2/2/11

Η Απεργία την εποχή της (δικομματικής) χολέρας

http://media.youropia.gr/media/gallery/1/461/big-apergia.jpg.

Απεργείτε;

Νόμιμα ή "παράνομα και καταχρηστικά;"


Κουτή ερώτηση, θα απαντήσει ο γνώστης. Υπάρχει ρε φίλε νόμιμη απεργία στην χώρα της πάγια αποτυχημένης εξεταστικής επιτροπής και του σοσιαλισμού;

Ναι, θα απαντήσει το πνεύμα αντιλογίας, ο στατιστικός που τα ψάχνει αυτά για να μας σπάει τον τσαμπουκά. Υπάρχει! Μία στις δέκα!

Μία στις δέκα!!!

Μα τι κάνει ρε σεις ολόκληρο Σύνταγμα, κοιμάται; Είναι δυνατόν να μην κατοχυρώνει το ανθρώπινο δικαίωμα της απεργίας; Αποκλείεται!

Ναι, αποκλείεται! Το Σύνταγμα ξηγιέται ντάξει και φίνα. Αναπνεύστε δυο κατεβατά να απολαύσετε:

Άρθρο 23

1. Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

2. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων.
 

Μπράβο του, του Σύνταγμα και μακάρι νάτανε όλοι τόσο ξηγημένοι! Αλλά πως γίνεται ρε παιδιά νάναι το Σύνταγμα μέγκλα και να ξηγιέται στον απεργό σπαθί, και αυτός να μη μπορεί να σταυρώσει νόμιμη απεργία ούτε με μέσο; Γιατί να έχουν οι εργοδότες 9 στις 10 δίκιο, 90%, ούτε ο Σπανούλης στις ελεύθερες βολές δεν έχει τέτοια ποσοστά, που να τον πάρει και να τον σηκώσει, που παράτησε τα Κανατάδικα και πήγε να φάει γαύρο στο λιμάνι.

Η αιτία είναι δυο κόμματα! Ναι ρε γαμώτο, πάλι τα δυό τους, πασόκα και νουδού! Όπου και να πας, μπροστά σου θα τους βρείς, ήμαρτον! Σοσιαλιστές οι μεν, πράσινοι και γυαλιστεροί, σχεδόν σοσιαλιστές και οι άλλοι (που να τους ξεχωρίσεις;) αλλά σε μπλε μαρέν, με πυρσό, αλλά πάει ο πυρσός τώρα με τον Σαμαρά, και μακάρι να πήγαινε και δαύτος μαζί του, να γλυτώναμε από τον ένανε τουλάχιστον.

Μαγαζί δικό τους η Ελλάδα, καλό μαγαζί, γωνιακό, τι να κάνουν δηλαδή; Να αφήσουνε τον μπαγάσα τον απεργό να τους ψήνει το ψάρι στα χείλια επειδή τους δίνει το δικαίωμα ο άρθρος 23; Τι λε ρε; Ε, πιάνουν οι μάγκες το Σύνταγμα, το βάζουν χάμου και του δίνουν εναλλάξ να καταλάβει: Η ρουφιάνα η απεργία είναι μεν σκαρφαλωμένη πάνω στο άρθρο 23 και δεν κατεβαίνει ούτε προς νερού της, αλλά αν την ταρακουνήσεις με τις κάτω παραγράφους, γίνεται τόσο παράνομη και καταχρηστική, που ούτε απεργία πείνας μπορείς να κάνεις πια!

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία λοιπόν όταν...

...Αν κηρυχθεί από όργανο, το οποίο δεν έχει την ικανό­τητα να συμπράξει στην κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

...Αν έχει άλλους στόχους από τη διαφύλαξη και προα­γωγή των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων των εργαζο­μένων.

...Όταν τα δύο μέρη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μέσω διαιτησίας.

...Αν η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας γίνεται καταχρηστικά.

...Τα αιτήματα είναι προδήλως παράνομα, παράλογα ή αντίθετα προς τους κανόνες της δημόσιας τάξης.

...Από την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων μπορεί να επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα ή ζημία στην επιχείρηση.

...Η ικανοποίηση των αιτημάτων δεν εξαρτάται από την βούληση του εργοδότη.

...Τα αιτήματα των εργαζομένων να έχουν μικρότερη χρηματική αξία από τη ζημιά που θα υποστεί η εθνική οικονομία από την απεργία τους. Στη δικαστική όμως πρακτική η ερμηνεία αυτή συνήθως αμφισβητείται.

...Η απεργία κάθε αυτή προκαλεί την οικονομική καταστροφή της επιχείρησης του εργοδότη

...Αφορά ατομική αξίωση των μισθωτών, για την ικανοποίηση της οποίας θα μπορούσαν να προσφύγουν στα δικαστήρια και να μην καταφύγουν στην απεργία.

...Η συνδικαλιστική οργάνωση που κήρυξε την απεργία προτρέπει τους απεργούς να καταλάβουν τους χώρους εργασίας παρακωλύοντας την εργασία όσων εργαζομένων δεν συμμετέχουν στην απεργία και επιθυμούν να εργασθούν .

Μιλάμε για ολόκληρη επιστήμη! Πως καταφέρνουν οι πρωτοδίκες και βγάζουν μια στις δέκα νόμιμη; Ο Θεός κι΄ η ψυχή τους...

Μπορεί να κάνουν ότι κάνουν όσο δεν γυρίζει ο τροχός, οι νουδοπασόκοι. Να δούμε τι θα κάνουνε όμως όταν γυρίσει!

Και ότι κάποτε θα γυρίσει δεν είναι 90, αλλά 100% σίγουρο! Εκεί να δείτε γλέντια!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου