21/3/12

Μπαλ μασκέ "οι εκλογές"

http://itzikas.files.wordpress.com/2012/02/cebcceb1cf83cebaceb5cf82-ok1.jpg


Το πολιτικό σύστημα του ανάποδου ρεφενέ (όλοι πληρώνουν γιά έναν, και αυτός τα βάζει στην τσέπη του, και όταν δεν πληρώνουν οι άλλοι, δεν χάθηκε ο κόσμος, τα βουτάει ο ένας μόνος του) που μετέτρεψε κοινωνία και χώρα σε Κρανίου τόπο, δηλώνει πανέτοιμο γιά την παράταση του Τριωδίου και πέραν της τρίτης Κυριακής της Αποκριάς! Η παράταση θα ισχύει μόνο για το ίδιο το σύστημα, σε αντίθεση με τον κοσμάκη που καλείται για λόγους διάσωσής του να δεχτεί με ενθουσιασμό την περίοδο της διαρκούς Πάρα Πολύ Μεγάλης Σαρακοστής. Το Μεγάλο Σάββατο αναβάλλεται μέχρι να πέσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω από τα 10%.

Το Τριώδιο λεγόταν αρχικά Διόδιο, καθώς συμμετείχαν μόνο δύο εισπρακτικά ταμεία, το πασόκ κα η νδ. Με την προσχώρηση του λά.ος στην κοινοπραξία μετατράπηκε σε Τριώδιο και κράτησε αυτή την ονομασία και μετά την ημιαποχώρηση του Καρατζαφέρη από το κυβερνητικό εξάμβλωμα των ρουφιάνων της τρόϊκας. Μιλάμε για ημιαποχώρηση γιατί ποτέ δεν χάνεται κάτι εντελώς, πάντα κάτι μένει. Στην περίπτωση του Τριωδίου έμειναν πίσω οι αγωνιστές του λά.ος, Βορίδης και Γεωργιάδης, αφού βρήκαν στο πρόσωπο του Σαμαρά τον στοργικό πατέρα που πάντα ονειρευόντουσαν.

Η παράταση του Τριώδιου, και μάλιστα επ΄άπειρον, έχει ως συνέπεια την παράταση της Αποκριάς, το όνειρο κάθε μασκαρά! Χαμός στο καρναβάλι που ηγείται ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς! Τύφλα νάχει το Ρίο ντε Ζανέϊρο!

Ντύνεται η Κατσέλη υπουργίνα, τα βγάζει, ντύνεται Τσε Γκεβάρα, την πετάνε έξω από το καρναβάλι, ντύνεται σαν την μετανοιωμένη εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την ξαναβάζουν μέσα, το γυρίζει σε Μπουμπουλίνα, την μπουμπουνάνε πάλι έξω, και τελικά κάνει τώρα στον Καστανίδη την...φουφού.

Χαμός!

Βγάζουν τα σοσιαλιστικά του πασόκ και ντύνονται Μπεν Χουρ και κάνουν αγώνες με άρματα (πολιτών) στον ιππόδρομο...

Πετάνε τις μάσκες οι σοσιαληστές και ντύνονται καλά παιδιά στο όμορφο καραγκιοζηλίκι του κύριου Κουβέλη...

Φεύγουν από την γαλάζια πανδαισία κάποιοι μασκαρεμένοι σαν εξαρτημένα καυσόξυλα και τους βλέπεις μετά από λίγο να κυκλοφορούν σαν ανεξάρτητα κούτσουρα...

Όλα σε ρυθμό ζάμπας! Κόσμος πάει κι΄έρχεται, φεύγει από μόνος του ή τον διώχνουν, ξαναγυρίζει πίσω ή τον ξαναπαίρνουν, πάει δεξιά και δεξιά (σιγά μη πάνε αριστερά), μέσα έξω, πάνω κάτω, ο καθένας το δικό του καρναβάλι, μπάχαλο η Αποκριά και έρχονται σε λίγο εκλογές, εκεί να δεις μασκαριλίκι!

Φιέστα Γριέγα μέχρι τελικής πτώσεως! Ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος ο μελλοντικός βασιλιάς Καρνάβαλος, στημένο το πολύχρωμο και χαρούμενο μπαλ μασκέ που θα τελειώσει όταν ανοίξουν γιά καταμέτρηση των ψήφων οι κάλπες. Ούτε πασόκ, ούτε νέα δημοκρατία, ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος. Την εξουσία θα την αναλάβει αυτός που την έχει ήδη, το νέο πανελλήνιο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα  με αρχηγό τον Σαμαρέλο ή τον Βεναρά, κατά κόσμον Παπαδήμο.

Ε ρε γλέντια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου