20/10/10

Dirty Harry: Το εξπρές του περιβαλλοντικού μεταμεσονυχτίου






Ακούτε τον θόρυβο;















Στην μπάντα!















Έρχεται!






Ο καρβουνιάρης;





Όχι!











Παλιό ντήζελ;






Όχι!





















Έρχεται ο Χάρης Παμπούκης!




Χάρης Παμπούκης, ο άνθρωπος-Ιντερσίτυ Εξπρές!




Χάρης Παμπούκης, το πράσινο TGV!





Η επιτομή της υπερταχείας!












"΄Ολα εξπρές, αλλά όχι στα κρυφά" λέει ο Γρήγορος Χάρης της Ελληνικής Πολιτικής, το αφεντικό του fast track της κυβέρνησης, γράφει το σημερινό Βήμα.

"Παρά τις δυσμενείς εξελίξεις ως προς την επένδυση του Αστακού, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης εμφανίστηκε χθες στη Βουλή αμετακίνητος ως προς τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης περί επιτάχυνσης και διαφάνειας στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων (το λεγόμενο fast track). O κ. Παμπούκης τόνισε ότι «έχουμε παρασυζητήσει» και ότι «όλοι μας σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά προσέξτε μη φύγει ο επενδυτής και δεν υπάρξει κανένα ενδιαφέρον», όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους βουλευτές. Αναφορικά με την επένδυση στον Αστακό, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους απέδωσε την όλη εξέλιξη στη διαφωνία για την τιμή του αερίου μεταξύ των εταιρειών της κοινοπραξίας, αλλά και στο κακό επενδυτικό κλίμα που διαμόρφωσαν οι αντιδράσεις κομμάτων και φορέων.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το fast track είναι ένα πλαίσιο για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα στη χώρα μας χωρίς τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις είπε ότι «πρέπει να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, αλλά όποιος
φοβάται ας πάει σπίτι του», ενώ δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ναι, θέλω να είναι εξπρές,να γίνουν όλα εξπρές» και διέψευσε πως «όλα θα γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω». "



Τάδε έφη ο Χάρης Παμπούκης, ο Σπήντι Γκονζάλες της επενδυτικής πολιτικής του πasόκ! Φαστ Τρακ λοιπόν, να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι: Σκάψτε, θεμελιώστε, χτίστε, τελειώσατε, αναγράφει ο θυρεός του Γρήγορου Χάρη, που δεν πολυδίνει και τόση σημασία στην παλιορουφιάνα την φύση, εξ ου και το παρατσούκλι
"Dirty Harry".

Ντάξει, καλή η περιβαλλοντική συζήτηση, δεν λέμε ρε παιδιά, αλλά να μην το ξεχέσουμε εντελώς! Να τήνε προστατέψουμε, δεν λέω, αλλά με μέτρο ρε παιδιά! Παν μέτρον άριστον, που λέγανε και οι αρχαίοι. Γιατί υπάρχει και προστασία που κάνει κακό! Άμα πχ προστατέψεις μέχρι τελευταίας ρανίδας, που λένε, θα σου φύγει ο επενδυτής και προστάτεψες τζάμπα. Γι΄αυτό, επειδή η φύση δεν φεύγει, προστάτεψε πρώτα τον επενδυτή που βιάζεται ο άνθρωπος και μετά έχει ο Θεός. Αυτό λέγεται κατά τον Γρήγορο Χάρη "δημόσιο συμφέρον" και όποιος δεν γουστάρει, σπίτι του!

«Μπλοκάρουν ένα έργο γιατί εκείνη την ώρα το πέταγμα των πουλιών δεν ήταν στη σωστή πορεία και ακυρώνουν μια επένδυση. Πώς θα υπάρξουν δουλειές, αν δεν υπάρχουν επενδύσεις; Ο οιοσδήποτε μπορεί να μπλοκάρει οτιδήποτε! Είμαστε στην κοινωνία του ανεύθυνου»

Εδώ πάντως, με το πουλί, καλό θα ήταν να το αφήναμε για λίγο το fast track, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γενικά ότι έχει να κάνει με "πουλιά" και ταυτόχρονα με...."γρηγοράδα", χάνει πόντους άμα το εξετάσεις από την θηλυκή... ορθή γωνία.

Τέλος, να μην ξεχάσω να αναφέρω την μπαμπεσιά των Ιταλών, που απέτρεψαν την πρεμιέρα του fast track στην χώρα μας και σώθηκε η περιοχή του Αστακού στο τσαφ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου