3/1/11

Μαύρη μου κάνεις την ζωή, την ζωή.....


Η πρωτοχρονιά ενός γουρουνιού (Pig)
Πρωτοσέλιδο από την σημερινή "Δημοκρατία"
Πήγε να ξεσκάσει ο άνθρωπος.
Εδώ και 9 μήνες κόβει του κερατά χωρίς σταματημό, να μην πάει να ξεδώσει λιγάκι; Εδώ κουράζεσαι όταν θέλεις να σώσεις παρτίδα στον Θανάση, στην σωτηρία της πατρίδας δεν θα κουραστείς; Σας παρακαλώ!

Η πρωτοχρονιάτικη έξοδος του Παπανδρέου σε ταβέρνα της Κηφισιάς και δη η ζεϊμπεκιά που στροβίλησε συμβολικά για να δείξει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι το φώς στην άκρη του τούνελ δεν είναι κωλοφωτιά, αλλά φως φανάρι, θα απασχολήσει σίγουρα ιδιαίτερα τον τύπο.

Ορισμένοι θα χειροκροτήσουν, ορισμένοι θα μουτζώσουν, ορισμένοι θα κουνήσουν μόνο αμίλητοι το κεφάλι και θα προσπεράσουν στην σελίδα με τις νεκρώσιμες αγγελίες που έχουν ίσως περισσότερο σασπένς.

Και;

Πήγε και χόρεψε.
Και τι έγινε; 
Πήγε τις προάλλες στον κουρέα και έσκασε ένα εφτακοσάρι.
Και τι έγινε;
Ο κόσμος υποφέρει και αυτός περνάει καλά;
Ναι, και τι έγινε;
Η κοινωνία δοκιμάζεται άγρια και αυτός προκαλεί με την διαγωγή του;
Σιγά τα καλτσόν!

Καλά κάνει ο Παπανδρέου, το γουρούνι (Pig)!
Έτσι, να ρίχνει ζεϊμπεκιές και καρσιλαμάδες, να λάμπει μπροστάρης σε κυκλικούς χορούς, να εντυπωσιάζει με σοσιαλιστικές φιγούρες σε κάθε πράσινη χοροεσπερίδα, να αστράφτει ελληνική λεβεντιά στις ευρωπαϊκές πίστες και στα παλκοσένικα των σοσ. Διεθνών.

Με γειά του με χαρά του, του κάθε Παπανδρέου, του κάθε γουρουνιού (Pig)! Επίσημα κυρίες και κύριοι και με τον νόμο! Παραγγελιά έκανε, συννεφιασμένη Κυριακή, να γυρίζουνε τα κόκκαλα του Μεγάλου Τσιτσάνη στον τάφο του, η ορχήστρα του το βάρεσε, το φιλοθεάμον κοινό έκανε τιλτ από ενθουσιασμό και μάτωσε παλάμες στο...χοιροκρότημα.

Αυτό το τελευταίο είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Οι Παπανδρέου δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα. Η αθλιότητα της ελληνικής πολιτικής εξουσίας δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα ονόματα, όσο παπανδρεϊκοκαραμανλίκι και αν εμπεριέχει. Η σαπίλα του σκατολαγνικού δικομματικού καθεστώτος της χώρας κατάφερε να απλωθεί παντού και να καταστρέψει τελικά την Ελλάδα στηριζόμενη ακριβώς στην ίδια στάση που τήρησαν κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής ζεϊμπεκιάς οι θαμώνες του κέντρου της Κηφισιάς.

Τα γουρούνια (Pigs) έχουν κάθε δικαίωμα σαν ζώα να χορεύουν και να περνάνε καλά. Χέστηκε τώρα ο Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου για την κατάντια του πολίτη, που έκανε για πολλοστή φορά την γκέλα να πιστέψει ότι "πρώτα ο πολίτης". Εκτός τόπου και χρόνου ήταν πάντα οι πρασινογαλάζιες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, τα ίδια έκαναν πάντα.

Μην τα χώνετε λοιπόν στο γουρούνι (Pig). Ρίξτε μια ματιά στα άλλα ζώα της φωτογραφίας, αυτούς τους ίδιους και απαράλλαχτους με εμάς, τους πραγματικά ένοχους, τους ενεργούς συνοδοιπόρους. Η φωτογραφία είναι ένα χαρακτηριστικό ντοκουμέντο της κατάντιας της ελληνικής κοινωνίας: Ο κόσμος πεινάει, το γουρούνι (Pig) φέρνει βόλτες, οι άθλιοι βαράνε παλαμάκια....

Η Ελλάδα είναι εδώ και δεκαετίες νεκρή....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου