29/6/13

Σαμαράς: Χτίζουμε την νέα Ελλάδα (εικονογραφημένο ρεπορτάζ)

Το είπε χθες ο Σαμαράς: Χτίζει την νέα Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν το είπε πριν ή μετά το κόψιμο, που τον ανάγκασε να πάρει άρον άρον ταϊμ άουτ για να προσαρμόσει την άμυνά του στο play τού αντιπάλου ονόματι τσιριπιτί, σημασία έχει το...έργο.

Ο βραχόκηπος, το μπλογκ -το μοναδικό μπλογκ- που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις δημιουργικές και ανεγερτικές ευαισθησίες του δικομματισμού (ακριβώς με την ίδια ένταση με την οποία στηρίζει και τις ίδιες ευαισθησίες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων), σας παρουσιάζει το μέχρι τώρα μυστικό σχέδιο αυτής της θεσπέσιας σαμαροβενιζελικής εργολαβίας. Με κάθε λεπτομέρεια.


Εδώ βλέπουμε το σχέδιο της παλαιάς Ελλάδας, που έμεινε όμως σχέδιο. Δράμα! Χάος! Άνω κάτω! Αν δεν είχα ξεχάσει τι μου θυμίζει, ίσως να το θυμόμουνα. Κάτι σαν ηλεκτρικός πίνακας, χάλια!


Και εδώ το σχέδιο όπως τελικά υλοποιήθηκε από τα κόμματα που έχτισαν την χώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.: Καμπύλες, αρμονικές γραμμές, αισθησιακή αντιμετώπιση του χώρου, που του προσδίδει απαλή θηλυκότητα (όχι, δεν γίνεται "της πουτάνας" που λένε οι εχθροί του δικομματισμού), φουνκτσιοναλισμός. Οι εφαπτόμενες διευκολύνουν τυχόν διαπλοκ....εεεε, ξεχάστε το αυτό με τις εφαπτόμενες.

Το παραπάνω σχέδιο έμεινε όμως κάποτε από καύσιμα, γιατί δεν γίνεται επ΄άπειρον να βάζεις νεράκι για παγάκια στην κατάψυξη και να βγάζεις μετά παγωτό χωνάκι με τρία μπαλάκια, βανίλια, σοκολάτα, φράουλα. Με άλλα λόγια, όταν κάνεις την κατάψυξή σου αχούρι (μη πω τίποτα άλλο, που και χρήσιμο είναι και δεν φταίει και σε τίποτα) πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να σώσεις την πατρίδα σου. Με κάθε κόστος! Ακόμα και χρειαστεί να υποφέρουνε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Ο σωτήρας εξαιρείται φυσικά λόγω μόχθου, δεν γίνεται να σώζει και να του βγαίνει και η πίστη του ανθρώπου.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣΣυντρίμμια. Ότι έχει απομείνει. Αφού δεν μπορούμε να εισάγουμε υλικά από άλλο πλανήτη, είμαστε αναγκασμένοι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα. Ήτοι μπετόν......Νέα Δημοκρατία και συγγενή μπετόν αρμέ......όπως και ότι απόμεινε από την παράγκα του ΠΑΣΟΚ. Την ερώτηση αν γίνεται να ανακατεύονται ακροδεξιά με σοσιαλιστικά οικοδομικά υλικά αφήνουμε να απαντήσουν οι ίδιοι οι εργολάβοι.


Είδατε; 

Οι πρώτες ύλες όπως είδαμε είναι οι γνωστές από το παρελθόν. Δοκιμασμένα, γνωστά πράγματα, δεν θα ρισκάρουμε με πειράματα βέβαια. Φυσικά δεν παίρνουμε την πρώτη ύλη ως έχει, με βεβαρημένο από τον χρόνο παρελθόν, αλλά την φρεσκάρουμε με την γνωστή διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού.


Πχ όπως κάνουμε και με τα απόβλητα. Δεν είμαι περισσότερες από τρεις δεκαετίες επίτιμος λέκτορας σε outdoor πισίνα βιολογικού καθαρισμού για να σας το περιγράψω καλλιτεχνικά, γι΄αυτό θα περιοριστώ σε μία αυστηρά επιστημονική ανάλυση

Πως λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός; 

Πρώτον πας μιά φορά την μέρα (μερικοί λιγότερες ή περισσότερες, ανάλογα τα γούστα) στην τουαλέτα και βγάζεις σαν άνθρωπος τα μάτια σου. Το αποτέλεσμα, καλό κακό, υποκύπτει στον νόμο της βαρύτητας και παίρνει την άγουσα ή γιά τον βόθρο ή για τον υπόνομο της ενορίας μας. Από εκεί καταλήγει κάποτε στους ειδικούς χώρους  επεξεργασίας λυμάτων, πολύ μπόχα. Εδώ γίνονται στο όνομα (θα έλεγα του σκατού, αλλά θα μου την πέσουνε οι σιχαμεροί και θα με φάνε) της ακαθαρσίας πράματα και θάματα! Περνάνε την πρώτη ύλη από σχάρα, την πολτοποιούν, την τρίβουν, την ξεσκίζουνε στην πρωτοβάθμια καθίζηση, να πέσουν τα σώματα που αιωρούνται στον πάτο, μετά στην δευτεροβάθμια να φύγουν οι οργανικές ουσίες και στο τέλος στην τριτοβάθμια επεξεργασία όπου απολύονται με δίπλωμα πανεπιστημιακής σχολής και πάνε για μετεκπαίδευση.

Το αποτέλεσμα του βιολογικού καθαρισμού είναι εντυπωσιακό: Ούτε σκατό, ούτε λίπος, ούτε μικρόβια, ούτε μικροοργανισμοί και αέρια. Μόνο νεράκι του Θεού. Μη σας πω καθαρότερο του εμφιαλωμένου που πίνουμε στην παραλία.

Κάπως έτσι γίνεται και ο καθαρισμός των πρώτων υλών για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και γαμώ τα υλικά. Με τη μόνη διαφορά ότι στην περίπτωση των κομμάτων η διαδρομή του...υλικού από την τουαλέτα μέχρι τον χώρο βιολογικού καθαρισμού γίνεται θεωρητικά. Ας το εξηγήσουμε με την βοήθεια του παραδείγματος του καθαρισμού λυμμάτων και με λίγες απλές εικόνες, μη μείνει κανένας με απορίες και μας ζητάει τα ρέστα μετά.


Ας πούμε ότι εδώ έχουμε το παλιό υλικό ανοικοδόμησης. Βρώμα, αποσύνθεση, μικροοργανισμοί, διαπλοκή, διαφθορά, πελατειακό κράτος, μίζα, μύγα, βόθρος, χαβούζα. Χτίζεις με τέτοιο χάλι νέα Ελλάδα; Εγώ όχι. Άρα τι κάνουμε; Ακριβώς, θεωρητικό βιολογικό καθαρισμό!Τα αφήνουμε δηλαδή να....ξεραθούν. Το ιδανικό οικοδομικό υλικό για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας στην διάθεσή μας! Τζάμπα! Και δεν χρειάζεται καν νέα παραγωγή: Φτάνουν τα εμπορεύματα που βρίσκονται ήδη στην αγορά.


Την άλλη βδομάδα: Πως κατασκευάζουμε με πρώτη ύλη την "αμαρτωλή ΕΡΤ", την παρθένα Νέριτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου