21/1/12

Χαράτσι σε παρτέρια και γλάστρες;

http://3.bp.blogspot.com/_npBDj2LhTjw/TFlIRhyhY8I/AAAAAAAATes/pxxeduDlL-c/s400/%CE%B3%CE%AC%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%82.png

Σε λιβάδι ξεχασμένος ένας γάϊδαρος βοσκούσε, ναι. Αλλά ένας άλλος γάϊδαρος δεν ξέχασε το λιβάδι...

Είσαι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών. Άμα σου πούνε, κόψε το κεφάλι σου και μάζεψέ μου νόμιμα τόσα δις, από τους άλλους όμως, όχι από "αυτούς" και εσύ θα μείνεις στην θεσούλα σου, μπορεί και να πάρεις και καμμιά αυξησούλα, το κάνεις;

Τι λες, εξαρτάται;

Ε τότε δεν είσαι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών! Δεν είσαι, γιατί άμα ρωτάς δεν μπορεί να είσαι πασόκι, γιατί χέστηκε ο πασόκος για τον κόσμο, και αφού δεν είσαι πασόκος δεν μπορείς να είσαι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών. Μιλάμε για το ρετιρέ του υπουργείου, στα κάτω διαζώματα έχει θέση και για άλλους.

Όχι μόνο το κάνεις, όχι μόνο τον πετσοκόβεις τον μαλάκα που σε ψήφισε, τον κόπανο που σου πληρώνει τον ξεσκισμένο σου τον μισθό, να ψωνίσει χάι χιλς στην Κηφισιά η μαλάκω σου και να πάει Τοσκάνη κατασκήνωση το βουτυρόπαιδο ο μοναχοκανακάρης σου, αλλά ξεπερνάς σε έμπνευση και ταξικό μίσος και τον ίδιο τον προϊστάμενο υπουργό σου!

Γιατί από ποιόν προέρχονται νομίζετε αυτές οι "θεϊκές" εμπνεύσεις με τα χαράτσια ακίνητης περιουσίας υπό την απειλή κοψίματος του ηλεκτρικού από την ρουφιάνα την ΔΕΗ; Από τον Χοντροβενιζέλο που δεν προλαβαίνει ούτε το καθημερινό του πεντόκιλο κρέατος να μασήσει μόνος του; Ποσώς. Από τα μεσαία και ανώτερα καθήκια του οικονομικών, τους πρασινοφρουρούς καριέρας προέρχονται όλα αυτά τα εμετικά.

Κάθεται ένας πράσινος λεχρίτης της κατηγορίας από δύο χιλιάρικα καθαρά και πάνω και στύβει το κεφάλι του: Πήραμε από δω, πήραμε από κει, κόψαμε τόσο, τσεκουρέψαμε κι΄άλλο τόσο, βάλε χαράτσι, ξαναβάλε χαράτσι, ξάφρα από δεξιά, πιάσιμο του κώλου από αριστερά, γδάρσιμο κανονικό εκει πέρα, παλούκωμα σα πάνω, ξέσκισμα σακάτω, τι έμεινε ακόμα ρε γαμώτο;

Ξέρετε τι απελπισία σε πιάνει, όταν είσαι αδίστακτος και ζαμανφουτίστας και κομματόσκυλο και καλείσαι να ξεσκίσεις κάποιον που δεν ξέρεις και ούτε θέλεις να γνωρίσεις, επειδή έχεις μάθει να τον γράφεις -αν δεν είναι απαραίτητος για το συμφέρον σου - στα αρχίδια σου; Και γαμώ τις απελπισίες!

Μέσα σε μιά τέτοια...απελπισία ξέρασε κάποιο καθήκι του οικονομικών και την ακόλουθη ιδέα. Διαβάζουμε στην Καθημερινή σήμερα:

"Φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια

 
Tο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα» παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται σήμερα στα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Η εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα. 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων με βάση την αντικειμενική αξία που έχουν..."

Χαράτσι στους αγρούς και στα λιβάδια, στους μπαξέδες και στους ελαιώνες, στους κήπους και στα βοσκοτόπια ετοιμάζει κάποιος άρρωστος σκληροπυρηνικός πρασινομονιμάς λοιπόν! Και μάλλον θα κληθούν οι ΕΥΔΑΠ και οι ΕΥΔΑΘ να εισπράξουν με τον λογαριασμό του νερού το νέο χαράτσι. Και να δούμε πως θα ποτίζει με εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι η κουφάλα ο αγρότης. Και μην αρχίσει να παραπονιέται ότι άλλα του τάξαμε. Πρώτα ο πολίτης είπαμε, όχι πρώτα ο αγρότης.

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Το τέλος αυτής της μάστιγας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τέλος των πασόκ και νουδού. Και η νέα αρχή ξεκινάει εκεί που τελειώνει το νεοφιλελεύθερο έκτρωμα της ΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα!
    Μια χαρά τα λες αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο μέσος νεοέλληνας μυαλό δεν βάζει και καθόλου δεν βλέπω στον ορίζοντα το τέλος του δικομματισμού. Και πάλι νουδού και πάλι πασόκους και πάλι τους ίδιους και τους ίδιους ρουσφετολόγουςθα ψηφίσουν οι ραγιάδες.
    Άστα...
    Σ. Παπαστεργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή