29/10/10

Γερμανία-Γαλλία vs Όλοι οι άλλοι




H Γερμανία επιτίθεται, η Γαλλία σιγοντάρει, ο Παπανδρέου δίνει...μάχη! Στην φωτογραφία μας το...πεδίο της μάχης βαμμένο ήδη στο αίμα!

Δεξιά ο εξαγριωμένος φιλλέλην ημιπρωθυπουργός Παπανδρέου, που ετοιμάζεται να βουτήξει από τον λαιμό έναν ζουμπά μεν, αλλά αδίστακτο ομόλογό του! Πίσω ο Γιούνκερ και ένας μουσάτος λεχρίτης αγνώστου προελεύσεως που ετοιμάζονται να συγκρατήσουν τον πρόεδρο της Σουρεαλιστικής Διεθνούς πριν αυτός κάνει έγκλημα.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ τεταμένη και το κλίμα ψυχρό έως εχθρικό, ας δίνεται στην φωτογραφία η εντύπωση, ότι οι αρχηγοί των κρατών θα δώσουν σε λίγο τα χέρια για να χορέψουν συρτό.

Η θλίψη και η απογοήτευση, που είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στα πρόσωπα των 27 ηγετών, έχει να κάνει με το ρεκόρ ανεργίας στην Ευρωζώνη.

Η Παραενωμένη Ευρώπη μετατρέπεται σε λυκοφιλία δυο ταχυτήτων, με τις Γερμανία-Γαλλία σε ρόλο καθαρόαιμων αραβικών επιβητόρων και οι υπόλοιποι ψοφήμια του πρώην Φαληρικού Δέλτα. Η σιδηρά ντιβανοκασέλα Κα. Μέρκελ βαρέθηκε τον ρόλο του μεσολαβητή και άρχισε τα "εγώ πληρώνω τα πιο πολλά, εγώ διατάσσω".

Το πρώτο σκέλος της ...διαταγής, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, ακολούθησαν με την ουρά κάτω από τα σκέλια ΚΑΙ οι 26 άλλοι ομόλογοί της. Εδώ ο κύριος Παπανδρέου δεν έβγαλε ούτε κιχ, ας κόταγε!

Το δεύτερο σκέλος της γαλλογερμανικής επίθεσης, η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα ελλειμματικά κράτη, καταψηφίστηκε από τους 25 άλλους εταίρους, χαρακτηριζόμενο μάλιστα και σαν ταπεινωτικό. Εδώ τσατίστηκε μάλιστα ο Γιωργάκης (βρήκε ευκαιρία να ξεδώσει ο άνθρωπος, αφού γινότανε της Πόπης στην αίθουσα) και σύμφωνα με το πρώτο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD φέρεται να ξεφώνησε: "Ich lasse mir doch dieses Recht nicht nehmen, lasse mich nicht zum Bürger zweiter Klasse machen." (Δεν θα αφήσω να μου αφαιρέσουν αυτό το δικαίωμα, δεν θα αφήσω να με κάνουν Πολίτη δευτέρας κατηγορίας).

Σπαθί όλα αυτά και όχι βραχοκηπική πλάκα, και αναρωτιέται ο αναγνώστης, γιατί ανέχεται ο έλληνας πολίτης να του αφαιρεί ο πασόκος αντιστασιακός ημιπρωθυπουργός ένα σωρό εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και να τον υποβιβάζει σε πολίτη τρίτης κατηγορίας και δεν του παίρνει το κεφάλι.


Kanzlerin Merkel kann einen Erfolg verbuchen. Foto: DPA


Στην φωτογραφία η γοητευτική αφεντικίνα της ΕΕ, Άνγκελα Μέρκελ. Η θηλυκή (τέλος πάντων) εκδοχή του Παπανδρέου, με μόνο πέντε καντάρια IQ παραπάνω από δαύτονα!

Ναι, στραβά αρμενίζουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου