26/4/16

Τελειώνει ο Τσίπρας




Τον ψήφισαν ακόμα και οι εχθροί του! Ακόμα και η θεία μου, που τον μισούσε! Ακόμα και φίλοι μου, μιά ζωή ΚΚΕ! Παναθηναϊκοί και ολυμπιακοί! Σαπίτες του Πασόκ και κρυφοφασίστες της ΝΔ. Πολιτικοποιημένοι και φουλ μέταλ απολιτίκ. Το μισό φέϊσμπούκ! Εντεταγμένοι και ανένταχτοι. Αριστεροί και αριστερίζοντες. Τόσος απελπισμένος ήταν μετά από διαδοχικά μνημόνια ο ελληνικός λαός. Μόνο ο βραχόκηπος δεν λύγισε και μπράβο του, και γαμώ τα μπλογκ.

Γιά τον πιό νέο πολιτικό απατεώνα που ανάλαβε ποτέ τη διακυβέρνηση της χώρας ο λόγος, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος κατάφερε να προσφέρει στον κόσμο που τον ψήφισε, μιά ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση, από ότι τα λαμόγια οι προκάτοχοί του, Παπανδρέου και Σαμαράς.

Και τι δεν κατάφερε σε τόσο λίγο χρόνο αυτή η πολιτική μετριότητα: Να ψηφιστεί δυό συνεχόμενες φορές! Να εξαπατήσει μιά ολόκληρη χώρα, κάνοντας το ΟΧΙ, ΝΑΙ! Να ξεπουλήσει όσα δεν μπόρεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί! Να στήσει και να προτείνει ΔΙΚΟ του Μνημόνιο! Να αφανίσει τα Ταμεία. Να νομοθετεί κόντρα στο κόμμα του και μάλιστα με την βοήθεια της αντιπολίτευσης! Να κάνει τον Σύριζα σκατά...

Χεστήκαμε γιά τον Σύριζα. Όσοι είχαν χαρακτήρα, έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και έφυγαν.

Δεν χεστήκαμε όμως, με όλους αυτούς που τον ψήφισαν ως έσχατη λύση. Ως ελπίδα. Ως μιάν αρχή. Ούτε χεστήκαμε γιά τις εκατοντάδες χιλιάδες απλά ανθρωπάκια που τον πίστεψαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε και κάτι σημαντικότερο: Να τελειώσει πολιτικά σε λιγότερο από μία τετραετία. Μόνο ο διάττων αστέρας της πολιτικής διανόησης, Γιωργάκης Παπανδρέου κατάφερε κάτι ανάλογο.

Οι πολιτικές του μέρες είναι μετρημένες. Αφού κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να μετατραπεί από εφιάλτης της ΕΕ στο καλό παιδί της Μέρκελ, τάφαγε τα ψωμιά του.

Πάει ο Τσίπρας, μαζεύει στο Μαξίμου ήδη χαρτόνια γιά την μετακόμιση. Να ξεβρωμίσει πολιτικά το κτήριο, να έρθει η επόμενη βρώμα, να το κάνει πάλι αχούρι.

Λίγοι θα κλάψουν, όταν ο Τσίπρας επιστρέψει στα ποσοστά του παρελθόντος. Αν τελικά καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί. Ο λόγος απλός: Ο Τσίπρας μπορεί ακόμα να εξυπηρετεί ορισμένους, αλλά από αυτούς δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς. Και ούτε καν λόγος αν τον πιστεύει κανείς.

΄Όχι, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Φώφη είναι λόγοι γιά να στηρίξει κάποιος τον Τσίπρα. Κανείς από δαύτους. Και αν χρειάζεται να στείλουμε κάποιον από το υπάρχον κύκλωμα στην εξουσία οπωσδήποτε, τότε η μοναδική εναλλακτική λύση θα ήταν ο ένας και μοναδικός: Ο Φούφουτος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου