9/6/13

Νέα Δημοσκόπηση: Τον χαβά του ο ΈλληναςΦόρτσα Νέα Δημοκρατία και φόρτσα Σαμαράς!

Να την σηκώνει η ΝΔ την κούπα και μάλιστα άνετα με 2,3% πιό μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB. Το χάλκινο με άνεση η ελληνική εκδοχή του...θρυλικού NSDAP, Χρυσή Αυγή, που καλπάζει κυριολεκτικά στα 13,4%! Οι υπόλοιποι δρομείς στις -λίγο πολύ- γνωστές τους αποδόσεις: Καμμένος 6,9%, Βενιζέλος 6,4%, Κουβέλης 6,2%, ΚΚΕ 5,8% κτλ.

Ξυπνάει σιγά-σιγά ο Έλληνας και μετά από την αποτυχία του κώματος της Αλλαγής καταφεύγει επιτέλους στον πραγματικό σωτήρα της χώρας, την Δεξιά. Τι, το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν; Ε και τι έγινε; Το ξανακάνει πάλι!

Κατά τα άλλα ο καιρός προβλέπεται αίθριος με παροδικά προβληματάκια, ψιλοπράματα, το φως στην άλλη άκρη του τούνελ λαμπερό έως πολύ λαμπερό, η ανεργία εεεε....η ελπίδα φουντώνει ξανά και όποιος δεν αισθάνεται πλέον την σωτηρία κοινωνίας και χώρας να έρχεται φουλαριστή κι΄ ακράτητη, ε έχει πρόβλημα.

Απορία ψάλτου, βηξ...

(ή κατακαημένη Αράχωβα)
ΥΓ:

Κ.Καβάφης

ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Mέσα σ' ένα κιβώτιο ή μέσα σ' ένα έπιπλο από πολύτιμον έβενο θα βάλω και θα φυλάξω τα ενδύματα της ζωής μου.

Tα ρούχα τα κυανά. Kαι έπειτα τα κόκκινα, τα πιο ωραία αυτά από όλα. Kαι κατόπιν τα κίτρινα. Kαι τελευταία πάλι τα κυανά, αλλά πολύ πιο ξέθωρα αυτά τα δεύτερα από τα πρώτα.

Θα τα φυλάξω με ευλάβεια και με πολλή λύπη. Όταν θα φορώ μαύρα ρούχα, και θα κατοικώ μέσα σ' ένα μαύρο σπίτι, μέσα σε μια κάμαρη σκοτεινή, θα ανοίγω καμιά φορά το έπιπλο με χαρά, με πόθο, και με απελπισία.

Θα βλέπω τα ρούχα και θα θυμούμαι την μεγάλη εορτή - που θα είναι τότε όλως διόλου τελειωμένη. Όλως διόλου τελειωμένη. Tα έπιπλα σκορπισμένα άτακτα μες στες αίθουσες. Πιάτα και ποτήρια σπασμένα κατά γης. Όλα τα κεριά καμένα ώς το τέλος. Όλο το κρασί πιωμένο. Όλοι οι καλεσμένοι φευγάτοι. Mερικοί κουρασμένοι θα κάθονται ολομόναχοι, σαν κ' εμένα, μέσα σε σπίτια σκοτεινά - άλλοι πιο κουρασμένοι θα πήγαν να κοιμηθούν.
(από τα Kρυμμένα Ποιήματα 1877


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου