4/2/11

Άννα πες LSE!

 http://3.bp.blogspot.com/_WMu_KBcWlyE/S6pdCpwIQ3I/AAAAAAAAhY4/pThNfvWOWpc/s400/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85+2.jpg

Την πήρανε και οι άγγλοι φοιτητές χαμπάρι, την νεοφιλελεύθερη ταλιμπανού της παιδείας, Διαμαντοπούλου! 

Δεν είχε δουλειά να κάνει ο καρχαρίας του Υπουρσούργελου Παιδείας - δεν μπορείς να καταστρέφεις κάθε μέρα την μόρφωση, πρέπει να κάνεις που και που κάνα ταξιδάκι αναψυχής, να ξελαμπικάρεις ντε - και αμολύθηκε στα Λονδίνα και στις Ινγκλετέρες μήπως τρακάρει κάνα London School of Economics, να βγάλει κάνα λόγο με θέμα "ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάκαμψη της οικονομίας" στο " Ελληνικό Παρατηρητήριο" της σχολής.

Ε πήγε, δεν την κράταγες με τίποτα! Είπε ότι της κατέβηκε, οι γνωστές ρεντικωλέ αρλούμπες που στηρίζονται σε τρεις κολώνες: Στον ελεύθερο ανταγωνισμό, στην ελευθερία της αγοράς και στην ελευθερία πετσοκοψίματος των κοινωνικών παροχών, τελείωσε κάποτε. Βαρέσανε παλαμάκια κάτι λεχρίτες, πέσανε μετά οριζοντίως και καθέτως στις γαριδούλες του μπουφέ, τζάμπα μάσα, ε δεν ήθελε πολύ να τρακάρει τον εγγλέζο ομόλογό της, που δεν είχε επίσης δουλειά να κάνει και είπε "δε πα ρε στο LSE να χασμουρηθείς λιγάκι, που μιλάει η Διαμαντοτέτοια που σε κοιμίζει στο P and F".

Καταπίνει ο άγγλος υπουργός που λέτε βιαστικά τρία ψωμάκια με χαβιάρι, ίσαμε μια γλάστρα γαρδένιας το ένα, και τήνε βουτάει από το μανίκι.

Ο Άννα, μάι ντίαρ, γουελκάμ, τι μου κάμνεις, ο άτυχος σύζυγος, τα παιδιά, οικογέννεια, σκυλιά γατιά, όλα καλά;

Να μη πολυλογώ, βουτάνε δυο καρέκλες και κάθονται δίπλα στα κεφτεδάκια με σάλτσα από μέντα, μπανάνα, ξυλοκέρατο, ζωμό κότας, πάστα φλώρα και γλυκό παστουρμά, η περίφημη αγγλική κουζίνα δηλαδή, να τους ξηγηθούνε μιλώντας.

Ρε συ συνάδελφε, γυρίζει και του λέει η Άννα, κάποτε, όταν τελείωσαν τα κεφτεδάκια, αληθεύουν όλα αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες, ο χαμός, το ξύλο, οι καταστροφές, οι διαδηλώσεις, οι εμπρησμοί, οι συμπλοκές φοιτητών και αστυνομίας, η κατάληψη των γραφείων σας, της πουτάνας το κάγκελο, όταν τους έχωσες την μεταρρύθμιση της παιδείας;

Κοκκινίζει ελαφρά ο ντροπαλός εγγλέζος, χαμηλώνει το κεφάλι και της απαντάει με τρία καντάρια ταπεινοφροσύνη, yes, έγινε της Mary Poppins, χωρίς την Mary και το νι από το όνομα της Poppins.

Αμάν, αναπηδάει το αρπαχτικό ένστικτο της Διαμαντοπούλου μέσα της, εδώ βρωμάει "τεχνογνωσία" για Παιδεία, θα του κολλήσω σαν στρείδι!

Πλακώνει ο άγγλος τις λεπτομέρειες, εκεί θα κόψεις, εκεί θα λιανίσεις, εκεί θα μειώσεις, εκεί θα ξεπουλήσεις, εκεί θα βάλεις τους αγάδες του κεφάλαιου να κάνουνε κουμάντο, εκεί θα ανεβάσεις δίδακτρα να τις ξεσκίσεις τις κουφάλες τους φοιτητές που δεν θέλουν να πληρώσουν μια περιουσία κάθε χρόνο.

Ρε συ συνάδελφε, τον διακόπτει η Διαμαντοπούλου, αυτά που λες τα κάνουμε κι΄ εμείς, για λέγε τίποτα καινούργιο και άγριο, γιατί δεν μπορώ τον τελευταίο καιρό να κατεβάσω ιδέες, παρόλη την κακία μου!

Αυτά η λινάτσα της τρόϊκας, στο περίπου φυσικά, δεν είμαστε και πάντα δίπλα, να τ΄ακούμε όλα ντε! Μέχρι εδώ καλά. Αλλά που λέτε, το μαθαίνουν οι εγγλέζοι φοιτητές του LSE ότι ήρθε και τσαμπουκάλισε λεκτικά την παιδεία η ελληνίδα ψωροϋπουργού και τήνε πέφτουν αγρίως στο πανεπιστήμιό τους!

Δεν ντρεπόσαστε ρε πρυτάνεις να μολύνετε το LSE φιλοξενώντας το λαμόγιο την Διαμαντοπούλου, που έρχεται να κάνει ξεπατικούρα το αγγλικό μοντέλο ντροπής, που παραλίγο να βάλει φωτιά στην χώρα; Ντροπή ρε να αφήνετε να πατήσει το φερέφωνο της τρόϊκας το πόδι του στο πανεπιστήμιό μας, ξου ρε!

Εντονότατη η διαμαρτυρία του φοιτητικού σύλλογου του LSE για την παρουσία της βλογιοκομμένης ελληνίδας υπουργού, η οποία χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Γιατί, εδώ στην χώρα μας είναι επιθυμητό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου