17/3/11

Τσεκουρέματος το ανάγνωσμα

http://www.scienceblogs.de/erklaerfix/210px-Eunuch.svg.png


Γιά μια ακόμα φορά χτύπησε η νεοφιλελεύθερη σοπράνα, ο ευνούχος της τρόϊκας, φλώρος Παπακωνσταντίνου, νά πιάσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου και εξάρι μετά συμπληρωματικού ο πολίτης που θα κόψει με τα χεράκια του το παλούκι με το οποίο θα τον παλουκώσουν κάποτε! Α, να σαρώσει και στο ξυστό!

Για δέκατη πέμπτη φορά, για εικοστή, δεν γνωρίζω ακριβώς, χάσαμε πια τον λογαριασμό, θα βγει στις οθόνες ο χτικιάρης ξεπουλομάνας του υπουργείου οικονομικών να μας επιβεβαιώσει χωρίς ίχνος ντροπής τις εντολές της τρόϊκας: 

Αχ ναι, σας ματαξαναέλεγα καλοί μου ότι δεν έχει άλλα μέτρα, ούτε τοσοδούλια σαν κι΄αυτά εδώ, (...απομεινάρια κάποιας χειρουργικής επέμβασης. Σημ. του μπλογκ), μα την Πεταλωτού που μας εκπροσωπεί απρόσωπα, αν δεν με πιστεύετε!

Δεν θα ξαναματαπάρουμε φυσικά νέα μέτρα, απαπαπαπα, αλλά να, έχει κάτι πονηρούλια επιδοματάκια για τον μαλάκα τον πολίτη που βρίσκεται λίγο παραπάνω από την φτώχεια, έχει κάτι πετσοκοτσεκουρεματάκια στα μιστά των ΔΕΚΟ, έχει και κάτι λίγα επιδόματα άκοφτα η δημοσιοϋπαλλήλα, θα τα κόψουμε ντε, μη ζμπρώχνετε παρακαλώ, με τη σειρά!

Φυσικά δεν πρόκειται περί νέων μέτρων, κουνηθείτε απ΄τη θέση σας, αλλά για μάζωξη των 22 δις που πρέπει να μαζώξουμε αφού αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μαζώξουμε τα διπλάσια, που θάταν σωστότερο και πιο υγιεινό για τους δανειστές. Και μην ανησυχείτε, δεν θα κόψουμε το ψωμί του Μπόμπολα, κάτι από τα κοινωνικά επιδόματα θα απαυτώσουμε, όπως το επίδοµα ανεργίας, πολυτέκνων, το ΕΚΑΣ, την επιδότηση ενοικίου από τον Οργανισµό Εργατικής Κατοικίας, τέτοια μικροπράγματα.

Α, θα κόψουμε και κάτι από τις αμυντικές δαπάνες! Τα μισά που θα εξοικονομήσουμε εδώ θα πάνε φουλαριστά στις τσέπες των δανειστών, το άλλο μισό θα το χρησιμοποιήσουμε για μπράβους, να μπορεί ο αντιπρόεδρος να πηγαίνει σαν άνθρωπος στην ταβέρνα.

Και αν όλα αυτά δεν αρέσουν σε κάποιους, θα έξυνα, αν είχα, ξέρετε εσείς ποιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου