1/6/11

Τρόϊκα-Κατσέλη: Τράβα νεαρέ κουπί στην γαλέρα!

http://666kb.com/i/b4jdym6mzk2dryu75.png


Ακούστε σε τι συναίνεσε η βολεμένη και άλλο τόσο σιτεμένη πατσαβούρα της τρόϊκας, αρσαίνενα Λούκα Κατσέλη! Σε άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε τζάμπα στα Νέα online, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πάτε να ξοδέψετε ούτε λεπτό για την κωλοφυλλάδα του πασόκ) σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας  της ζωής μας και της χώρας διαβάζουμε μεταξύ άλλων και...

"Μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασίας αλλά και χαµηλότερους µισθούς για νέους περιλαµβάνουν τα τρία (νέα) µέτρα για τις εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει η τρόικα και «κλείδωσαν» χθες κατά τις συναντήσεις που είχε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη µε εκπροσώπους της τρόικας.

Τα τρία µέτρα τα οποία θα ενταχθούν (µαζί µε τις ανατροπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόµατα) στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα προβλέπουν τα εξής:
1. Να προβλεφθούν νοµοθετικά χαµηλότεροι µισθοί για τους νέους ηλικίας έως 25 ετών που θα προσλαµβάνονται µε σύµβαση ορισµένου χρόνου για την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας, ακόµη και µε µπλοκάκι. H νοµοθετική ρύθµιση που θα προωθηθεί θα δίνει τη δυνατότητα υπογραφής «συµβάσεων επαγγελµατικής εµπειρίας» στις επιχειρήσεις όχι µόνο για ανειδίκευτους νέους (όπως προέβλεψε ο νόµος Λοβέρδου, ορίζοντας αµοιβή στο 80% του κατώτατου µισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας) αλλά και για τους νέους µε µια αρχική εξειδίκευση που είτε έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, είτε βρίσκονται στο στάδιο της απόκτησης πτυχίου, χωρίς υποχρεωτικά να έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕ∆ ως άνεργοι."...

Τι αποφασίζει η μπαγιατίλα η Λούκα, η βολεμένη, η κονομημένη, η εξασφαλισμένη, η πατσαβουριασμένη υπουργός Εργασίας για τα ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, για τον ΝΕΑΡΟΚΟΣΜΟ που κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα; 80% του κατώτατου μισθού, νομοθετικά κατοχυρωμένο, για την απόκτηση...επαγγελματικής εμπειρίας! Αλλά έχει και άλλα:

"2. Να εφαρµοστεί το ελαστικό ωράριο (µε ανώτατο όριο το 10ωρο ηµερησίως) αντί της υπερεργασίας και της υπερωριακής απασχόλησης σε επιχειρησιακό επίπεδο, που προέβλεψε ο Ν. 3846/10 (του Α.Λοβέρδου), αλλά µε λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες: Να γίνεται µε διευθυντικό δικαίωµα η αυξο µείωση των ωραρίων εργασίας σε 6µηνη βάση (αντί 4µηνης) ή και µε βάση τις 300 ηµέρες εργασίας (κατά το εργασιακό και όχι το ηµερολογιακό έτος).
3. Να διευρυνθεί η χρήση συµβάσεων ορισµένου χρόνου µε την παροχή δυνατότητας για περισσότερες ανανεώσεις (3 αντί των 2 σήµερα και χωρίς τους περιοριστικούς όρους που προβλέπει το Π.∆."...

Δούλευε περισσότερο, με λιγότερα λεφτά και ανάλογα με τα γούστα του αφεντικού, χωρίς καμμία σιγουριά και μάλιστα δια του νόμου! Όλα για την εργοδοσία, όλα για το κεφάλαιο, όλα για τις τράπεζες και δεν πάει να κουρεύεται η νεολαία και ο εργαζόμενος...

Για να μαζέψει εμπειρίες ο νεαρός, αιτιολογεί το σούργελο, η πυροβολημένη λινάτσα Κατσέλη! Δηλαδή άμα πληρωνόταν κανονικά το παιδί θα έκανε...άσχημες εμπειρίες, θα μάθαινε λιγότερα ή θα πηγαίνανε οι γνώσεις του στράφι. Ή μπορεί να είναι και αυτό ένας τρόπος σωτηρίας της χώρας, δεν γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι, ότι αν σκοπεύει ο πασοκόσαυρος Κατσέλη να κάνει - ως γυνή σε προχωρημένη κατάσταση φατσικής αποσύνθεσης- τις 35 πλαστικές που έχει ανάγκη, ας το αναβάλει καλύτερα για μετά το γδάρσιμο που έχει να τις κάνει ο κοσμάκης όταν ξεσηκωθεί. Ίσως να μη χρειάζεται μετά αποπατσοποίηση πλέον...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου