28/6/13

Άρωμα βόθρου τα αποτελέσματα των εκλογών της ΔΟΕ
Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Υποκλίνομαι στον άγνωστο που σκάρωσε αυτή τη σοφή παροιμία. Και μη μου πείτε ότι δεν την σκάρωσε κάποιος συγκεκριμένος, αλλά γενικά και αόριστα ο λαός, γιατί οι λαοί σκαρώνουν συνήθως πολύ πιό πεζά και ανόητα πράγματα, όπως το πολιτικό χάλι εξουσίας στη χώρα μας πχ, και σπάνια -πολύ σπάνια- σοφές παροιμίες.

Εντάξει, εμείς καθήσαμε με τους δασκάλους που καθήσαμε, τα μάθαμε τα όποια γραμματάκια μας. Τι γράμματα ήταν αυτά; Μα αυτά που μας "βοήθησαν" να φτάσουμε σαν λαός εδώ που φτάσαμε. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Εντάξει, είπαμε, εμείς τα φάγαμε τα ψωμιά της μόρφωσής μας, αλλά τι γίνεται με τα παιδάκια μας; Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την επιστημονική κατάρτηση και το ήθος των εκπαιδευτικών ούτως ώστε να τους εμπιστευτούμε και τα παιδιά μας;

Μιά μικρή απάντηση μας δίνουν οι ίδιοι οι δάσκαλοι στις εκλογές της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος).

...Πρώτη δύναμη η προσκείμενη στην ΝΔ, ΔΑΚΕ με 26,85%

...Δεύτερη δύναμη η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΚ με 21,19%

Χρειάζεται ανάλυση; Οι...καλλιτέχνες που ζωγράφιζαν -γιά την μεταθεσούλα ρε γαμώτο, και για την αποσπασούλα ρε ξαναγαμώτο- επί τέσσερεις δεκαετίες δικομματισμό, το χαβά τους! Ούτε το χάλι της εξουσίας, ούτε η εξαθλίωση της κοινωνίας, ούτε ακόμα η μείωση των ίδιων των αποδοχών τους κατά περίπου 40% ήταν αρκετή γιά να ανοίξουν τα γκαβά τους και να δουν.

Η ακρίδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καλά κρατιέται στις διδασκαλικές τάξεις, οι γονείς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Ήσυχοι που οι δάσκαλοι έμαθαν από το πάθημα του λαού και άρχισαν σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι να ενεργούν ανάλογα. Ήσυχοι που γίνεται επιτέλους μια νέα αρχή, μακριά από τις αρρωστημένες καταστάσεις του παρελθόντος.

Το μήνυμα των λεχριτών που ψήφισαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ είναι πεντακάθαρο:

Γονιέ, άνεργε πατέρα, μητέρα που ξενοπλένεις όπου βρεις -όταν βρεις- να γεμίσεις μισή σακούλα τρόφιμα από το LIDL ή από τα τελευταία της λαϊκής, μη σου λιποθυμίσει το παιδί σου από πείνα στο σχολείο, καταλαβαίνουμε την δυσχερή σας θέση, εύκολα μάλιστα. Όπως καταλαβαίνουμε και τα παιδάκια της ανέχειας, αυτά με τις ξαφνικές ζαλάδες, το ίδιο εύκολα, αφού βρισκόμαστε δίπλα τους στις τάξεις και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια. Αλλά ακόμα πιό εύκολα, με χαρακτηριστική ευκολία σας γράφουμε όλους εσάς, γονείς της φτώχιας, παιδιά της πείνας, για το συμφέρον μας στ΄αρχίδια μας. Μπάστα!

Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα οι λαθρεπιβάτες του δικομματισμού. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, έπεται αξιολόγηση σε λίγο! Να δούμε τι θα ψηφίσουν τα λαμόγια την επόμενη φορά, όταν θα βρίσκονται πλέον στον δρόμο...

2 σχόλια:

  1. θα ψηφίσουν ότι κόμμα είναι ο αξιολογηυής. Απλά πράγματα. Ο εκβιασμός καλά κρατεί... και θα συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πρέπει να πέσει πάνω σε τούτη τη χώρα για να εξαφανιστούν αυτοί οι δεινόσαυροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή