25/3/16

Καλύτερα μιάς ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακήΕίναι όλα σιωπηλά;

Ναι. Γιατί τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά.

Υπερδύναμη η -επί του Οθωμανικού Δικαίου στηριζόμενη- Αυτοκρατορία των Δανειστών και σκλάβος ο γονατισμένος λαός. Η μάστιγα δεν έχει τέλος, καλά περνάνε τράπεζες και Θεσμοί. Την βρώμικη δουλειά γιά λογαριασμό του Σουλτάνου έχουν αναλάβει ντόπιοι υποτελείς: Προεστοί, προύχοντες και κοτσαμπάσηδες. Όπως λέμε πασόκια, νεοδημοκράτες, συριζαίοι. Ο λαός τους έχει πάρει ήδη μυρωδιά, τι Μπραΐμης, τι Ζαΐμης, λένε. Λένε όμως, αλλά δεν πράττουν αναλόγως, οπότε η φτιάξη καλά κρατάει και γιά φως στην άκρη του τούνελ ούτε λαλιά. Κι΄έτσι, αφού ο λαός έχει αποφασίσει ότι τον σκιάζει η φοβέρα, του δίνει στο δοξαπατρί να καταλάβει η σκλαβιά.

Τι φταίει και δεν γίνεται το μπαμ; Ίσως επειδή έχουν πέσει τα κανάλια και τον έχουν φλομώσει στην προπαγάνδα: Κάτσε καλά ρε λαέ. Δεν βρέθηκαν ακόμα ελληνικά κόκκαλα, να τα βράσεις, να κάνεις σούπα, να βγει απ΄αυτήν η χαίρε ω χαίρε λευτεριά. ΥΓ. Κόκκαλα υπήρχαν, ιερά κόκκαλα δεν υπήρχαν. Ίσως.

Ίσως επειδή ξεμείναμε από Παλαιών Πατρών Γερμανούς, αφού αποφασίσαμε να τρέχουμε πίσω από τα λάβαρα κάτι Παλαιών Βερολίνων Γερμανίδων.

Ίσως επειδή έχει μπει στο DNA της φυλής, τα να είσαι γονατιστός. 400 χρόνια σκλαβιάς δεν είναι, όπως καταλαβαίνετε, παίξε γέλασε.

Το παράδοξο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου καλά κρατεί όμως. Σου λέει, ξεσηκωθήΚΑΜΕ το 1821, κάΝΑΜΕ επανάσταση. ΧύΣΑΜΕ το αίμα ΜΑΣ για την ελευθερία ΜΑΣ, άρα μπράβο και εύγε ΜΑΣ και γαμώ τους λαούς.

Και άμα τον πιάσεις από τον γιακά, τον...ήρωα που ζητωκραυγάζει και τον ταρακουνήσεις, να του φύγει η κονκάρδα του Σύριζα και του χώσεις ένα: Τι φωνά ρε λεχρίτη, ναινέκο, που έχεις στηθεί στα τέσσερα και δίνεις νονστόπ κώλο; Τι ψεκάζεις περί αγώνων και θυσιών εσύ ο Δότης, εσύ που σου φώναζε ο λαός ΠΟΛΕΜΑ κι΄εσύ πέταγες πετσέτα και φώναζες ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΑΣ, ω δανειστές.

Σιγά τώρα μην τον πιάσεις...

Και σαν να μην έφτανε η παρέλαση, βγαίνει και η σκατόμυγα στις τιβές και αρχίζει τα...ηρωικά, να δείξει ότι διαθέτει ξύγκι: Η Ελληνική Επανάσταση μας εμπνέει πάντοτε! Μάλιστα κύριοι, τον εμπνέει πάντα η Ελληνική Επανάσταση τον Τσίπρα και συγγνώμη στην σκατόμυγα που δεν φταίει σε τίποτα, να παρομοιάζεται με τέτοιους πολιτικούς.

Τον εμπνέει τον Τσίπρα η Ελληνική Επαανάσταση, αλλά μόνο όταν είναι καθιστός ή όταν είναι στημένος στα τέσσερα. Όρθιον να τον εμπνέει η Ελληνική Επανάσταση δεν θα τον δείτε τον Τσίπρα. Ούτε τα άλλα απόβλητα του πρώην δικομματισμού. Πως να τους δείτε όρθιους; Έχετε δει ποτέ κάμπια όρθια;

Και μιλάει, ποιός, ο Τσίπρας, περί ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, κυρίες και κύριοι! Και γιά έναν λαό που έχει ΑΝΤΟΧΕΣ! Και δεν τα παίρνει κανείς στο κρανίο, να μαζέψει όλους αυτούς που έχουν ΑΝΤΟΧΕΣ και να τον πάνε καροτσάκι, από το Μαξίμου στα 3,5% που είχε παλιά.

Πάει μιά ακόμα παρέλαση. Αύριο βάζουμε τα κεφάλια μέσα και κάνουμε πάλι τουμπεκί. Και να δείτε, πως θα είναι όλα, όπως συνήθως, σιωπηλά. Γιατί θα τα σκιάζει και αύριο η φοβέρα και θα τα πλακώνει η σκλαβιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου