21/1/12

Νάτανε μόνο τυφλή η Δικαιοσύνη....

http://www.simplify.de/uploads/pics/lebensqualitaet_blind.GIFΉταν να μη πάρει μπροστά ο "αυτοκαθαριστικός μηχανισμός" του πασόκ! Μπορεί να τον είχαν μπλοκάρει με πάσης φύσεως ασυλίες και άλλα παρόμοια περίφημα "σοσιαλιστικά" οι κοτσαμπάσηδες της Αλλαγής, αλλά είπαμε, είναι να μη γίνει η αρχή.

Το στόρυ με τους οικονομικούς εισαγγελείς εξελίχθηκε απόλυτα "ελληνικά". Ξεκίνησε ως χειροβομβίδα, μεταμορφώθηκε σε στρακαστρούκα, μετά έμεινε λίγο στάσιμο και χρειάστηκε για να πάρει...ώθηση να μετατραπεί σε κλανιά, έγινε ανέκδοτο, ψιλομπήκε ύστερα στην ναφθαλίνη, γιά να μετουσιωθεί ξαφνικά σε ατομική βόμβα μεγατόνων, που απειλεί το πασόκ με την δικιά του προσωπική Χιροσίμα.

Από την αρχή του γραφικού αυτού συμβάντος μύριζε η φάση τουλάχιστον...γαρδένια. Δεν είχαν προλάβει οι ζόρικοι της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΝ/ΣΥΡ να γιαουρτώσουν ούτε δεκαπέντε υπουργούς του πασόκ σε γνωστή ταβέρνα των Καλυβίων και οι αντιδράσεις της πράσινης εξουσίας μαρτυρούσαν τουλάχιστον αλλεργικό σοκ! Εκεί να δείτε λειτουργίες, να πρωτοστατούν άπασες οι αρχιεπισκοπές Δικαιοσύνης και Οικονομικών και να ανεμίζει πάνω από τα κεφαλάκια των δύο οικονομικών εισαγγελέων το μπαϊράκι του πυρός του εξώτερου! Εκεί να δείτε "υποστήριξη του έργου της Δικαιοσύνης" και "ουδέν ψεγάδι η κατάσταση του βόθρου" και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξει περίτρανα την πανηγυρική μη ανάμειξη της πολιτικής στα εσωτερικά της Θέμιδος.

Τελικά τσούλαγε το θεματάκι ολοταχώς προς εκεί που τσουλάει οτιδήποτε κουνάει σ΄αυτόν τον τόπο χειροπέδες στην φάτσα του δικομματισμού, στο καμαράκι με τον νιπτήρα για τις απαραίτητες γαργάρες, αλλά, αλλά φτάσαμε στην όμορφη εποχή που άρχισαν να υπάρχουν και αλλά. Τι είδους αλλά; Η κατάρρευση του υπάρχοντος δίχρωμου συστήματος εξουσίας.

Πέσανε τα πασόκια γεμάτα "ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης" να...στηρίξουν τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, πέσανε κάτι ψιλές, απειλήθηκε σύρραξη, μετά γύρισε το αεράκι από τον Νότο, τίποτα δεν ήτανε, μιά γρατζουνιά πάνω στο παιχνίδι μονάχα ήτανε, παιδιά βλέπετε...

Σε άλλα κράτη, εκεί που οι συμμορίες σέβονται τον εαυτό τους και που η ανομία στηρίζεται πάνω σε υψηλές τεχνολογίες τα πράγματα γίνονται αλλιώς: Γίνονται τα πάντα για να μη φτάσει ο κόμπος στο χτένι! Πχ: Σε βουτάνε τα παιδιά, το και το φίλε, ένα κιχ βγάζεις και μετά δεν βγάζεις ούτε σπυρί πιά. Ή δεν σε βουτάνε καν, γιατί για να σε βουτήξουνε πρέπει πρώτα να σε βγάλουν από τα μπετά των θεμελίων του Γουώρλντ Τρέϊντ Σέντερ, ή ξέρω γω σε γλυστράνε κατά λάθος και πέφτεις από τον δέκατο έκτο μπροστά από μιά μπουλντόζα και μετά τραβάνε τα συνεργεία του Δήμου τα ζόρια της Άρκτου για να σε ξεκολλήσουνε από την άσφαλτο.

Και αν έχεις να κάνεις με αξιοπρεπή κράτη, βουτάνε οι υπουργοί την βαλίτσα τους και πάνε σαν κύριοι στον διάολο, και πάπαλα η σεμνή τελετή. Στο Ελλάντα κάτι πάει να γίνει τελευταία σ΄αυτή την κατεύθυνση, αλλά πάει μονάχα, δεν γίνεται ακόμα. Πατέντα της νουδοπασόκας το "πάαινε και μη φτάνε", πουλάει τρελλά!

Εδώ στο Ελλάντα θριαμβεύει πάντα η πρακτική στη θέση της θεωρίας: Πχ, αντί να σου πει ο κόπανος ο Μπεγλίτης "ο εισαγγελέψ κάμνει την δουλειά του και από πότε ανακατεύτηκε ο σοσιαλισμός στα θέματα της Δικαιοσύνης και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσην από το ταμείον", σου λέει "...εάν δεν είναι μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας (η πρωτοβουλία των οικονομικών εισαγγελέων, τότε πρόκειται για μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας".

Τύφλα νάχουν όλες οι θεωρίες!

Και αφού ξεκινήσαμε να μιλάμε για πρακτικές, κάτσε να δούμε τι λέει "πρακτικά" επί του θέματος και ο ιδιαίτερα πρακτικός υπουργός Δικαιοσύνης, αξιότιμος κύριος Παπαϊωάννου. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να μην δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση, ότι η Δικαιοσύνη είναι αφημένη στο έλεος του Θεού και ότι οι δυό οικονομικοί εισαγγελείς το παλεύουν μόνοι τους. Λέει ο προϊστάμενός τους ο Παπαϊωάνου λοιπόν:

"....Από την αρχή είχα καταστήσει σαφές, ότι η διαχείριση των καταγγελιών ανήκει κυρίως στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όμως, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι Αντεισαγγελείς έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους, ιδιαίτερα:


α. Με τις δικαιοπολιτικά ατεκμηρίωτες και ουσιαστικά αστήρικτες αρχικές τους καταγγελίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα της ίδιας της Δικαιοσύνης αλλά και ούτε οι ίδιοι επιχείρησαν να τις διευκρινίσουν ή να τις αποδείξουν.

β. Με τις αρχικές τους δηλώσεις τους για την αποκάλυψη ονομάτων του δημόσιου βίου και των οργανωμένων συμφερόντων, που δήθεν, με αξιόποινες πράξεις ή με υπηρεσιακές επιλήψιμες συμπεριφορές τους παρεμπόδισαν στο έργο τους και τα οποία τελικά δεν κατονόμασαν.

γ. Με την απρόκλητη αμφισβήτηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και, κυρίως, με τη διαστρέβλωση του περιεχομένου της"


Ωραίο υπουργείο Δικαιοσύνης έστησαν τα παιδάκια! Φυσικά δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στις κρυάδες που κρίνει αναγκαίες η θεωρία, αλλά στην πράξη σκίζει! Γιατί αν το δέσουμε κόμπο αυτό το "όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου", θα αρχίσουμε να αλληλοπιανόμαστε μεταξύ μας και μπορεί να κινδυνεύσει το ανθρώπινο δικαίωμα της βουλευτικής ασυλίας και της παραγραφής των παρανομιών τους, δεν πάει.

Αλλά, φτάσαμε αισίως στην εποχή που αρχίζει να σκάει μυτούλα το αλλά. Ένα αλλά, που άμα κάτσει βολικά, θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Ένα τέτοιο "αλλά" όπως αυτό που αμόλησε ο Πεπόνης πχ, το οποίο έχει όλα τα φόντα να στείλει τον μισό "σοσιαλισμό" στο χώμα και τον άλλο μισό στη φυλακή! Αλλά και αυτό το "αλλά" να μη σκάσει, θα σκάσουν ένα σωρό άλλα που έχουν ωριμάσει στο εύφορο (με τόση κόπρο!) χωράφι του δικομματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου