29/10/10

Οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ: Εμείς; Ποτέ!

Ε, όταν μοιράζεις την Ελλάδα στα δύο, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα ΑΕΙ!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Έχεις άγχος γιατί ψάχνεις να βρεις τον ένοχο στην ελληνική πολιτική; Μα δεν χρειάζεται να χολοσκάς, τίποτα πιο εύκολο!

Στην Ελλάδα ο ένοχος είναι πάντα ο....προηγούμενος! Δεν έχει εδώ πasόκ και νδ για να μπερδεύεσαι, φταίχτης είναι ο απλά ο προηγούμενος, όποιος και νάναι! Τώρα αν ο προηγούμενος είναι ταυτόχρονα και ο πολιτικός αντίπαλος, ε τι άλλο θέλεις;

Έτσι η σημερινή ηγεσία βρίσκεται στην εξαιρετικά εύκολη θέση, να αναγγείλει με την ίδια ευκολία όλων των "σημερινών ηγεσιών" του παρελθόντος, ότι η οικογενειοκρατία λυμαίνεται τα ΑΕΙ. Και τα ΑΕΙ!

Ο κόσμος που δεν το....γνώριζε έμεινε....αποσβολωμένος από την "είδηση" και μετά από την αρχική....έκπληξη πήρε σβάρνα τα ψιλικατζήδικα και τα μαγαζιά με είδη ραπτικής για να βρει βελόνες πλεξίματος για να πλέξει το εγκώμιο της, επιτέλους καθαρής, κυβέρνησης.

Κουφάλα λοιπόν η οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ και σαν δεν ντρέπεται, και κατάπτυστος ο δημιουργός της και να έρθει με τον κηδεμόνα του! Και φυσικά δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση για αυτά τα χάλια!

Δεν ευθύνεται γιατί, πρώτον, είναι σήμερα στην εξουσία και όχι χθες, άρα δεν μπορεί να είναι ο προηγούμενος.

Δεύτερον, επειδή δεν μπορεί να είσαι συνένοχος και να κάνεις την...παρθένα, άρα δεν μπορεί να είναι συνένοχος η κυβέρνηση.

Τρίτον, επειδή δεν μπορεί ο κάθε ένας, επειδή έτσι του κάθησε, να της χρεώνει νεποτισμό και οικογενειοκρατία, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να είναι ο μπαμπάς του σημερινού πρωθυπουργού, πρωθυπουργός, και ο μπαμπάς του μπαμπά κατά διαβολική σύμπτωση επίσης πρωθυπουργός. Μη λέμε τώρα ότι θέμε!

Χαμός από συγγενολόϊ λοιπόν στα ΑΕΙ όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του tvxs, και ευτυχώς που πέσαμε σε κυβέρνηση του πasόκ, που είναι όταν βρίσκεται στην εξουσία (κατά διαβολική σύμπτωση) αδιάφθορη, και τα μάθαμε, αλλιώς τι θα κάναμε!

Αυτή η κυβέρνηση, ακριβώς επειδή είναι αμέτοχη στο χάλι της οικογενειοκρατίας και ακόμα πιο αθώα απ΄ ότι φαίνεται, μας ζητάει να την ανταμείψουμε με την ψήφο μας στις Αυτοδιοικητικής Εκλογές, πράγμα που δεν χωράει σκέψη φυσικά για κάθε σκεφτόμενο πολίτη.







Σημειώνεται ότι το ερώτημα που έθεσε από το υπουργείο αφορά τα «μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) που είναι τέκνα διδασκόντων στα ΑΕΙ», ενώ το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον (ανίψια, γαμπροί, νύφες, πρώην και νυν σύζυγοι) απουσιάζει από τις λίστες.
Όπως προκύπτει από την πρώτη λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τους περίπου 1.700 που διδάσκουν στο ίδρυμα, 40 εμφανίζονται ως τέκνα νυν και τέως καθηγητών και αναπληρωτών καθηγητών ΑΕΙ ενώ «απουσιάζουν» όλες οι άλλες συγγένειες.
Η Ιατρική έχει τα πρωτεία: σε μία σχολή με περίπου 100 καθηγητές α' βαθμίδας, καταγράφηκαν 18 μέλη ΔΕΠ όλων των επιπέδων (λέκτορες, επίκουροι, αναπληρωτές), που είναι τέκνα νυν και τέως καθηγητών στο ίδιο ίδρυμα, πλην ενός του οποίους ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΑΠΘ, ενώ διπλάσιοι υπολογίζονται οι λοιποί συγγενείς. Σε μια προσπάθεια καταγραφής των τελευταίων, η εφημερίδα βρήκε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις οικογενειών που συνδέονται, η καθεμιά εξ αυτών, με έναν, δύο έως και τρεις διορισμούς. «Το 50% των καθηγητών στην Ιατρική φροντίζουν οι ίδιοι για τη διαδοχή τους», λένε όσοι έχουν καλή γνώση της κατάστασης.
Στη Νομική, μόνο πέντε λέκτορες εμφανίζονται ως κληρονόμοι καριέρας, αλλά εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότεροι όσοι συμπληρώνουν το ευρύτερο δίκτυο συγγενικών και άλλων στενών σχέσεων. Στη σχολή της Κοινωνικής Θεολογίας η λίστα περιλαμβάνει τρία μέλη ΔΕΠ-τέκνα καθηγητών, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι γνωστό ότι μια μόνο οικογένεια σ' αυτό το τμήμα είναι αρκετά πολυπληθέστερη, χώρια οι εξ αγχιστείας και οι συγγενείς των εξ αγχιστείας συγγενών που, επίσης, απολαμβάνουν προνόμια διδασκαλίας και καριέρας.
Ακόμα, ζευγάρια που δεν έχουν την ίδια ειδικότητα βρίσκονται στο ίδιο τμήμα. Χαρακτηριστική η περίπτωση συζύγου μετεγγραφομένης από το ΑΠΘ στο Αθηνών, αρχικά σε τμήμα άσχετο της ειδικότητάς της και ακολούθως στο τμήμα του συζύγου της, επίσης άσχετο με τους τίτλους της. Άλλη αξιοσημείωτη υπόθεση είναι ενός τέως καθηγητή με τρία παιδιά. Ο γιος, η μια κόρη, ο άνδρας της καθώς και ο άνδρας της άλλης κόρης απασχολούνται, επίσης, στην Ιατρική. Το ίδιο η νυν και η πρώην σύζυγος του (τέως) καθηγητή.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου