24/6/13

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο νεκροταφείου Πρεβέζης

Ποιό είναι άραγε το καλύτερο ελαιόλαδο νεκροταφείου στην Ελλάδα; Γιατί μπορεί στο "κανονικό" ελαιόλαδο να έχει ένα σοβαρό προβάδισμα η ωραία πόλη της Καλαμάτας, ο μεγάλος αντίπαλός του όμως, το λαδάκι του τόπου που θα πάμε κάποτε όλοι μας, όταν σωθεί το λαδάκι μας, δεν έχει ακόμα επίσημο πρωταθλητή.

Το απίστευτο...καλλιτεχνικό γεγονός συνέβη σε ελαιοτριβ.....εεεε νεκροταφείο της Πρέβεζας και συγκλόνισε κυριολεκτικά τους θαμώνες παραθαλάσιας ταβέρνας της περιοχής: Δύο άντρες, γύρω στα 40, εκ των οποίων ο ένας ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, πιάστηκαν στα πράσα καθώς γέμιζαν ένα μπιτόνι με λαδάκι που είχαν αφήσει τεθλιμμένοι συγγενείς γιά ανεφοδιασμό των καντηλιών!

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που κατέληγε τελικά το λάδι, οι θαμώνες της ταβέρνας είναι φυσικά έξω φρενών. Κάτι υποψιάστηκα, όταν του ζήτησα λάδι γιά την χωριάτικη που είχα παραγγείλει και όταν μου έφερε το μπουκάλι σταυροκοπιώταν συνέχεια, είπε στον βραχόκηπο μία αγανακτισμένη πελάτισα. Το γκαρσόνι της εν λόγω ταβέρνας αντίθετα δεν επιβεβαίωσε -όπως ήταν φυσικό- τις μακάβριες φήμες. Βραχόκηπε, μου λέει εμπιστευτικά, μην ακούς τις μαλακίες που λένε και φάε άφοβα. Ψαράκι, σαλατίτσες, μπιφτεκάκια, σουβλάκια, ότι θέλεις. Τα λαδερά μάς τελείωσαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου