10/2/11

Κυβέρνηση και εργολάβοι μια γροθιά

Δημόσιο έσοδο τα λεφτά των εργολάβων!

Οι ακροβασίες της κυβέρνησης στα "άκρα" της νομιμότητας συνεχίζονται. Ο θεσμός της Δημοκρατίας δοκιμάζεται σχεδόν καθημερινά από τις σπασμωδικές αντιδράσεις ενός καθεστώτος που βάλλεται από παντού! Οι νομικοί σαλτιμπαγκισμοί και οι πειραματισμοί με τις συνταγματικές αντοχές είναι πλέον ο κανόνας. 

Έτσι, μετά την ποινικοποίηση του 1,20 ευρώ, μετά την τρομερή έμπνευση του "κακοποιού τσέπης", του "τζαμπατζή" των ΜΜΜ, έρχεται η σειρά της...δικαίωσης της εργολαβίας, η οποία επιμένει στην άμμεση αποκατάσταση της "έννομης τάξης", που συνδέει αυτόματα τις τσέπες των αξιοπρεπέστατων κατασκευαστικών με αυτή του πολίτη. 


Η κυβέρνηση φιλάει Σταυρό ότι δεν πρόκειται να βάλει χέρι στις συμβάσεις παραχώρησης και αυτός είναι ένας πραγματικά αληθινός και ειλικρινής όρκος. Γνωστή η κυβερνητική καΐλα για τα ανθρώπινα (εργολαβικά) δικαιώματα. Τα δικαιώματα του κερατά που περνάει από το σημείο της νταβατζήδικης ταρίφας, του μαλάκα του πολίτη που πρέπει να τα στάξει στο διόδιο, δεν την ζορίζουν και ιδιαίτερα στο...ρέψιμο. 

Με αυτόν τον επιλεκτικό...ανθρωπισμό λοιπόν βάζουνε κάτω το επίδοξο θύμα, τον "άνανδρο" χλεμπονιάρη του "δεν πληρώνω" και του ξηγιούνται φυστίκι: Μαγκάκο τζαμπατζή, κακοποιό στοιχείο της Εθνικής και άσπονδε εχθρέ της μπάρας, την έκατσες! Σου φτιάχνω που λες μια παραγραφούλα στον ΚΟΚ, ναι στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να ακούς διόδιο και να σου σηκώνεται από φρίκη ακόμα και η τρίχα της μασχάλης σου! Θα πέφτει πρόστιμο βροχή κι΄έχουμε μείνει μοναχοί και άλλα ωραία άσματα του Χατζηδάκη. Και άμα δεν το πληρώνεις, δεν έχει ούτε φορολογητική ενημερότητα, ούτε αδριάντα στο κέντρο της πόλης, ούτε Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ξυπόλυτων εις χρυσούν!

Μαγικά του πασόκ, που πάει να μετατρέψει το παραδάκι των εργολαβολαμόγιων σε, άκουσον-άκουσον, δημόσιο έσοδο, το οποίο επιφέρει κυρώσεις σε περίπτωση μη είσπραξης!
Οι τζαμπατζήδες της ελληνικής πολιτικής γνωρίζουν φυσικά ότι ο έλληνας δεν έγινε ξαφνικά πενταροδεκάρας τσιφούτης και προσπαθούν να βρουν πλάγιες λύσεις με ελιγμούς και νομοθετικά τερτίπια. Γνωρίζουν ότι το "δεν πληρώνω" θα τους πάρει τα σώβρακα, αν δεν μειωθεί το χαράτσι στα διόδια και καταφεύγουν σαν πραγματικοί, αυθεντικοί παπατζήδες στην εύκολη λύση της, πατέντας του κινήματος, της απατεωνιάς!


Κάθονται λοιπόν κάτω οι λεχρίτες που μας κυβερνάνε, αυτοί που πετσόκοψαν συντάξεις και μισθούς, επιδόματα και κοινωνικές παροχές, εργατικά και ασφαλιστικά, αυτοί που δεν κάνανε πίσω ούτε με άρρωστους ή ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, αυτοί που δεν δίστασαν να κλείσουν σχολεία και γυμνάσια, κάθονται που λέτε τα καθήκια της πατσοκαρίας και σκέφτονται 

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!


Δεν γνωρίζω ποιανού κόπανου είναι η ιδέα να επιδοτεί ο φορολογούμενος πολίτης τα διόδια.
Δεν γνωρίζω ποιός σοφός μαλακοπίτουρας της πράσινης μούργας είχε την φαεινή έμπνευση να βάλει τον κοσμάκη να πληρώσει από την τσέπη του, οδηγάει δεν οδηγάει, ένα μέρος από το νταβατζηλίκι των εργολάβων. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω, είναι ότι ο δημιουργός της ιδέας δεν έχει ουδεμία τύψη και ότι τα πάει περίφημα με την συνείδησή του όταν αυτή τον σκουντάει να ξύσει τα απαυτά του.

Μιλάμε για βάραθρο χωρίς πάτο να πετσοκόβεις κάθε επίδομα για τον ανθρωπάκο και να το ανακαλύπτεις πάλι ξαφνικά όταν καλείται να το παραλάβει ο εργολάβος κατασκευαστής!


Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μόνο το "δεν πληρώνω". Η απάντηση, η κάθε απάντηση ξεκινάει από το "ρίχνουμε την κυβέρνηση του πασόκ".

 

 

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, κτυπάτε τον κώλο σας κάτω πρασινοκαμόρες,τους νόμους σας θα τους ακυρώσουμε και εσάς θα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά από που αντλούν το θράσσος τους; ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; Γιατί αυτά που τους περιμένουν... φοβίζουν κι' εμένα......Δεν μπορώ να πώ άλλα, αλλά πιστεύω ότι το τραβάει η ψυχούλα τους το σχοινί και το σαπούνι...
    Με τρελλό θυμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή