29/2/16

Γιά μικρά παιδιά: Συλλαβίζουμε τη λέξη νταβατζής. Σίγμα, ύψιλον, ρο, γιώτα, ζήτα, άλφα



Υπάρχουν ακόμα πολλοί, που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, τι σημαίνει η κυβέρνηση Σύριζα γι΄ αυτούς. Είναι η πρώτη αριστερή; Είναι αριστερή; Είναι δεξιά; Έχει και τα δύο πόδια;

Δύο φοράδες της δώσανε το ναι τους σε εκλογές μία ακόμα ξώφαλτση στο δημοψήφισμα. Και άμα δίνεις τρεις συνεχόμενες φοράδες το ναι σου σε μιά κυβέρνηση, ε όλο και κάποιο λόγο θάχεις.

Ντάξει, μιά φορά της δώσανε το όχι τους, αλλά το περάσανε από το τσιπριτίρι τα συριζόπουλα και βγήκε τελικά ναι. Γίνονται καμμιά φορά αυτά. Να, πάει μιά φορά ένας τύπος στο σουπερμάρκετ να χαζέψει τρόφιμα, αθώος τύπος. Πάει στο ζαρζαβατικό, πάει στα τυροκομικά, πάει στο όσπριο, άμα έχει κόλλημα με το όσπριο, πάει στη κονσέρβα. Ε κι΄εκεί που είναι βυθισμένος στο διατροφικό, περνάει ένας χοντρός με μιά πορτοφολάρα ίσα με τη βούλα του πέναλτυ, η μισή να του βγαίνει από την κωλότσεπα, ε τι να κάνεις, άμα σε κράζει γεμάτο πορτοφόλι; Το βουτάς. Τι να κάνουμε τώρα, να τον κράξουμε πορτοφολά τον άνθρωπο;

Το ίδιο ισχύει και γιά τον Σύριζα: Πήγανε να τελειώσουν την Εκκλησιαστική Σχολή τα παιδιά, αλλά τους έτυχαν κάτι πρόθυμες ψόφιες γκόμενες στο δρόμο τους και αναγκάστηκαν να γίνουν νταβατζήδες. Αλλά μη τα αδικήσουμε τα παιδιά του Σύριζα. Όχι μόνο νταβατζήδες, αλλά και ψεύτες και απατεώνες και του πουλιού το γάλα τα παιδιά. Αφού το είπε και ο ο αρβύλας ο Κανάκης ρε. Ο Τσίπρας, λέει, λύνει σταυρόλεξο, ένα οριζοντίως, άρνηση με τρία γράμματα, και γράφει ΝΑΙ. Ψεύτης ο Τσίπρας, λέει ο Κανάκης, και σιγά μη μας πείσει, όλους εμάς τους αγαθούς που πιστεύουμε ότι ο Τσίπρας έχει χαρακτήρα και είναι και γαμώ τα παιδιά.

Να σας πω εγώ, τι είναι η κυβέρνηση Σύριζα, να μη παιδευόσαστε; Άντε μην επιμένετε τόσο. Ντάξει, λύγισα.

Η κυβέρνηση του Τσιπραμμένου είναι ακριβώς ότι και οι προηγούμενες. Εχθρός. Με ακριβώς την ίδια ποσότητα έψιλον, χι, θήτα, ρό, όμικρον και σίγμα όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις της τρόϊκας. Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις άλλες κυβερνήσεις των δανειστών. Και γιατί; Άμα έχεις Φίλη, δεν χρειάζεται να ζηλεύεις τίποτα Λοβέρδα. Άμα έχεις Τσαλακωμένο, τύφλα νάχει ο ευνούχος της τρόϊκας, ο Παπακωνσταντινοτίποτας του Πασόκ. Κτλ κτλ.

Αλλά να μην τους γλωσσοφάμε εντελώς τους άχρηστους. Υπάρχει ακόμα ελπίδα. Σκεφτείτε τώρα να γινότανε ένα τρομερό περαδώθε και να τρακάρανε σε μιά στροφή της ιστορίας τυχαία Τσίπρας, Τζήμερος, Θεοδωράκης και Λεβέντης! Ούτε κυβέρνηση Παπαραδήμα φτουράει μπροστά τους! Και να σοβαρευόντουσαν τα παιδιά της Πασόκας και να ξαναμπαίνανε όλα μαζί στο πραγματικό και αληθινό Πασόκ, αυτό του Αλέξη, ε και να βλέπατε τότε πράματα και θάματα. Θα ζήταγε μέτρα η κυβέρνηση και θα έδιναν άνισες μάχες γιά λιγότερα η τρόϊκα και οι θεσμοί.

Εχθρός ο Σύριζας φίλοι μου και μάλιστα χειρότερος από τους δεδηλωμένους μαύρους της νουδού ή τους πρασινοεμετί της πασόκας. Αυτοί δεν το έπαιζαν τουλάχιστον αριστεραί και σε πηδούσαν σύμφωνα με το καταστατικό: Είμεθα κοφάλαι, σας συμπεριφορόμεθα σαν κοφάλαι, επειδή κι΄εσείς είσαστε κοφάλαι. Ενώ τα αριστερόστροφα του Βαρώνου Τσιπράουζεν σε πηδάνε τραγουδώντας ταυτόχρονα τον ύμνο του ΕΑΜ, τέτοια κοροϊδία.

Αλλά κάποτε πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και πάει φουλαριστός από τα 40% στα 4%. Και σπάει πλάκα η ιστορία, που βγαίνουνε κάτι θεότυφλες να το παίξουν ταξιθέτριες. Λέτε να πειστεί κάποτε ο αδερφός μου ο Παντελής;

Αχ, άλλος γιά Χίο τράβηξε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου