28/2/11

Λαϊκή Συμμαχία εδώ και τώρα!

http://aioliki-energeia.wdfiles.com/local--files/ask8/paidia.jpg


Βραχνάς....

Πέρασε και η γιορτούλα της 23ης Φεβρουαρίου: Παρελάσαμε, φωνάξαμε, βγάλαμε το άχτι μας, ξαναζεστάναμε την ρουφιάνα την ελπίδα μας, υπήρξαμε πάλι.

Βραχνάς....

Ούτε μια ώρα δεν πέρασε από τότε που αφήσαμε τα χέρια των διπλανών μας στην πορεία, χέρια πολλαπλασιαστές της ψυχής μας, χέρια φιλικά, συναγωνιστικά, συντροφικά, και να που γίναμε πάλι ένα με την μοναξιά της κατάντιας μας, ή ένα με την κατάντια της μοναξιάς μας.

Βραχνάς....

Ούτε μια μέρα δεν πέρασε από την καλοοργανωμένη έκφραση της λαϊκής "τετραγωνισμένης οργής" της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας και η ζωή τραβάει πάλι την κατηφόρα. Ούτε μια μέρα μετά από την επιβλητική πορεία-Επιτάφιο Θρήνο της Ελπίδας και του Ονείρου και τις ακούς που σκάνε, μία μετά την άλλη, οι μονόχρωμες, άντε δίχρωμες, σαπουνόφουσκες-άλλοθι της συλλογικής μας αντίστασης.

Βραχνάς....

Ούτε μια μέρα μετά την...φορητή επανάσταση τσέπης και σε βουτάει από το μανίκι η λιγούρα της ψυχής σου για αξιοπρέπεια και σου τα χώνει: Και τι έγινε, ανταρτάκο; Περπατήσαμε πάλι σήμερα; Μπράβο, κάνει καλό ο περίπατος...

Προσποιείσαι ότι δεν άκουσες, ανάβεις τσιγάρο να πάνε κάτω τα φαρμάκια και τρέχεις να ανεβάσεις στο Youtube τα κλιπάκια από την πορεία: Kεράκι στην μνήμη μιας αντίστασης που δεν πρόλαβε καλά καλά να γεννηθεί, αλλά βρίσκει τον τρόπο η αδίστακτη να πεθαίνει κάθε μέρα.

Πέρασε και η ενδέκατη γενική απεργία, πέρασε και ο Φλεβάρης. Πέρασε από Φθινόπωρο και Χειμώνα η Ανατροπή, αλλά δεν άγγιξε, τώρα πάμε για Ανοιξούλα, λουλουδένια θλίψη...
Πάει να χρονίσει η κατάρα της πασοκοτροϊκής επίθεσης, και θα χρονίσει! Μας έχει τάξει παρεούλα τουλάχιστον μέχρι το 2015 βλέπετε,  μετά βλέπουμε.

Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση: Δεν σταματάει το πασόκ τον πόλεμο που μας κήρυξε με "αυτοτελή επεισόδια" λαϊκής αντίστασης! Δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα η κυβέρνηση με μονοήμερες εκδρομές ή με εικοσιτετράωρες απεργίες! Δεν δίνει μια για λαϊκές οργές το πασόκ και αυτοί που εξυπηρετεί, όσο αυτές εκδηλώνονται σαν σφιγμένες γροθιές μέσα στις τσέπες!

Η κυβέρνηση των Εργολάβων και των Τραπεζών έχει καβάντζες, άρα "όραμα" και είναι ιδιαίτερα συνεπής στην αποστολή της: Πριν ακόμα προφτάσει ο Καννέλος, ο μπροστάρης σκύλος του κέντρου της Αθήνας, να πάρει ανάσα από το τρεχαλητό της 23ης, βγήκαν στις οθόνες οι μπροστάρηδες του κεφάλαιου και της εργοδοσίας και είπαν αυτό που λένε από το μήνυμα του Καστελλόριζου μέχρι σήμερα: Αφού δεν φτάνει για όλους, να βοηθήσουνε οι φτωχοί! Πορείες και απεργίες εσείς; Τσεκούρι και νέα μέτρα εμείς!

Και όμως, η κατακραυγή του πασόκ είναι γενική, ελάχιστοι οι μη (σοσιαλβολευματικώς) τακτοποιημένοι που το ακολουθούν και το πιστεύουν ακόμα. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται απέναντί του στα χαρακώματα, ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι το νεοφιλελεύθερα μεταλλαγμένο αντιλαϊκό συνοθύλευμα του Γεώργιου Παπανδρέου Τζούνιορ είναι Εχθρός! Η κοινωνία βράζει: Καθημερινές διαμαρτυρίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, καθολικό ανάθεμα.

Δεν φτάνει!

Δεν φτάνει γιατί το ζήτημα δεν είναι ο εξωραϊσμός του πασόκ, αλλά η ανατροπή του! Όχι κάποτε στο μακρινό μέλλον, αλλά εδώ και τώρα! Ο λαός θέλει να γυρίσει σελίδα. Το απέδειξε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στις πορείες, στις απεργίες, στα δεν πληρώνω των ΜΜΜ, στα δεν πληρώνω των διοδίων, στις σπίθες και στις Κερατέες, στα μπλόκα και τις καταλήψεις, στις Πλατείες που φωνάζουν "έλα", ακόμα και στα πρωτοφανή ποσοστά της αποχής!

Δεν φτάνει!

Ασύλληπτη, απίστευτη, πρωτόγνωρη, πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά η επίθεση της νεοφιλελεύθερης μάστιγας κατά της κοινωνίας μας, η Χιλή των Chicago boys ωχριά μπροστά της! Ο "καρπός της οργής" όμως δεν έχει την πολυτέλεια, τον χρόνο που χρειάζεται για να "ωριμάσει"! Οι απανταχού "σωτήρες" έπεσαν με τυφλό φανατισμό πάνω στο δέντρο της κοινωνίας και άρχισαν να το ξεριζώνουν με μανία. Ας καρπίσει τότε όσο υπάρχει ακόμα δέντρο και ας είναι πρώιμος ο καρπός!

Ήρθε η ώρα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!

Αυτό είναι το σύνθημα για κάθε κόμμα, παράταξη και οργάνωση, εντός και εκτός Βουλής, για όλους που τάσσονται κατά της πολιτικής του πασόκ, της τρόϊκας, κατά του μνημονίου και της αντιλαϊκής Ε.Ε:

ΒΡΗΤΕ ΤΑ! ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΜΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ήρθε η ώρα της Λαϊκής Συμμαχίας που βασίζεται στην μίνιμουμ πλατφόρμα κοινής δράσης που υπόσχεται την μαζικότερη δυνατή λαϊκή συμμετοχή: Ανατροπή του πασόκ και όσων αυτό συνεπάγεται, ξεχαρβάλωμα του δικομματικού καθεστώτος αυτοεξυπηρέτησης, απόδοση Δικαιοσύνης στις υποθέσεις σκανδάλων, απεγκλωβισμός της χώρας από λυκοσυμμαχίες και λυκοφιλίες.

Ήρθε η ώρα που η κοινοβουλευτική Αριστερά καλείται να κλείσει, έστω προσωρινά, τους γνωστούς ιδεολογικούς, αλλά και προσωπικούς, ανοιχτούς λογαριασμούς, να ανοίξει τα μάτια της καρδιάς της και να ΣΥΜΒΑΔΙΣΕΙ  χέρι-χέρι εκεί που γίνεται ο πραγματικός αγώνας: Έξω από την Βουλή!

Ήρθε η ώρα να βρεθεί κοινή και μαζική έκφραση αντίστασης και ανατροπής μέσω ενός νέου φορέα, έξω από την Βουλή και μαζί με την κοινωνία!

Ήρθε η ώρα να βρει η κοινωνική αλληλεγγύη και η λαϊκή οργή ΚΟΙΝΗ ΣΤΕΓΗ, να μη παλεύουν οι Κερατέες, τα Δεν Πληρώνω, οι αντιεξουσιαστές, οι εκπαιδευτικοί, οι μεταφορείς, οι γιατροί, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι δικηγόροι, οι του ΚΚΕ, οι του ΣΥΝ, οι ανώνυμοι, οι απέχοντες και όλοι οι άλλοι μόνοι τους!

Ήρθε η ώρα και για μια κοινή, ενωτική, μαζική συνδικαλιστική δράση κάτω από μια νέα ΓΣΕΕ, μια ΑΝΤΙ-ΓΣΕΕ, που απομονώνει τον εργοδοτικό-κυβερνητικό εργατοπατερισμό.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο καθένας μας, ότι το ραντεβού που δίνουμε με τα πιστεύω μας και τα ιδανικά μας ΔΕΝ τελειώνει το μεσημεράκι στης Στήλες του Ολυμπίου Διός, ή μπροστά από τον Άγνωστο, ή σε κάποια αίθουσα της Βουλής. Ο αγώνας κατά πασόκ και τρόϊκας δεν είναι αγώνας μεμονωμένων κομμάτων ή οργανώσεων, αλλά κοινός αγώνας του λαού που διαρκεί όσο χρειάζεται για να δικαιωθεί!

Η ιστορία, η πείρα του λαϊκού κινήματος, οι ανάγκες του αγώνα επιβάλλουν την άμεση δημιουργία Λαϊκής Συμμαχίας! Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ενωμένη Πλουτοκρατία κατά της κοινωνίας μας ΔΕΝ κερδίζεται διαφορετικά!

Δεν περιμένουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί των δυνάμεων-μέσω της ενδυνάμωσης μιας πολιτικής παράταξης-γιατί ο πόλεμος ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ! Τώρα εξαθλιώνεται ο λαός, τώρα φωνάζει ο πολίτης βοήθεια, τώρα πρέπει να πολεμήσουμε! Είναι ρίσκο το να πολεμάς, σίγουρα, μπορεί και να χάσεις μερικές μάχες. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα αντίστασης χάνουμε τον ίδιο τον πόλεμο, και μάλιστα σχεδόν αμαχητί!

Δεν φτάνει η συμβολική αντίσταση φίλοι μου! Δεν φτάνει ούτε η μερική ή η κάτω από συγκεκριμένους όρους, ή η βολική αντίσταση! Η αντίσταση είναι σύγκρουση, όταν δε ο πόλεμος είναι βίαιος και καθολικός, όπως στην περίπτωση της χώρας μας, η σύγκρουση απαιτείται να είναι μετωπική.

Είναι ώρα να αφουγκραστούν οι φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, εντός και εκτός Βουλής, τον παλμό της κοινωνίας και να τολμήσουν! Λαϊκή Συμμαχία, εδώ και τώρα! Συσπείρωση όλων των δυνάμεων κατά του εξαθλιωτικού μηχανισμού της νεοφιλελεύθερης ακρίδας που έπεσε να ρημάξει τις ζωές μας!

Ναι, βραχνάς είναι όταν δεν το βλέπεις πια το χαμόγελο σε μαγαζιά και λαϊκές....

Ναι, βραχνάς είναι να βλέπεις να βυθίζεται το πλοίο και να επιπλέουν οι λεκάνες των τουαλέτων του....

Μα ο μεγαλύτερος βραχνάς είναι, ότι δεν βρίσκεις πια χρώμα μέσα στην καρδιά σου να ζωγραφίσεις ιστοριούλες για τα παιδιά....

Για τα παιδιά σου!

3 σχόλια:

  1. dose resta vraxokipe i moni pou ine stous dromous ka8emerina ine i neolea pou exi girisi tis plates tous se olous ke dra ston agona ka8emera (A).ta ipolipa komatoskila ine stin folia tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. esi panta den 8a sinfonisis xaxaxaxax den pirazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή