27/6/13

Μετρημένες οι μέρες της μούργας




Το κάστρο έχει πέσει προ πολλού. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Μπορεί να μην το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει, μπορεί να έχουμε χάσει μέσα στον χαλασμό και τα συντρίμια τον προσανατολισμό μας και να είμαστε απασχολημένοι με την επούλωση των πληγών μας, αλλά στο αντίπαλο στρατόπεδο ηχούν ήδη οι σάλπιγγες της υποχώρησης. Της άτακτης υποχώρησης. Οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Ο συνασπισμός των υπολειμμάτων των κομμάτων της καταστροφής μπορεί να διαθέτει μιά μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να ελέγχει ένα μέρος της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ της διαπλοκής, αλλά οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Οι φυλλάδες και τα κανάλια της διαπλοκής επιδίδονται σε μιά τελευταία απέλπιδα όσο και λυσσαλέα προσπάθεια διαστρεύλωσης της αλήθειας και στήριξης του βόθρου, αλλά παρόλα αυτά, οι μέρες του καθεστώτος που συμβολίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι μετρημένες.

Η συμπόρευση της Δεξιάς του Βενιζέλου με την Ακροδεξιά του Σαμαρά είναι το κύκνειο άσμα του δικομματισμού. Το σημερινό αποδεκατισμένο και παρηκμασμένο  ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και τα θλιβερά ακροδεξιά απομεινάρια της πάλαι ποτέ κραταιάς ΝΔ του Σαμαρά δεν εμπνέουν πιά ούτε φόβο, ούτε δέος. Οι τελευταίες θλιβερές εφεδρείες του παλιού παντοδύναμου πολιτικού γίγαντα είναι, και οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Το πολιτικό όχημα που μετέφερε τους Ύστατους της κοινωνίας μας από τον Παράδεισο της Μεταπολίτευσης στα Τάρταρα της μνημονιακής Κόλασης, κλάταρε. Οι γελοίες δεξιές ρεζέρβες τύπου Άδωνι Γεωργιάδη δεν ξεγελούν κανένα: Χοροπηδάει προς τον όλεθρο το όχημα της συγκυβέρνησης, το όμορφο και άνετο ταξιδάκι αναψυχής έφτασε στο τέλος του.

Ούτε Τιτάνες, ούτε Ημίθεοι, ούτε καν απλά Δυνατοί βρίσκονται πλέον απέναντι από την κοινωνία μας. Ούτε καν Καραμανλήδες και Παπανδρέοι! Ο λαός είναι αντιμέτωπος μόνο με τον φόβο του. Απέναντί του μόνο θλιβερές σκιές, ζωντανοί νεκροί, ότι απόμεινε από την πρώην πανίσχυρη συμμορία: Κατακάθια!




                                                                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου