2/4/12

Μια πικραμένη κληρονομική ιστορία από τα 3καλα (Ή από την πόλη της επιλογής σας)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA5RD78AdVRT0D2PlclfEF6IMwcmlZPOEcZOtrfiDUmNGCxEStvLQhVErQ92xdLw19yVpx3MEtlOl9lge4u-3_QS6SeS5jPIOksAauYd42phQTE6mQHT6VNhjmqR6YkCE_IGXUZ-9JlsY/s1600/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82+2.jpg



Μιά φορά κι΄έναν καιρό ήτανε ένας βουλετής του πασόκ που είχε μάλιστα προλάβει να καταντήσει και υφυπουργός υγείας. Χρήστος Οικονόμου το όνομα αυτού, καλός άθρωπος.

Ο καλός αυτός άθρωπος βαρέθηκε κάποτε να τον ενοχλεί ο πρόεδρος της βουλής με την κουδούνα του, ντάγκα ντούγκα ήρεμα συνάδελφοι, ιδίως όταν τον είχε ψιλοπάρει καμμιά φορά ως υφυπουργός άθρωπος, πήρε λοιπόν την σύνταξή του και πήγε να φάει τα έτοιμα.

Πριν ακόμα εχτελέσει όλο το πολιτικό του έργο, εχτέλεσε και τα συζυγικά του καθήκοντα σαν άντρας άθρωπος, και μάλιστα με τόση επιτυχία που η γυνή του έτεκε κάποτε τέκνον άρρεν, Γιώργος το όνομα.

Ο Γιώργος μεγάλωσε γλήγορα και πλάκωσε τα βιβλία και τους έδωσε να καταλάβουν. Πήγε δημοτικό, πήγε Γυμνάσιο, πήγε Λύκειο, πήγε Πανεπιστήμιο, τον βαρέθηκαν κάποτε οι καθηγητές, δεν τον απολύουμε ρε σεις με κάνα δίπλωμα ψυχίατρου να τον ξεφορτωθούμε, πριν μας φάει από τη πολύ διάβασμα τη θέση; Του δίνουν και τον ξαποστέλνουνε.

Τι κάνει αυτός τότε; Αντί να χαρεί τη ζωή του και εις υγείαν τα κορόϊδα, ψάχνει και βρίσκει μία που ήθελε οπωσδήποτε παντρειά και την στεφανώνεται! Έτσι από απλά Γιώργος Οικονόμου, ψυχίατρος, γιός του Χρήστου Οικονόμου, πρώην βουλευτή και υφυπουργού, γίνεται και παντρεμενάκιας άθρωπος και νοικοκύρης.

Την πιάνει μιά μέρα την κυρά του και την ρωτάει: Πως την είπαμε ρε γυναίκα την μαμά σου, που ξέχασα το ονοματάκι της και είναι και πρώτη πεθερούλα; Τσατίστηκε η γυναίκα, αλλά δεν το έδειξε. Αυτές να φοβόσαστε, αυτές που δεν το δείχνουνε παιδιά! Τελικά του είπε, του κύρη και κουβαλητή της: Τη μαμά τη λένε Σούλα Μερεντίτη. Τι λε ρε, φωνάζει έχπληχτος ο ψυχιατράκιας σύζυγος Γεώργιος Οικονόμου, μη μου πεις η γνωστή βουλευτού του πασόκ; Ναι δε σου λέω, αυτή, απαντάει ψύχραιμα η κυρία Οικονόμου.

Χαρές να δείτε ο Γιώργαρος, που βρέθηκε ξαφνικά από γιός πρώην υφυπουργού του πασόκ και σύζυγος ψυχίατρος και γαμπρός νυν βουλευτίνας πάλι του πασόκ! Να την πάρω τη μαμά σου τότε, να ρωτήσω δια τα της υγείας της, λέει ο Γιώργος και βουτάει με μιά αποφασιστική ψυχιατρική κίνηση το τηλέφωνο. Γειά σας κυρία μαμά, τι κάνετε; Η Σούλα η Μερεντίτη είχε τις μαύρες της, γιατί με το κράξιμο που είχε φάει τους τελευταίους μήνες η γυναίκα κάλυπτε επικοινωνία κοράκων για δέκα χρόνια! Τι να κάνω ρε συ γαμβρέ, του λέει, βαρέθηκα το σκίσημο και δεν ξανακατεβαίνω για βουλευτής στις εκλογές. Τι λε ρε μαμά! Ε, σου λέω...

Τελικά του είπε, της είπε, τάπανε, ας μην τα ξεράσουμε όλα και μας πούνε αδιάκριτους. Πάντως ένα θα το πούμε, δεν γίνεται διαφορετικά: Σταματάει μεν το βουλευτιλίκι η κυρία Σούλα, αλλά για την θεσούλα του πασοκικού βουλευτή Τρικάλων βρέθηκε όπως φαίνεται αντικαταστάτης: Ο...γαμπρός!

Έτσι για να δείτε πως λειτουργούν τα πασόκ και οι νέες δημοκρατίες στη χώρα μας και όποιος πει κουβέντα γιά οικογενειοκρατίες και νεποτισμό είναι μπαγάσας και κακεντρεχής και σα δε ντρέπεται.

Α, ξέχασα: Καλησπέρα σας....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου