27/4/16

Δεν του βγαίνει η συνάντηση κορυφής, του Τσίπρα. Απασχολημένοι με άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή οι εταίροι





Είναι να μη σε πάρουν γιά πλάκα. Καλύτερα να σε πάρουν γιά κακό, αλήτη, κομμουνιστή, ταξιτζή, δημόσιο υπάλληλο ή πρόσφυγα, παρά να σε πάρουν γιά ποσότητα της πλάκας. Γιατί άμα σε πάρουν γιά άτομο της πλάκας, δεν σε σώνει ούτε ο τίτλος "πρωθυπουργός".

Ζορίστηκε ο Τσίπρας με τους νταβατζήδες και άρχισε να ζητάει συνόδους κορυφής. Λες και οι νταβατζήδες πέσανε από μόνοι τους από τον ουρανό, χωρίς την έγκριση της συνόδου κορυφής. Να φανεί, ότι παλεύει κι΄όλας. Θα πεις, πως γίνεται να παλεύει ένας στα τέσσερα. Μην πεις.

Αρχίζει τα τηλέφωνα.

Την κυρία Μέρκελ παρακαλώ.

Ευχαρίστως, αλλά έχει πάει γιά κατούρημα. Να περιμένετε.

Πόσο;

Τι να σας πω; Λύνει σταυρόλεξο και έχει κολλήσει στο τρία οριζοντίως: Τούρκος πολιτικός και υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου, εφτά γράμματα, τα τέσσερα πρώτα ERDO.

Κλείνει, πιάνει άλλο.

Τον κύριο Ολάντ, παρακαλώ.

Ποιός είναι;

Τσίπρας. Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Α, δεν μπορεί ο πρόεδρος. Είχε πάει βόλτα στην ύπαιθρο και του την έπεσε μιά βαρβάτη αλογόμυγα. Και ξέρετε τι πόνο κάνει όταν σε τσιμπάει αλογόμυγα;

Πιάνει τον Ρέντσι, τρώει μακαρονάδα, λέει ο υπάλληλος, δεν πάει να διακόπτεις τον Ιταλό όταν αυτοαπασχολείται με μακαρονάδα.

Πιάνει τους άλλους, είχανε πάει να πάρουν τα παιδιά τους που ήτανε λυκόπουλα από τους πρόσκοπους, άλλοι είχαν τον ηλεκτρολόγο στο σπίτι, δεν γινότανε, άλλοι ήτανε στην πεθερά τους, ή παίζανε ένας εναντίον ενός μπάσκετ στην αλάνα.

Είπαμε, άμα σε πάρουν χαμπάρι, ότι είσαι της πλάκας, πας.

Έμεινε το λαμόγιο ο Ντόναλντ Ντακ, ο Τουσκ. Έλα ρε συ Ντόναλντ, μιά συναντησούλα κορυφής ζήτησα ρε, ίσα να βρεθούμε και να τα πούμε, αρχίζει την κλαψούρα ο Αλέξης. Ο Ντόναλντ είναι καλό παιδί. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ή οι περισσότεροι. Ίσως οι μισοί. Μπορεί και λιγότεροι. Ή ορισμένοι τέλος πάντων. Κάτσε ρε συ Αλέξη, του λέει. Έκανες ή δεν έκανες στην αρχή τον μάγκα; Έκανα. Υποχώρησες μετά ισπανικά και ελληνικά και τον ήπιες κανονικά και με τον νόμο; Μάλιστα. Μας δούλεψες με το δημοψήφισμα; Ε ότι μπορούσα έκανα. Δούλεψες με δαύτο και απαξάπαντο το ελληνικό έθνος; Ε λιγάκι. Και κάνεις πάλι αγριάδες και ότι θα κάνεις νταντά το ΔΝΤ κτλ; Ε ναι. Ε, άντε και ....... ρε Τσίπρα, που θες και σύνοδο κορυφής.........του κερατά.

(Μη πάει τώρα ο νους σας, ότι στα αποσιωπητικά αντιστοιχούν οι βρωμερές λέξεις γαμήσου και παλιοκαθήκι. Δεν θα τολμούσαμε ποτέ. Είμαστε ηθικό και χριστιανικό μπλογκ. έχουμε και Μεγάλη Βδομάδα! Ο μόνοι που γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε είναι ο Αλέξης και ο Ντόναλντ.)

Δύσκολα τα πράγματα, άμα σε έχουν οι άλλοι γιά πλάκα. Ούτε γκρίνια σε σώζει, ούτε τα γαβγίσματα και οι άλλες φοβέρες. Δε πα να κάνεις δεκαπέντε δημοψηφίσματα και πέντε κολλητές εκλογές. Αφού ο άλλος ξέρει, ότι προκειμένου να σωθεί η ΕΕ και το κωλονόμισμά της είσαι έτοιμος να δώσεις ανά πάσα στιγμή γη και ύδωρ, δεν πρόκειται να σε πάρει ποτέ στα σοβαρά.

Τι κάνει;

Αρκείται μέχρι στιγμής στην συνάντηση κορυφής των πέντε ανοιχτών δαχτύλων ενός χεριού, που έλαβε μόλις εξ Ευρώπης...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου