20/12/10

Απελευθέρωση; Από πότε απελευθερώνουν οι Κουΐσλινγκ;

http://3.bp.blogspot.com/_BYvJhQ75HXA/TFRTdfOPDdI/AAAAAAAAAME/6pi4NOy0Ejs/s1600/Kleista+epaggelmata.jpg


Πλακώνει από αυτήν την εβδομάδα με τις "απελευθερώσεις" των κλειστών επαγγελμάτων η χούντα του πασόκ. Και όχι ένα, και δυο και τρία και τέσσερα που έλεγε η συγχωρεμένη η Μελίνα, αλλά κατά ντουζίνες, πυρ κατά βούληση και όποιον πάρει ο χάρος!

Τελικά πάθανε πλάκα τα παράσιτα της τρόϊκας με αυτά που τους "κάθησαν" στην Ελλάδα! Τα παιδιά ήρθανε να μαζέψουνε λίγο χαρτί για τα αφεντικά τους που το έχουνε ανάγκη και δεν πιάσανε μόνο το λόττο, δεν σπάσανε μόνο όλα τα τζακπότ, δεν βρήκανε χιλιάδες γεμάτα πορτοφόλια στον δρόμο, δεν πιάσανε μόνο τον πρώτο λαχνό του Λαϊκού και του Κρατικού, δεν ξεσκίσανε όλα τα ξυστά χωρίς μάλιστα να ξύσουνε κάτι εκτός αυτών που θα έξυνε ο Φλώρος, ο οικονομικοτίποτας άμα είχε, αλλά αφού βρεθήκανε αντιμέτωποι με μια τόσο...δύσκολη κυβέρνηση, που όταν της είπανε για πλάκα ότι γουστάρουν να παίξουν "πάρτα όλα" τους τα έδωσε όλα χωρίς καν να γυρίσει την σχετική σβουρίτσα, ε τα πήρανε όλα οι άνθρωποι και πάνε να πάρουνε και τα μελλοντικά!

Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων είναι για τα νεοφιλελεύθερα καθήκια κάτι σαν το Mein Kampf του Αδόλφου. Εμμονή, βίτσιο και πιστεύω, τόσο θεωρητικά, όσο και στην πράξη. Αφού λοιπόν είδανε οι ξένοι λεχρίτες ότι οι τοιαύτοι της κυβέρνησης δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ανοίξουν τα πόδια για οτιδήποτε, ε δεν άντεξαν στον πειρασμό, τι να έκαναν;

Παράδεισος για κάθε νεοφιλελεύθερον κατακτητή η Ελλάδα, αφού μας κάθονται, λένε, θα τους "σώσουμε" με τροϊκική παρτούζα καμμιά δεκαπενταριά χρονάκια, να έχουμε να λέμε στα παιδιά μας. Κάθεται τώρα η ρεντικολέντζα της κυβέρνησης και σκέφτεται: Αν δεν τα απελευθερώσω, με παρατάει η τρόϊκα και με παλουκώνει ο λαός. Αν τα απελευθερώσω, με παλουκώνει ο λαός αργότερα, άρα απελευθερώνω.

Πάνω από 150 κλειστά σκοτώνεται να ανοίξει ο Παπαπαπάρας, να τον βάλουν στο βιβλίο Γκίνες σαν το μεγαλύτερο ανοιχτήρι όλων των εποχών. Ότι δεν έχει γίνει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στον κόσμο είναι έτοιμος να κάνει αυτός ο πανηλίθιος πανάθλιος και μάλιστα με την μία, χωρίς να πάρει ανάσα!

Χωρίς να εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ως αρμόζει, χωρίς να προβληματιστεί για τυχόν συνέπειες, χωρίς ελληνική πινελιά, χωρίς ούτε τρίχα από φούντα τσαρουχιού! Ούτε την παραμικρή προσπάθεια διάσωσης κάποιων μικροσκοπικών ελληνικών συμφερόντων δεν κάνανε οι αρχιρεζίληδες της πατσοκαρίας! Τώρα βρίσκεται το πασόκ, ο εχθρός της κοινωνίας, απέναντι σε όλη την κοινωνία!

Έχει αναρωτηθεί κανένας, γιατί πρέπει να ανοίξει το επάγγελμα του ταξιτζή; Γιατί να απελευθερωθεί ο φαρμακοποιός, ο δικηγόρος, ο συμβολαιογράφος, ο ψυχολόγος; Είναι αυτά τα επαγγέλματα πουθενά αλλού ανοιχτά; Μπορεί πχ ο κάθε Γερμανός να ανοίξει συμβολαιογραφείο, φαρμακείο, ιατρείο όποτε και όπου θέλει; Να βγάλει άδεια ταξί όποτε και όπου γουστάρει;

Όχι, γιατί η γερμανική νομοθεσία προστατεύει μια σειρά επαγγελμάτων από τις μονοπωλιακές ορέξεις, προσαρμόζοντας τον αριθμό των απασχολούμενων στους συγκεκριμένους κλάδους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα την περίπτωση των φαρμακοποιών.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στους Financial Times Deutschland ( 9.10.2007)η απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα έβαζε λουκέτο σε 4.000-6.000 των 21.600 φαρμακείων της χώρας και ότι το μισό από τα υπόλοιπα θα ελέγχονταν σύντομα από πολυεθνικές. H γερμανική νομοθεσία προστατεύει το κλειστό επάγγελμα του φαρμακοποιού, μεταξύ άλλων απαγορεύοντας την κατοχή πάνω από τεσσάρων φαρμακείων από ένα άτομο ή εταιρεία. Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργο απεφάνθει στις 18.05.2009 ότι ο περιορισμός της γερμανικής νομοθεσίας δεν αντιτίθεται στο κοινοτικό Δίκαιο, ένα ηχηρότατο χαστούκι στο πρόσωπο των πολυεθνικών.

Η περίπτωση της Νορβηγίας, της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας με απόλυτη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, θα έπρεπε να είχε ανοίξει τα μάτια και του πιό φανατικού νεοφιλελεύθερου. Τα 90% των νορβηγικών φαρμακείων ανήκουν σε θυγατρικές των πολυεθνικών γιγάντων Celesio, Phoenix και Alliance Boots. Ο αριθμός των εντελώς ανεξάρτητων φαρμακείων δεν ξεπερνά τα 15!!! Τα τρία αυτά τραστ είναι και οι μόνοι προμηθευτές φαρμάκων της χώρας και μονοπωλούν (βλέπε καρτέλ) φυσικά την αγορά. 


Το πασόκ δεν καταλαβαίνει από τέτοια, όταν είσαι διαρκώς στα τέσσερα δεν έχεις και τόσο μεγάλο οπτικό πεδίο. Το πασόκ δεν νοιάζεται καν σε τι θα οφελήσει το άνοιγμα ορισμένων κλειστών επαγγελμάτων που η χώρα μας διακρίνεται με "πρωτιές", όπως πχ τα ταξί, οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι. Περιμένουν μήπως τον διπλασιασμό των δικηγόρων και των ταξιτζήδων; Τον άγριο ανταγωνισμό με διαρκές ντάμπινγκ που θα οδηγήσει τους μισούς στην χρεωκοπία, προς θρίαμβο των "ιερών νόμων της αγοράς;"

Τίποτα από όλα αυτά! Το πασόκ ενδιαφέρει μόνο το ξεπούλημα! Η ιδεολογία της ανακατανομής του πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Η κάθε κίνηση της κυβέρνησης των ξεφτυλισμένων και ξεπουλημένων έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την μείωση!

Μείωση συντάξεων.
Μείωση μισθών στο Δημόσιο.
Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Μείωση επιδομάτων.
Μείωση κοινωνικών παροχών.
Μείωση εισοδημάτων των φαρμακοποιών, ταξιτζήδων, δικηγόρων και όλων των άλλων μέχρι στιγμής κλειστών επαγγελμάτων με την κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής.

Μια πολιτική που συνδυάζεται ταυτόχρονα με την απελευθέρωση του Θεριού του κεφάλαιου και της εργοδοσίας, με δώρα δις σε τράπεζες, εφοπλιστές και βιομηχανία, με ξεπούλημα εθνικής ιδιοκτησίας, με πλήρη παράδοση στην διεθνή πλουτοκρατία.


Οι ακούδουνοι ναίδες της ΚΟ του πασόκ μαζί με τα νεοφιλελεύθερα σοσιαλσκουλήκια της πράσινης χούντας έχουν κυρήξει στον λαό τον πόλεμο!Στο χέρι μας να τους τσακίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου