12/8/13

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, κεφάλαιο 1.524στό: Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
Μπορεί να μη...πρόφτασαν οι κομμουνιστές να μας "πάρουν τα σπίτια μας" και να φροντίζει γι΄αυτό η συγκυβερνητική Δεξιοδεξιά, αλλά μας τα παίρνει όπως αρμόζει σε χριστιανορθόδοξη δημοκρατική χώρα: Όχι...βίαια και...κονσερβοκουτικά όπως θα μας τα έπαιρνε...σίγουρα το ΚΚΕ, αλλά με...ευαισθησία,...υπευθυνότητα και ασφαλώς με...κοινωνικά κριτήρια. Όχι παίζουμε!

Το μαγειρεύει εδώ και μήνες η σαμαροβενιζελαρία το "πληγούρι" της έναρξης των πλειστηριασμών κατοικιών που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους "υποχρεώσεις", σήμερα όμως ευτυχίσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες από το στόμα του απόλυτα ειδικού του είδους: Του χυλού! Ναι, από τον καλλιτέχνη της αθλιότητας Σίμο Κεδίκογλου.

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, φλίταρε το νεοδημοκρατικό δίποδο κάνοντας ευτυχισμένους και τους τελευταίους πολίτες που δεν είχαν...προλάβει μέχρι εκείνη την ιστορική στιγμή να γίνουν.

Ουφ, πάλι φτηνά τη γλυτώσαμε...ΥΓ 1: Εγώ πάντα το έλεγα: Πληρώνουν μόνο όσοι έχουν! Έτσι δεν έγινε με όλα τα χαράτσια; Έτσι δεν έγινε με κάθε φόρο; Έτσι δεν έγινε με την...έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης; Έτσι δεν έγινε με κάθε τσεκουριά που έπεσε σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα και εργατικά δικαιώματα; Πλήρωναν μόνο αυτοί που...είχαν. Του...κοινωνικού κριτήριου το κάγκελο δηλαδή. Εδώ βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει (;) κάνια δεκαριά μιλιούνια Γραικούς: Δεν ξεσηκώνεται ο Έλληνας επειδή δεν έχει να πληρώσει, άρα δεν πληρώνει. Να το μυστικό!


ΥΓ 2: Ο 78ος στίχος του Εθνικού Ύμνου χρειάζεται μιά μικρή...προσαρμογή στα όμορφα σημερινά δεδομένα. Συγκεκριμένα, η αρχή του παραμένει ως είχε, το τέλος του παραμένει ανοικτό γιά όλα τα..ενδεχόμενα:

Ω τρακόσιοι, σηκωθείτε
και ξανάλθετε σε μας.
τα παιδιά σας θέλ' ιδείτε
πόσο μοιάζουνε με.......

(το...παλιομοδίτικο "σας" διαγράφεται και αντικαταστείται με λεξούλα της αρεσκείας των Δανειστών)

ΥΓ 3: Βρε καλά μας κάνουνε αφού το παίζουμε αναποφάσιστοι και άνετοι! Φόρτσα Αντώναρε και Χοντρέ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου