27/11/14

Σκάβε και μη ερεύνα

Nα βλέπεις την είδηση να γκαζάρει σαν την Μερτσέντες του Χάμιλτον και να αφήνει όλες τις άλλες να χάνονται μέσα στον μπουχό της και να μην αναρωτιέσαι τι συμβαίνει;

Να βλέπεις τις φυλλάδες και τα κανάλια της συγκυβέρνησης να τρώνε τα λυσσακά τους με την Αμφίπολη και να μην λες "μιά στιγμή ρε συ. Πως γίνανε όλοι αυτοί τόσο ξαφνικά λάτρεις της αρχαιολογίας;"

Να βλέπεις την σάρα και την μάρα του Σαμαροβενίζελου να τρέχει αφηνιασμένη πίσω από αρχαιολόγους και ιστορικούς και να ξημεροβραδιάζει στον τόπο της ανασκαφής και να μην σε ζώνει το μαύρο συγκυβερνητικό φίδι και να καταπίνεις την φόλα αμάσητη;

Βλέπεις, βλέπεις, αλλά μόνο αυτά που αυτοί θέλουν να βλέπεις. Χαμένος μέσα στην δίνη της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας ψοφάει γιά κάτι τέτοια ο υποφέρων λαός: Άρτον και θεάματα. Ή καλύτερα, ένα ξεροκόμματο και ανασκαφές.

Και διαβάζεις τις δημοσκοπήσεις και παθαίνεις την πλάκα σου: Οι μισοί Έλληνες επιμένουν στα σκατά! Να μην πούμε, ξέρω γω, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κάτι άλλοι, να μας πούνε ανήθικους και βλάσφημους μπλόγκερς, αλλά να το αφήσουμε έτσι αόριστο: Οι μισοί περίπου Έλληνες επιμένουν ακόμα στα σκατά!

Και τα σκατά ξέρουν καλά την δουλειά τους. Επιστήμη βλέπετε η πολιτική και η δημοσιογραφία. Σε φτάνουνε στο σημείο, να γυρίζεις -άνεργος ων- με άδεια χέρια στο σπίτι σου, να κάθεσαι στο άδειο τραπέζι δίπλα στα πεινασμένα παιδιά σου και να λες στην κυρά: Βάλε μας βρε Μαρία το MEGA, να δούμε κάνα ψηφιδωτό να τσιμπήσουμε, που μας έχει κόψει η λόρδα.

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Ο άνθρωπος επαναλαμβάνεται. Δυστυχώς. Παλιά, πχ, του έλεγαν "Πίστευε και μη ερεύνα". Kαι το ΄χαβε αμάσητο. Σήμερα; Σχεδόν το ίδιο: Σκάβε και μη ερεύνα. Με το ίδιο αποτέλεσμα! Και τα παλιοτόμαρα να τρίβουν τα χέρια τους: Άντε, σκάψτε λίγο βαθύτερα στην Αμφίπολη παιδιά και την βγάζουμε την Τετραετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου