29/9/10

Περαίωση: Η ντροπή του δεκάκις εξαμαρτείν του δικομματισμούΠεραίωση;
Μια στιγμή βρε παιδιά, τι θα πούμε στα παιδιά μας, όταν μας ρωτήσουν τι είναι το "σωστό"; Μη φοβάστε, ρωτάνε τα παιδιά! Ακόμα και αν δεν την εκφράσουν προφορικά την ερώτηση!
Τι θα τους πούμε σαν γονείς, σαν δάσκαλοι, σαν καθηγητές, σαν πρότυπα, σαν γνώστες; Θα κάνουμε μήπως κάποια προσπάθεια να δώσουμε μια απάντηση;
Θα τους πετάξουμε κάνα κουφό "ρώτα τη μάνα σου, έχω δουλειά", ή ρώτα κάποιον άλλον, ρώτα παραπέρα ή μη ρωτάς;
Ή μήπως θα τους πει κανείς, να δες τι κάνουνε οι πολιτικοί μας, να μάθεις και τι είναι σωστό, και τι είναι λαμογιά, και τι είναι άγιο, και τι είναι σκοπός, και τι είναι μέσο;
Είμαστε, ζούμε, υπάρχουμε μέσα σε μια πρασινογαλάζια βυζαντινή αυτοκρατορία τσέπης. Είμαστε χωρισμένοι σε δυο κατηγορίες: Στην "από μέσα", και στην "απ΄ έξω". Μάθαμε να συνυπάρχουμε με την καταστροφή. Μάθαμε να αποδεχόμαστε με περηφάνια την βολική ημικατάσταση του ερμαφρόδυτου. Βρωμάμε και ζέχνουμε!
Τον όρο ΠΕΡΑΙΩΣΗ τον αποδεχόμαστε χωρίς την παραμικρή συζήτηση! Σε τόσο προχωρημένο στάδιο σήψης βρίσκεται δυστυχώς η κοινωνία μας! Εύγε σε πασόκ και νδ που κατάφεραν να αναβιβάσουν την απατεωνιά σε επιστήμη! Μπράβο στους πρασινογάλαζους απόστολους ήθους και πνεύματος!


Βρήκα και διάβασα ακόμα τα ακόλουθα ενδιαφέροντα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τη μόδα της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων ξεκίνησε στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Θανάσης Κανελλόπουλος το 1978 ελέω έλλειψης εσόδων και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τη δέκατη περαίωση και όπως ανέφερε χθες ο υπουργός είναι το «δέκα το καλό» που περιλαμβάνει για πρώτη φορά 10 χρήσεις και αφορά σε 2.500.000 ανέλεγκτες υποθέσεις. Κάθε φορά όμως το ζητούμενο είναι η αύξηση των δημοσίων εσόδων.
1. Η ιστορία των ανέλεγκτων χρήσεων ξεκινάει το 1978 με τον τότε υπουργό Οικονομικών να παρατείνει τη ρύθμιση μέχρι και το 1981. Στην «Καθημερινή» της 22ας Ιουνίου 1978 αναφέρεται ότι: «Τακτοποιούνται όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και παρέχονται διευκολύνσεις στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τις οφειλές...

2. Η επόμενη ρύθμιση έρχεται το 1988 επί υπουργίας Δημητρίου Τσοβόλα. Ο τότε υπουργός Οικονομικών παρείχε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις εισπράττοντας σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο.
3. Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασσάς έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως ακαθαρίστων εσόδων να κλείσουν τα βιβλία τους.
4. Το 1994 έγινε η πιο πετυχημένη περαίωση όπου το Δημόσιο εισέπραξε το ποσό των 450 δισ. δρχ. Αν και η ρύθμιση κρίθηκε εν συνεχεία αντισυνταγματική (διότι λεπτομέρειες της περαίωσης δόθηκαν με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο) ουδείς κίνησε διαδικασίες για επιστροφή χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα οι υποθέσεις αυτές περαιώθηκαν οριστικά.
5. Επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη έγιναν δύο περαιώσεις. Αν και ονομάσθηκαν «συνάφεια» είχαν ακριβώς το ίδιο νόημα το κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης το 2002 προχώρησε σε ρύθμιση που προέβλεπε το κλείσιμο των χρήσεων της περιόδου 1999-2001.
6. Η δεύτερη ρύθμιση που έγινε στο τέλος του 2002 προέβλεπε το κλείσιμο των χρήσεων της περιόδου 1993-1998.
7. Το 2004 επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη έγινε η έβδομη περαίωση στην οποία μπορούσαν να ενταχθούν επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 8,8 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση αφορούσε στις ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 1998-2003.
8. Τέσσερα χρόνια μετά ο κ. Αλογοσκούφης θεσπίζει νέα ρύθμιση για τις ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000-2006.
9. Αν και ο υπουργός κ. Ι. Παπαθανασίου δεν συνέταξε νέα ρύθμιση ωστόσο αναβίωσε τη ρύθμιση του προκατόχου του και ζητούσε από τις επιχειρήσεις που δεν είχαν υπαχθεί να το πράξουν μέχρι τον Ιούνιο του 2009.
10. Στην τελευταία ρύθμιση ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να κλείσει τις χρήσεις της δεκαετίας 2000-2009.
Πηγή www.istorikathemata.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για ανάγκη «απελευθέρωσης των φορολογουμένων από το παρελθόν», έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μέτρο «κομμένο και ραμμένο πάνω στις επιθυμίες αυτών που θέλουν να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος των άλλων» χαρακτήρισε την περαίωση η βουλευτής του Κ.Κ.Ε., Βέρα Νικολαΐδου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Κρατάτε υπό έλεγχο αυτούς που έχουν δώσει εικονικά φορολογικά στοιχεία και αμνηστεύετε αυτούς που έχουν λάβει. Αμνηστεύετε φοροφυγάδες που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δ. Παπαδημούλης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Η περαίωση κάνει νοικοκύρη τον φοροφυγάδα»
Τον «χορό» των αντιδράσεων έσυρε ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φλωρίδης, ο οποίος επεσήμανε πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης «λέει ότι όσοι στο παρελθόν έκλεψαν το κράτος και την κοινωνία, και άρα τη δυνατότητα της χώρας να υπάρξει και να προοδεύσει, αυτοί περίπου παίρνουν βραβείο».

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Περαίωση», η επιβράβευση της παρανομίας

Αυτός είναι ο δρόμος μέχρι το 2020, μετά θα αρχίσει να χαλάει
«Ελευθεροτυπία»
Μετά τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή έρχεται τώρα μία ακόμη κυβέρνηση, αυτή ενός ακόμη Παπανδρέου να επιβραβεύσει νόμιμα την φοροδιαφυγή, οι φοροφυγάδες ανοίγουν και πάλι σαμπάνιες καταβάλλοντας 10-15% των φόρων που τους αναλογεί. Τέτοια είναι η ρύθμιση προς την… δημοκρατική – δημοκρατική ολιγαρχία μας, ήθελα να πω, διότι η φοροκλοπή συμφέρει.
«Για την άφεση φορολογικών αμαρτιών, θα κληθούν να πληρώσουν όχι περισσότερο από το 10%-15% των χρημάτων που κατέβαλαν οι νομοταγείς φορολογούμενοι. Μία ακόμη φορά οι φοροφυγάδες μπορούν να γλεντήσουν στην υγεία των κορόιδων που δηλώνουν όλα αυτά τα χρόνια κανονικά τα εισοδήματά τους.
Το παράδειγμα που επεξεργάστηκε η «Οικονομία» αποτυπώνει το μέγεθος της αδικίας που εμπεριέχει η πολιτική της αυτόματης περαίωσης. Γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε έναν εύπορο ελεύθερο επαγγελματία (π.χ. έναν γιατρό ή έναν δικηγόρο) που δήλωνε κανονικά το εισόδημά του (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση 100.000 ευρώ ετησίως) και έναν επαγγελματία ο οποίος, αν και εισέπραττε 100.000 ευρώ, δήλωνε στην εφορία μόλις το 1/4, δηλαδή τις 25.000 ευρώ. Ιδού τι προκύπτει από τους υπολογισμούς…
Συμφέρει η φοροκλοπή!

Για τα εισοδήματα που εμφάνισε ο νομοταγής φορολογούμενος την τελευταία 10ετία (ένα εκατομμύριο ευρώ ή 100.000 ευρώ τον χρόνο), πλήρωσε φόρο 339.854 ευρώ, δηλαδή περίπου το 34% του συνολικού του εισοδήματος (σ.σ.: για τους υπολογισμούς, χρησιμοποιήθηκαν οι φορολογικές κλίμακες που ίσχυσαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 2000-2009).
Ο φοροφυγάς, αν και εισέπραξε στο διάστημα 2000-2009 ένα εκατομμύριο ευρώ, δήλωσε στην εφορία το ένα τέταρτο, δηλαδή 250.000 ευρώ. Πλήρωσε φόρο εισοδήματος 42.320 ευρώ και τώρα καλείται να συμμετάσχει στην περαίωση για να… ξεπλύνει τις φορολογικές του αμαρτίες. Αυτό, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχει κάνει μέχρι τώρα το υπουργείο Οικονομικών, θα στοιχίσει περί τα 2.000-5.000 ευρώ (θα εξαρτηθεί από τον τελικό νόμο). Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, αν ο συγκεκριμένος επαγγελματίας έχει συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια και στη διαδικασία αυτόματης περαίωσης, να καταβάλει τελικώς ποσά της τάξεως των 2.000 ευρώ.
Είναι προφανές, λοιπόν, το όφελος για τον φορολογούμενο που απέκρυψε επί μία δεκαετία τα πραγματικά του εισοδήματα. Αντί για 339.854 ευρώ που κατέβαλε ο νομοταγής συνάδελφός του, καλείται να πληρώσει τελικά μόλις 47.320 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ακόμη και οι επαγγελματικές ενώσεις (όπως για παράδειγμα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) ζητούν τη θέσπιση κινήτρων για τους συνεπείς φορολογούμενους.
Η περαίωση που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί έδαφος για ακόμη περισσότερες αδικίες, καθώς αυτή τη φορά:
Στη ρύθμιση προγραμματίζεται να υπαχθούν και όσοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
Θα καλύψει ακόμη και αυτούς που έχουν ανοικτές εκκρεμότητες στα δικαστήρια. Το κυβερνητικό επιχείρημα είναι ότι στη δικαιοσύνη «λιμνάζουν» περισσότερες από 450.000 υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα ακόμη και περισσότερα από 10 χρόνια.
Προς ρύθμιση για όλους…

Εχουν διατυπωθεί εισηγήσεις η διαδικασία να αφορά επιχειρήσεις ο τζίρος των οποίων υπερβαίνει ακόμη και τα εννέα εκατ. ευρώ. Αργά το βράδυ της Παρασκευής εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ακόμη και το ενδεχομένο να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τζίρου, με εξαίρεση τις τράπεζες τις εισηγμένες και όσες έχουν βεβαιωμένα πόστιμα για φοροδιαφυγή
».
Παράλληλα:

Οι παρεμβάσεις στο εργασιακό, δεν έχουν τελειωμό, στο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου που οριστικοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου με την υπογραφή των υπουργών Οικονομικών παρακαλώ –κι ας κλαίνε, αν και τώρα πια, το κλάμα έδωσε τη θέση του στον ρεαλιστικό κυνισμό, αφού και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση παίζει μόνη της.
-Επιταχύνεται κατά 3 μήνες (από το τέλος Δεκεμβρίου στο τέλος Σεπτεμβρίου) η υποχρέωση της κυβέρνησης να εισαγάγει ρύθμιση με την οποία «αναμορφώνεται το σύστημα διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα». Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι η μείωση των αποδοχών για υπερωρίες αλλά και μεγαλύτερη ελαστικότητα στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επίσης θεσπίζεται το δικαίωμα για σύναψη «τοπικών συμφωνιών που θα διαμορφώνουν τις μισθολογικές αυξήσεις σε επίπεδα χαμηλότερα των κλαδικών συμβάσεων».
- Εως το τέλος του μήνα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί «η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας προστασίας της απασχόλησης» (καταλάβατε, δικαιώματα φινίτο λα μούζικα)
- Προωθείται τροποποίηση των ρυθμίσεων του συστήματος διαιτησίας ώστε να υπάρξει δικαίωμα προσφυγής αν υπάρχει διαφωνία με την πρόταση του μεσολαβητή. (καταλάβατε τι «νόμιμα» μπορεί να σκαρφιστεί ο εργοδότης και να δικαιωθεί)
- Οι «επιχειρησιακές συμβάσεις θα επικρατούν των κλαδικών συμβάσεων», δηλαδή θα μπορούν για παράδειγμα σε επίπεδο επιχείρησης να αποφασίζονται αυξήσεις μισθών χαμηλότερες από τις κλαδικές. (καταλάβατε, η Συλλογική Σύμβαση ciao-ciao)
- Με τοπικά σύμφωνα θα αποφασίζονται μισθοί κάτω από τον βασικό για νέους εργαζόμενους σε περιοχές υψηλής ανεργίας.(καταλάβατε το «δεν φτάνει που του δίνουμε δουλειά, ζητά και μισθό»)
… και άλλα πολλά που θα τα ζήσουμε στην αναγεννημένη Ελλάδα του σοσιαλιστικού «λεφτά υπάρχουν, πού είναι τα λεφτά».
Ε, Ψιτ! Πατριώτ’ αυτά τα καλά έως το 2020, μετά το πράμα χαλάει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Περαίωση και οι συνέπειές της

Τι είναι η περαίωση; Είναι μια εφεύρεση του Ελληνικού κράτους η οποία όπως και τόσες άλλες δείχνει την προχειρότητα και την ανηθικότητα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Έτσι λοιπόν μία χρονιά όπου τα έσοδα του Δημοσίου ήταν λιγότερα από τα έξοδα κάποιος φωστήρας ανεφώνησε:

Φωστήρας: αγαπητέ κ. υπουργέ εφόσον όλοι κλέβουν και δεν κόβουν όλες τις αποδείξεις που πρέπει τότε το κράτος πρέπει να υπολογίσει περίπου ποιο ποσοστό αποδείξεων δεν κόβουν και να τους φορολογήσει αντίστοιχα.
Υπουργός: δηλαδή;
Φωστήρας: να κάποιος που δηλώνει ένα εισόδημα Χ κλέβει ένα ποσοστό Υ% οπότε για να κλείσει τα βιβλία του αυτόματα θα πληρώνει Υ% παραπάνω οπότε και εμείς δεν χρειάζεται να δουλέψουμε για να κάνουμε τον έλεγχο και το κράτος θα εισπράξει. Έτσι θα σου φύγει και ο πονοκέφαλος για εκείνη τη μαύρη τρύπα.
Υπουργός: σαν καλά να τα λες αγαπητέ μου. Μπράβο! Ναι γιατί και έλεγχο να τους κάνουμε αυτοί χαρτζιλικώνουν τον ελεγκτή και αυτός τους βγάζει καθαρούς. Και το όνομα του μέτρου "περαίωση". Καλά και πόσο να είναι αυτό το ποσοστό;
Φωστήρας: Μα φυσικά όποιο χρειάζεται για να κλείσουμε την μαύρη τρύπα μας...
Υπουργός: Βλέπω όμως μια αδυναμία στο σχέδιό σου, τι θα γίνει αν κανείς δεν πληρώσει την περαίωση;
Φωστήρας: Αγαπητέ κ. Υπουργέ γνωρίζετε την πολυνομία που επικρατεί στα φορολογικά όπως και την απέραντη γραφειοκρατία μας. Θα κάνουμε μερικούς ελέγχους σε αυτούς που θα αρνηθούν και θα τους τσεκουρώσουμε αλύπητα. Θα βάλετε τους φίλους σας επιχειρηματίες να διαφημίσουν στην τηλεόραση το νέο μέτρο ως την απόλυτη προστασία από τον φοροελεγκτή, θα βγάλουμε στη φόρα και τι έπαθαν όσοι δεν πλήρωσαν και την άλλη μέρα θα τρέχουν όλοι να πληρώσουν με χαρά!
Υπουργός: Καλά εσύ δεν είσαι σύμβουλος, είσαι φωστήρας και εθνοσωτήρας. Άντε τώρα αγόρι μου να υπολογίσεις το ποσοστό και θα σε καλέσω το Σαββατοκύριακο σε μια μίνι κρουαζιέρα που κάνει ένας φίλος μου επιχειρηματίας. Θα περάσουμε τέλεια!
Δεν ισχυρίζομαι ότι έτσι έγιναν τα πράγματα αλλά εγώ έτσι τα φαντάζομαι. Ο υπουργός εκείνη τη χρονιά κάλυψε τη μαύρη τρύπα του και πήρε τα εύσημα αλλά ποιο ήταν πραγματικά το αποτέλεσμα; Γιατί αυτό είναι πρόχειρο και ανήθικο;
Θα ξεκινήσω από το θέμα της ηθικής. Είναι απαράδεκτο να θεωρούνται όλοι οι πολίτες κλέφτες εκ προοιμίου. Βασική αρχή της δικαιοσύνης είναι το τεκμήριο της αθωότητας, ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Επίσης δεν είναι σωστό το κράτος να πουλάει προστασία σαν ένας νονός της νύχτας. Τέλος δεν είναι σωστό να πληρώνει παραπάνω αυτός που είναι τίμιος γιατί αλλοιώς θα του επιβληθούν κυρώσεις. Ούτε είναι σωστό να δικαιώνεται ο φοροφυγάς αφού πλέον είναι ο χαρακτήρας που προβλέπει το σύστημα.
Γιατί χαρακτηρίζω το μέτρο πρόχειρο; Επειδή απέδωσε κάτι παραπάνω για ένα μικρό διάστημα αλλά βύθισε τα οικονομικά του κράτους στο μέλλον. Τις παρενέργειες αυτού του μέτρου βιώνουμε σήμερα. Όταν η περαίωση έρχεται σαν ποσοστό του τζίρου και ο φοροφυγάς λοιπόν όχι μόνο δικαιώνεται αλλά πληρώνει λιγότερα τι θα γίνει; Οι τίμιοι ή θα κλείσουν τις δουλειές τους ή θα γίνουν και αυτοί φοροφυγάδες. Σκεφτείτε δύο καφετέριες που λειτουργούν η μία δίπλα στην άλλη. Ο ένας μαγαζάτορας (ο Α) κόβει κανονικά τις αποδείξεις του και πληρώνει τον φόρο του. Ο άλλος (ο Β) δεν κόβει αποδείξεις και φοροδιαφεύγει. Ο Α την επόμενη χρονιά καλείται να πληρώσει περαίωση αναλογικά με τον τζίρο που έκανε έστω ένα ποσό ΧΑ. Ο Β επίσης καλείται να πληρώσει περαίωση αναλογικά με τον τζίρο που έκανε έστω ένα ποσό ΧΒ. Προσέξτε την μαγεία του μέτρου, το ΧΒ θα είναι μικρότερο του ΧΑ γιατί ο Β δήλωσε μικρότερο τζίρο. Έτσι λοιπόν ο τίμιος όχι μόνο πληρώνει περαίωση άδικα, πληρώνει περισσότερη και από τον κλέφτη. Το αποτέλεσμα; Ο Α σύντομα ή θα κλείσει την επιχείρησή του (ο ανταγωνισμός βλέπετε) ή θα ακολουθήσει την επιλογή του Β. Το αποτέλεσμα για το κράτος; Μα η ολική κατάρρευση των εσόδων!!!
Καταλάβατε λοιπόν τώρα γιατί τα κουτοπόνηρα μέτρα μπορεί να αποδίδουν πρόσκαιρα αλλά σε βάθος χρόνου καταβαραθρώνουν την χώρα ηθικά και οικονομικά. Με τον ίδιο τρόπο δυστυχώς λειτουργεί η πολιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της. Στην παιδεία, στην υγεία, στην εξωτερική πολιτική. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος λήψης αποφάσεων αλλά και οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά δεν θα εξέλθουμε ποτέ από την κρίση.

Πηγή: HAVALIMANI


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κοροϊδία ΠΑΣΟΚ. Περαίωση υπέρ πλουσίων και σε βάρος φτωχών.


Αυτή πια η νέα κοροϊδία με την φορολογική περαίωση δεν αντέχεται. Απορούμε πως το ΔΝΤ και γενικά η Τρόϊκα, που υποτίθεται έχουν τον τελευταίο λόγο σ’ αυτά τα θέματα, ανέχονται αυτή την κοροϊδία σε βάρος του λαού.

Τι θέλουμε να πούμε:
Εδώ γίνεται μια τεράστια οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων επαγγελματιών υπέρ των πλουσιότερων επαγγελματιών του κάθε χώρου, η οποία εντοπίζεται....
στο πλαφόν που βάζει η κυβέρνηση προς τα κάτω. Ειδικότερα: Για τους επαγγελματίες που τηρούν φορολογικά βιβλία Α, Β και Γ κατηγορίας, το ελάχιστο ποσόν κατ’ έτος που πρέπει να καταβάλλουν είναι 400, 700 και 1000 ΕΥΡΩ αντίστοιχα. Αν τώρα κάνετε τους υπολογισμούς, σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο που δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (2% Χ ακαθαρίστων εσόδων Χ 20% φόρος), θα διαπιστώσετε ότι π.χ. για τη δεύτερη κατηγορία, 700 ΕΥΡΩ το χρόνο θα πληρώσει και εκείνος που είχε ακαθάριστα έσοδα 175.000 ΕΥΡΩ το χρόνο και το ίδιο 700 ΕΥΡΩ θα πληρώσει και εκείνος που είχε ακαθάριστα έσοδα μόλις 1000 ΕΥΡΩ το χρόνο.


Αυτή λοιπόν η ρύθμιση λειτουργεί υπέρ των πλουσίων επαγγελματιών και σε βάρος των φτωχών. Το σωστό θα ήταν να εφαρμόσει η κυβέρνηση τον μαθηματικό της τύπο αναλογικά και χωρίς το αισχρό πλαφόν σε βάρος των οικονομικά αδύνατων επαγγελματιών.

Και το χειρότερο είναι ότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων που υποτίθεται ότι διαβουλεύονται με την κυβέρνηση δεν κάνουν καθόλου λόγο για το αισχρό πλαφόν, αλλά μιλούν μόνο για τους συντελεστές του μαθηματικού τύπου (δηλαδή το 2% να γίνει 1%) κάτι που θα ευνοήσει τους ακόμα πιο πλούσιους επαγγελματίες.
Αυτοί λοιπόν είναι και οι Έλληνες συνδικαλιστές που εκπροσωπούν υποτίθεται τους επαγγελματίες, οι οποίοι πηγαίνουν σαν πρόβατα και τους ψηφίζουν.

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξαθλιώσει το λαό και να δημιουργήσει μια νέα κοινωνία που το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο εύκολο στην σοσιαλίζουσα πολιτική εκμετάλλευση. ...

Πηγή: hassapis-peter.blogspot.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με ειρωνικό τρόπο αντιμετωπίζει η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt την περαίωση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το δημοσίευμα έχει τίτλο “Αθήνα: Παζάρι για συγχωροχάρτια” και τονίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «σε μια προσπάθεια να αλλάξει το φορολογικό ήθος των συμπολιτών του κλείνει τα μάτια σε παλιά χρέη» και «με ένα σύστημα εκπτώσεων και δόσεων προσπαθεί να διασφαλίσει έστω ένα μικρό μέρος παλαιών φορολογικών οφειλών και να βελτιώσει άμεσα τα φορολογικά έσοδα του υπουργείου του». Αφού εξηγεί αναλυτικά το εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης, ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «πολιτικοί παρατηρητές αμφισβητούν πως ο κ. Παπακωνσταντίνου θα καταφέρει με την εκστρατεία της περαίωσης να αλλάξει το φορολογικό ήθος των Ελλήνων». Επισημαίνει μάλιστα ότι «όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί του είχαν χρησιμοποιήσει το σύστημα της περαίωσης, χωρίς να συντελεστεί καμία αλλαγή στο φορολογικό ήθος των Ελλήνων. Αντίθετα αρκετοί επιχειρηματίες, επειδή ήταν σίγουροι ότι θα προχωρήσει η όποια ελληνική κυβέρνηση σε περαίωση, έχουν κάνει πια σύστημα τη φοροδιαφυγή, αυξάνοντας προς τα πάνω τις απλήρωτες φορολογικές οφειλές τους». Κάτι ξέρουν οι Γερμανοί, γιατί η περαίωση δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, λόγω της κρίσης και της μαύρης τρύπας των εσόδων. Είναι παραδοσιακή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, που επιβραβεύουν τους ασυνεπείς και τους φοροφυγάδες…

πηγή: zoomnews.gr

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν η Εφορία σας ζητήσει περαίωση, αρνηθείτε  • Ο έλεγχος της Εφορίας θα γίνει όταν θα έχει φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα
  • H περαιωση ειναι η νομιμοποιηση της κρατικής κλεψιάς και της κρατικής απάτης

Κατ΄ αρχάς αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίοι αν και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά, αλλά από πού θα τα βρουν είναι άλλο θέμα. Είναι δεδομένο ότι πολλοί επιλέγουν να πληρώσουν ενοίκια, τράπεζες κι άλλα δάνεια και αφήνουν στην άκρη την εφορία.
Το αισχρό της υπόθεσης όμως είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι που μαγείρεψαν στοιχεία, έκλεψαν την εφορία με κάθε τρόπο θα τύχουν τώρα ευνοϊκής μεταχείρισης, σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών που είναι συνεπείς και ποτέ δεν επιβραβεύονται γι’ αυτό. Στο όνομα της ανάγκης να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους κακοπληρωτές και στους έχουν «πειραγμένα» βιβλία και στοιχεία και τους λέει: Πληρώστε και εμείς δε θα σας κυνηγήσουμε.
Ο μισθωτός και συνταξιούχος που δηλώνει τα πάντα πληρώνει χωρίς να βαρυγκωμά. Οι επιχειρηματίες γιατί να έχουν τη δυνατότητα της φορολογικής ασυλίας και μάλιστα τις περισσότερες φορές με εκπτώσεις και διαγραφές χρεών;
Επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να οργανώσει τον εισπρακτικό μηχανισμό έρχεται κατόπιν εορτής και φωνάζει για περαίωση μήπως και τσιμπήσουν κάποιοι;
Αυτό δεν είναι φορολογική πολιτική ούτε φυσικά σοβαρή προσπάθεια είσπραξης φόρων. Είναι τυχοδιωκτική πρακτική και αρπακολατζίδικη νοοτροπία. Να εμφανίσουμε έσοδα ασχέτως αν χωρίζουμε τους πολίτες σε κορόϊδα και λαμόγια.
Η περαίωση είναι η συνενοχή του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών στο κλέψιμο του κράτους. Αν ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών προχωρεί σε περαίωση δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει ο ανέντιμος εφοριακός που λαδώνεται; Το ίδιο δεν λέει; Δώσε να τα βρούμε; Εκτός αν η ηθική εξαρτάται από την κατεύθυνση της τσέπης.
Ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών ή κάνει τη δουλειά του ή να πάει σπίτι του.
Μπορώ εγώ ως το κλειστό επάγγελμα του μαλάκα μισθωτού να κάνω περαίωση; Πως καλείς κάποιον και του λες δώσε να μην σε ελέγξω; Κάνε έλεγχο και αν είναι παραβάτης κόψε τον κώλο, όχι δώσε και μένα μπάρμπα και κλείνω τα μάτια. Επειδή τονώνουν ευκαιριακά τα έσοδα δεν κατανοούν ότι ξεφτιλίζουν το Κράτος που ορκίστηκαν να υπηρετούν; Το κάνουν ένα νταβατζή της νύχτας και μάλιστα της φάπας γιατί περαίωση μέχρι το ψιλικατζίδικο και την ταβέρνα με το εμποροκατάστημα φτάνουν να κάνουν.

πηγή: kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου