29/9/10

Πέντε χρόνια δικασμένος μέσα στο Γεντί Κουλέ. (Ποινή φυλάκισης και για ένα ευρώ)



Καλημέρα φίλοι αναγνώστες!

Μυρίζει έντονα πτώχευση!

Καλά ρε βράχο, πως σου μύρισε εσένα πτώχευση, κι΄εμείς δεν πήραμε τίποτα χαμπάρι, θα ρωτήσουν -με το δίκιο τους- ορισμένοι.

Ακούστε παιδιά! Κατ΄αρχήν έχουμε τις φήμες.
Παντού φήμες!
Όπου ακούσεις ένα "σσστ" και δεις έναν τρομοκρατημένο άνθρωπο να κλείνει το στόμα κάποιου άλλου, ε αυτός είναι ένας από τους πολλούς που τόλμησαν να προφέρουν την "απαγορευμένη" λέξη.

Δεύτερον τα συχνά δημοσιεύματα του ξένου τύπου και ιδίως έγκυρων οικονομικών εφημερίδων και περιοδικών όπως πχ οι Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς. Οι ξένοι δημοσιογράφει-αναλυτές καταλήγουν όλο πιο συχνά στο ίδιο συμπέρασμα: Το Ελλάντα βαράει γκανόνι!

Τρίτον οι συνεχείς διαβεβαιώσεις και καθησυχασμοί των εταίρων μας και της τρόϊκας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης. Τρισέ, Στρος-Καν, Άκερμαν κ.α δεν χάνουν ευκαιρία να αποδώσουν στην χώρα μας και στους κυβερνήτες της τα εύσημα: Πάει καλά η Ελλάδα. Σκίζει ο Παπανδρέου. Εύγε στους Έλληνες. Άντε, ακόμα λίγο και φτάσατε. Μη σπρώχνετε παρακαλώ. Μπράβο ωρέ Μωραϊτες αδερφοί.

Στην τελευταία μάλιστα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ οι όμόλογοι του κυρίου Παπακωνσταντίνου υποδέχτηκαν τον έλληνα υποτακτικό τους με χειροκροτήματα και με το σύνθημα "δεν θα κάνεις πτώχευση ποτέεεεε, υπουργέεε, υπουργέεε εε".

Τέταρτον οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν, Δεν, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση πτώχευσης. Τι από όλα που μας έχουν πει μέχρι τώρα όμως οι μαχόμενοι σοσιαλιστές του πασόκ είχε κάποια, οποιαδήποτε, έστω και μηδαμινή σχέση με την αλήθεια; Σ΄αυτούς, στον λόγο και στις δηλώσεις τους, μπορείς μόνο τότε να βασιστείς, όταν δεν έχουν δώσει μια συγκεκριμένη υπόσχεση, όταν δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση, αν πρόκειται δηλαδή περί αόριστης αερολογίας. Αν όμως τα παιδάκια με τον πράσινο ήλιο στην καρδιά και την παπαριά στο κούτελο σου πουν ΑΣΠΡΟ, ε ξέχνα το και παίξε όλη σου την περιουσία στο noir!

Πέμπτο η υστερία της κυβέρνησης να βρει με οποιοδήποτε τρόπο χρήμα! Αυτοί ξεπέρασαν κάθε λογικό ή παράλογο εμπόδιο, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, βούτηξαν και το παξιμάδι από το στόμα του φαφούτη, που λένε! Πρόκειται για το μεγαλύτερο όργιο ανεύρεσης-ληστείας χρημάτων στην παγκόσμια ιστορία!

Αυτή η κυβέρνηση έχει μόνο μια κατεύθυνση και μόνο έναν προορισμό: Να σώσει εαυτόν! Αν πτωχεύσει η χώρα, το πασόκ παύει να υφίσταται! Το τσουνάμι της πτώχευσης θα έπνιγε σίγουρα πασόκ και νδ, τους πρωτεργάτες του σεισμού που το προκάλεσε! Μια πτώχευση θα έλυνε τους Ασκούς του Αιόλου και θα έκανε κυβέρνηση, πασόκ και αξιωματική αντιπολίτευση φύλλο και φτερό! Η πτώχευση θα λειτουργούσε σαν ταφόπλακα του δικομματισμού!

Οι "έξωθεν" θέλουν με κάθε τρόπο τα λεφτά τους πίσω. Οι "έξωθεν" γνωρίζουν τον κίνδυνο πτώχευσης και τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να συμβεί και ότι μπορεί να χάσουν τα λεφτά που κέρδισαν με το μυστρί στο χέρι πάνω στις σκαλωσιές. Έτσι λοιπόν, όσο και αν ακούγεται παράδοξο και παράλογο, επιταχύνουν την διαδικασία που οδηγεί στην πτώχευση, αναγκάζοντας την κυβέρνηση (χέστηκε η κυβέρνηση κι΄όλας) σε όλο και πιο δραματικές αφαιμάξεις της τσέπης του πολίτη, σε ξεσάλωμα εις βάρος των κρατικών ταμείων, σε καταστροφή της οικονομίας.

Πιέζουν λοιπόν οι εταίροι, πιέζει η τρόϊκα, πιέζουν οι δανειστές, πιέζουν οι δημοσιεύσεις, πιέζουν οι "οίκοι", πιέζει και ο ΣΕΒ μαζί με τις Εθνικές, ε τι να σου κάνει η κυβέρνηση, πενήντα νοματαίοι είναι όλοι κι΄όλοι, κάθεται και παλαβώνει εντελώς! Ξετρελλαμένοι εντελώς οι κύριοι και οι κυρίες του πασόκ, χάνουν παντελώς το μέτρο και τον έλεγχο και πέφτουν με τα μούτρα σε σπασμωδικές, ελεεινές κινήσεις απόγνωσης. Για ντροπή ούτε λόγος φυσικά!


"...Οι αυστηρότερες ποινές έναντι των φοροφυγάδων εντάσσονται στο νομοσχέδιο της περαίωσης που κατατέθηκε στη Βουλή χθες, ψηφίζεται αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και τίθεται άμεσα σε ισχύ"
"Ποινικό αδίκημα που οδηγεί σε ποινή φυλάκισης θεωρείται η μη απόδοση από το πρώτο ευρώ και μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως ή η ανακριβής απόδοση ΦΠΑ και κάθε είδους φόρου. Προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους για μη απόδοση από 3.000 έως 75.000 ευρώ και τουλάχιστον 10 έτη για μη απόδοση 75.000 ευρώ ετησίως."
"Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 4 μηνών για 3 συναλλαγές μη έκδοσης αποδείξεων ή έκδοσης ανακριβούς απόδειξης"
"Διεύρυνση ποινικής δίωξης-εξπρές"

Αυτά κάθεται και γράφει η σημερινή Ελευθεροτυπία, αφού δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο. Αυτά κάθεται και σκέφτεται ο υπουργός που σέβεται τον εαυτό του και την αποστολή του.
Τόσες δεκαετίες που έκλεβε ή ζημίωνε ο φοροφυγάς το κράτος και τον συμπολίτη του μπορούσε να ζει σαν "ελεύθερο πουλί, κι΄όχι σαν κορόϊδο στο κλουβί", τώρα που ζημιώνει τα έσοδα των δανειστών έστω και με ένα ευρώ "της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες"....
Ε ρε τι απίστευτο ρεζιλίκι!
Παρόλα αυτά, εύχομαι να έχουμε όλοι μια όμορφη ημέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου