9/5/13

Άκη μπορείς, μπορείς να προκριθείς!
...Όποιος δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν μιλάει, ζει εκατό χρόνια...

...λέει μιά παλιά σιτσιλιάνικη (ή σικελική, αν προτιμάτε) παροιμία. Η...ταμπακέρα ακούει φυσικά στο μελωδικό, αλλά και αθώο ονοματάκι, Ομερτά, τον περίφημο "Νόμο της Σιωπής" που ευδοκιμεί στην νότιο Ιταλία και ιδιαίτερα σε Απουλία, Καλαβρία, Σικελία.

Κάνε μόκο, κάνε τουμπεκί για τα "τεκταινόμενα", αν θες να μη σε πάρει ο διάολος, το γλυκό μηνυματάκι της εν λόγω παροιμιούλας, η οποία φαίνεται να ισχύει και σε περιοχές του... ιταλικού Νότου οι οποίες βρίσκονται εντελώς τυχαία εκτός ιταλικού εδάφους, όπως πχ η μαύρη γεωγραφική τρύπα μεταξύ Έβρου και Γαύδου, ονόματι Ελλάς. Στο σημείο αυτό πρέπει να αποδώσουμε στους Έλληνες -τους άξιους συνεχιστές του νοτιοϊταλικού "οράματος"- τα εύσημα. Το κόπυράϊτ στην Ομερτά μπορεί να το έχουν gli Italiani, σε επιστήμη (τι επιστήμη, θρησκεία!) την αναβίβασαν οι Γκραίκοι.

Άπειρα σκάνδαλα...
Διαπλοκή της άρκτου...
Μίζα και των γονέων...
Διαφθορά σε βαθμό σουπερνόβας...
Σέλφ-σέρβις κράτος ασυστόλων κώλων...
Αναξιοπελατειοκρατία...
Δικομματικός Αρμαγεδδών...
Και, και και...

Τσιμουδιά μέχρι σήμερα το σύστημα! Ούτε κίχ! Κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι, λέει η παροιμία, που κάτι ξέρει, για να λέει. Και ξαφνικά εγένετο...Άκης! Ξαφνικά έκανε του...Καίσαρα κλικ και αποφάσισε να δώσει στον πεινασμένο λαουτζίκο που κατέκλυσε γιά ένα λαϊκό συσσίτιο τις κερκίδες του Κολοσσαίου, εκτός της καθιερωμένης σουπίτσας και θεάματα: Τζοχατζοπουλοθεάματα!

Παροπλισμένος, συνταξιούχος ο μοναχικός μονομάχος πρώην υπουργός και επιφανές μέλος της συμμορίας ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, ιδανική περίπτωση θύματος σε θηριομαχία.   Καλή φάση για τον "Αχόρταγο" (γεμίζουμε βόθρους) του Δικομματισμού: Δίνουμε τον Άκη για το θεαθήναι στους πληβείους, που κόπτονται ξαφνικά για "ατιμωρησία" και καθαρίζουμε. Συγχωροχάρτι βλέπετε γιά όλο το πολιτικό σύστημα (εξουσίας) ο κάθε Άκης, αλλά και "φάτε μάτια ψάρια".

Ωραία. Πάει ένας, ο οποίος δεν μετράει πια και ούτε γάτα ούτε ζημιά όλοι οι υπόλοιποι. Ωραία, αλλά που δεν αρέσει και τόσο στον Άκη; Αλλά που προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι του από το στόμα του λιονταριού; Αλλά που δεν λέει ο αφιλότιμος να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη, να τον κλείσουν σαν αποδιοπομπαίο τράγο όλου του συστήματος στην στενή και να τηράει κάθε μέρα όξω από το κάγκελο; Πολύ αχάριστος άθρωπος ο Άκης...

Τόσο αχάριστος που αποφάσισε να παρατήσει την Ομερτά και να αρχίσει να κελαηδάει!

"...Η βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει..."

Μάλιστα, σκέφτεται να κάνει "τζα!" ο Άκης και να ενεργοποιήσει εκείνο το παλιό ηρωικό:

...αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!

Απειλεί να ξεράσει ότι ξέρει ο τσίφτης ο Άκης και καλά κάνει. Λέτε; Σίγουρα θα μπορούσε να πάρει μαζί του το μισό σύστημα η πρώην "μεγίστη ποσότης" του ΠΑΣΟΚ, αν βαστάγανε τα κότσια του και αν διάθετε ηθικά στεγανά. Αλλά δυστυχώς στη χώρα που ζούμε κάτι τέτοιο ανήκει στην κατηγορία σάϊενς φίκτσιον, μάλλον τζάμπα κάτσαμε στην ουρά και περιμένουμε. Αν και πάντα υπάρχει μιά αρχή, πάντα κάπου σπάει το ρόδι, πάντα ήταν παρθένα η κάθε πουτάνα πριν το ρίξει στο...σορολόπ. Εμείς ελπίζουμε! Έτσι για την πλάκα που θα είχε η φασούλα "ο Άκης τα ξερνάει ούλα".

Λοιπόν;

Άντε, όλοι μαζί:

Άκη μπορείς, μπορείς να προκριθείς!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου