2/2/11

Κλείνουν σχολεία; Ε τι να κλείσουν, καζίνα με φρουτάκια;

http://www.koufogiorgos.de/illustrationen_gemaelde/images/ziggare.jpg

Όποιος πέφτει στον βόθρο, μπορεί τουλάχιστον να κλάνει ελεύθερα, λέει μια παλιά σοφή κινέζικη* παροιμία. Δεν ξέρω πόσο παλιά είναι, ούτε είμαι και τόσο βέβαιος ότι προέρχεται από την Κίνα, το σίγουρο είναι, ότι είναι πράγματι σοφή.

Βάζει λουκέτο σε 1000 σχολεία η κυβέρνηση, χτυπιούνται οι δημοσιογράφοι ανά την χώρα εδώ και κάτι ημέρες. Κλείνουν μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια, αλλά ακόμα και πενταθέσια, φτου κακά! Συγχωνεύονται, αφομοιώνονται, συμπιέζονται γυμνάσια και λύκεια, αμάν Βαγγελίστρα μου!

Ξέρω, σας σηκώθηκε από φρίκη η τρίχα, γι΄αυτό δεν συνέχισα. Αλλά, τέλος πάντων, για την Ελλάδα ρε γαμώτο, να μαζέψουμε από ΄δω και από ΄κει κανά ευρώπουλο να ξεχρεώσουμε την πατρίδα ρε σεις! Δεν είναι καλά αυτά τα πράγματα, το γνωρίζουμε, υποφέρουμε και εμείς οι κυβερνήτες μαζί σας, αλλά τρόϊκα είναι αυτή, δεν της ξεφεύγεις ούτε με ογκώδη ποσά, όπως τα 5.000 ευρώ που..."καταδικάστηκε" να πληρώσει ο Τόλης για μια τιποτένια φοροδιαφυγούλα 5,5 ψωροεκατομμυρίων!

Κάπως έτσι σκέφτεται, πχ ένας Παπανδρέου, και ας λένε μερικοί ότι δεν μπορεί να το κάνει και τόσο καλά ο άνθρωπος. Βρήκαμε την τρόϊκα βολικιά, σου λέει, ας την τραβήξουμε λιγάκι και με το...δικό μας βόδι. Ναι! Μπορεί μεν να υπαγορεύει ένα σωρό η τρόϊκα στο πασόκ, αλλά όχι ΟΛΑ, φίλοι μου! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεχωρίσεις την "υπογραφή" των Προβολαμόγιων και τις "πινελιές" του ΣΕΒ μέσα στο "έργο", τι έργο, μέσα στο κάτεργο που επιτελεί το πασόκ.

Ευκαιρία ελεύθερης δράσης για τα νεοφιλελεύθερα ντουβάρια της σοσιαλιστικής πρασινορεντικολέντζας η παρουσία της τρόϊκας στην χώρα λοιπόν. Η κυβέρνηση παραμένη "καλή" και ηρωική αφού...αναγκάζεται να δώσει άνισες μάχες με το "κακό" δουνουτού που πιέζει! Η κυβέρνηση έχει την πολυτέλεια να εφαρμόζει το οποιοδήποτε νεοφιλελεύθερο δικό της "όραμα"  χωρίς ή με ελάχιστο πολιτικό κόστος!

Η πάγια "σοσιαλιστική" πολιτική του πασόκ: Φταίνε πάντα οι άλλοι. Ευκαιρία η τρόϊκα λοιπόν, λαχείο, και για την "σωτηρία" και για την εξαπάτηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και της κοινωνίας. Με αυτόν τον ιδιαίτερα...τίμιο τρόπο προσπαθεί η ηγεσία του πασόκ να αποκρύψει τον πραγματικό, αληθινό χαρακτήρα, την νέα ιδεολογία του κόμματος: Τον άγριο νεοφιλελευθερισμό!

Το κλείσιμο 1000 σχολείων και διάφορες ανάλογες ενέργειες της κυβέρνησης δεν υπαγορεύονται από τα άμεσα συμφέροντα των δανειστών, δεν προκαλούν στην αξιότιμη τρόϊκα την παραμικρή φαγούρα. Εδώ ακολουθεί η θεότυφλη κυβέρνηση κατά γράμμα το νεοφιλελεύθερο ευαγγέλιο του Milton Friedman και του Friedrich August Hayek:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ, Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα είναι οι νέοι Chicago Boys που επαναλαμβάνουν το χιλιανό πείραμα και στην χώρα μας. Ένα πείραμα που έλαβε χώρα κάτω από ιδανικές για νεοφιλελεύθερες...εφαρμογές, προϋποθέσεις: Το ολοκληρωτικό καθεστώς του φασίστα Πινοτσέτ. Ανεπανάληπτος φυσικά ο Πινοτσέτ, αλλά με τον κατοχικό εκβιασμό της τρόϊκας, με τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα της κυβέρνησης και τον καθολικό τραμπουκισμό των ΜΑΤ, κάτι "καλό" μπορεί να προκύψει...

Οι στόκοι του νεοφιλελευθερισμού κάνανε ως γνωστόν την Χιλή σμπαράλια! Μέσα σε ένα καθεστώς απόλυτης κρατικής τρομοκρατίας, χωρίς καμμία λαϊκή αντίσταση, χωρίς απεργίες, διαδηλώσεις και συνδικαλισμό, χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο, κατάφεραν εφαρμόζοντας με την ησυχία τους τα ίδια μέτρα όπως στην χώρα μας, να ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ στην χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όχι ακριβώς επειδή ήταν οι Chicago Boys στόκοι, αλλά γιατί η ίδια η ιδεολογία βασίζεται στον...στόκο.

Ας δούμε λοιπόν το πασόκ όπως είναι και ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Το κυβερνών κόμμα διακατέχεται από την πίστη, ότι μόνο η ολοκληρωτική απελευθέρωση της αγοράς θα φέρει κάποτε, και μάλιστα αυτόματα, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Χέστηκαν οι πασόκοι αν κλείνουν σχολεία, αν κόβονται επιδόματα, αν μειώνονται κοινωνικές παροχές και αν ψοφάνε κάποτε οι πολίτες από την πείνα. Και δεν το κάνουν αυτό από μίσος ή αντιπάθεια ή τουλάχιστον από αδιαφορία για τα της κοινωνίας και του ανθρώπου, αλλά από ιδεολογική πεποίθηση. Το κράτος που ονειρεύονται οι πασόκοι δεν δεσμεύει την αγορά, δεν καλείται να μεσολαβήσει σε κάθε τι που έχει να κάνει με τα εργασιακά γιατί αυτό θα το "κανονίσει" η αγορά μόνη της, δεν πριμοδοτεί επιλεκτικά μέλη της κοινωνίας που έχουν πέσει θύματα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Το κράτος που φαντάζεται ο Παπανδρέου και οι συνστόκοι της ηγεσίας του πασόκ δημιουργεί ένα καθεστώς "ίσων δυνατοτήτων" και τα υπόλοιπα τα...αναλαμβάνει ο ελεύθερος ανταγωνισμός! Αυτή είναι η αποστολή του κράτους κατά το "κατά Milton ευαγγέλιο".
Α, και η καταστολή των ΜΑΤ!

Ο Παπανδρέου επικαλείται για το θεαθήναι σοσιαλισμούς και καταπράσινα άλογα. Τι να κάνει, αυτά γουστάρουν να ακούνε για να κοροϊδεύουν μόνοι τους τον εαυτό τους οι ψηφοφόροι και οπαδοί του κόμματος. Κατά βάθος, όχι πολύ βάθος, εκεί πάνω στον αφρούλη, δεν έχει το κράτος του πασόκ άλλες ηθικές καταβολές.

Ηθική;

Ο πάπας του νεοφιλελευθερισμού, Φρήντμαν, το είπε ξεκάθαρα:

"Indeed, a major aim of the liberal is to leave the ethical problem for the individual to wrestle with."
Είναι εχθρός των κοινωνιών ο νεοφιλελευθερισμός των καννιβάλων, φίλοι μου.
Δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, αλλά εχθρός της κοινωνίας μας, το πασόκ!
 
* Μετά από πολύ σκέψη: Μάλλον δικιά μου είναι αυτή η παροιμία...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου