9/5/13

Σήκω πάνω, κάτσε κάτω, κατσανέβασα...




Άργησε, αλλά τελικά ήρθε το νέο κόμμα που περίμενε με ανυπομονησία ο λαός. 
Όχι κυρίες και κύριοι, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το κόμμα του μεγάλου Θεόδωρου Κατσανέβα, 

ΔΡΑΧΜΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ.

Μία σύντομη παρουσίαση του ιδρυτή, Θ. Κατσανέβα, γιά τους 152 συμπολίτες μας που έτυχε να μην τον ξέρουν. Ο κύριος Κατσανέβας δεν υπήρξε ποτέ μέλος του φαύλου πολιτικού παρελθόντος. Εντάξει, υπήρχε μιά κάποια συμμετοχή του στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά μέχρι εκεί, τίποτα περισσότερο. Εκτός και αν επιμένετε στις μικρολεπτομέρειες και θεωρείτε μεμπτό, ότι συμμετείχε στην συγγραφή του πασοκικού κυβερνητικού προγράμματος το 1981. Δεν πιστεύω.

Ο Θ. Κατσανέβας εγγυάται μια νέα αρχή, ακριβώς επειδή δεν έχει βεβαρυμένο δικομματικό παρελθόν. Δεν λέμε ότι είναι παρθενογέννεση ο φίλτατος Θοδωρής, αλλά όσο νάναι δεν είναι της κατηγορίας παγγαλοβενιζέλου, που ότι έπιανε στα χέρια της το έκανε να γυαλίζει από σοσιαλισμό. Ο Κατσανέβας δεν ανέβηκε στο τραίνο του ΠΑΣΟΚ για να βολευτεί, εκτός και αν υπάρχουν μικροπρεπείς, που θεωρούν την προεδρία στον ΟΑΕΔ ή την διοίκηση του ΙΚΑ βόλεμα.

Ντάξει, έσφαλε ο άνθρωπος, όπως όλοι μας, όταν ήτανε παιδίς: Και στο εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ ανακατεύτηκε και στην κεντρική του επιτροπή. Περασμένα-ξεχασμένα. Σφάρμα, ναι, αλλά προς τιμή του διετέλεσε μόνο 25 χρόνια βουλευτής του κινήματος. Αυτό λέει πολλά. Άλλοι μπαίνουν και δεν βγαίνουν ούτε με ματσακόνι, ο Θόδωρας όμως μπήκε γιά λίγο, είδε και βγήκε.

Πάντως κανείς δεν μπορεί να πει γιά όλα αυτά, ότι ο Κατσανέβας ήταν συμμέτοχος στα πασοκικά έκτροπα, ότι διετέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας, ότι ήταν ποτέ επιφανές μέλος της συμμορ...εεε του κινήματος και ότι ξέρω γω...φτου του και σα δε ντρέπεται για τέτοιο βιογραφικό. Ο Κατσανέβας γιά αυτόν ακριβώς τον λόγο, για την μη εμπλοκή του στο σύστημα πλιατσικολόγησης των πάντων που θέσπισε με τέτοια επιτυχία το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται (και είναι) μία μοναδική ευκαιρία αναδίπλωσης, ανάκαμψης και γενικά μία αυθεντική μεγάλη ελπίδα για όλους αυτούς που τους αξίζει ακριβώς αυτό: Ένας Κατσανέβας.

Α, ξέχασα να πω, ότι παντρεύτηκε την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, και φώναζε τον ιδρυτή του κόμματος, μπαμπά.

Στο νεοϊδρυθέν κόμμα τώρα. Ο Κατσανέβας δεν κόλλησε ούτε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον επικείμενο...αστερισμό της κίνησης. Τα διλήμματα ήταν μεγάλα. Τρία αστέρια, πέντε αστέρια; Εφτά; Ή καλύτερα δώδεκα, ή ακόμα καλύτερα αποστάγματα Private Reserve άνω των 30 αστέρων, να σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια στις εκθέσεις; Τελικά κατέληξε, ότι μιά μούτζα αστέρια ήτανε αρκετά. Αυτά είναι τα εξής:


    1) ανατροπή του Μνημονίου


2) επιστροφή στη δραχμή 



3) αυτοδύναμη ανάπτυξη 



4) εθνική αξιοπρέπεια



5) κοινωνική δικαιοσύνη

Εγώ πείστηκα και έπεσα με τα μούτρα στη μελέτη του προγράμματός Του. Εσύ;



Ψηφοφόρε κάτσε καλά, κάτσε κάτω και ψήφα Κατσανέβα! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου