2/6/11

Καστανίδης: Το κοινοβούλιο και τα μάτια σας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeGcId7N3uZrft7abKXXcFrGSh7tLkm_EPiuI54y-pnlqrlfrSeRz5q8AR5yxxrxfOGskHwxF9UUk_kpsYZ7C88fWA8UmSGBEJfMwADRcpyXhM_QMFsy_Nzv_LAlfwp_ivUvr-Xf5V4V0/s1600/kastanidis1-thumb-large.jpg

Δεν μπόρεσα να τον καταλάβω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο! Πολύ βλογιοκομμένος ρε σεις, μα μια ζωή ολόκληρη να μην μπορεί να περάσει μιά Ιλαρά! Απίστευτο....

Ξέχασα κι΄όλας τι ήθελα να γράψω! (Να το κλείσω με μερικά πρόχειρα μπινελίκια, να μη πάει χαμένο τέτοιο εγκεφαλικό ποστάκι;)

Α, το θυμήθηκα! Τον ρωτήξανε που λέτε για τα "πολιορκητικά" της Βουλής, και θαυμάστε απάντηση που έδωσε ο Χάρος:

«Η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται τις κοινωνικές διεργασίες, να ακούει προσεκτικά, την νηστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Βγάλτε καπέλα! Βγάλτε άν δε έχετε καπέλα, ότι έχετε: Σκούφιες, τραγιάσκες, μπερέδες, κράνη, περούκες, καλόγερο ή την μπέρμπελη, πάντως βγάλτε κάτι!

Μα τι πέταξε ο αθεόφοβος; Η θεόκουφη η πολιτική που δεν ακούει έντεκα εκατομμύρια ανθρώπων που γκαρίζουν βοήθεια, να αφουγκράζεται και μάλιστα τι; Την νηστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων! Ούτε στην Ασκητική δεν ακούς νηστικές βοές ρε Καστανίδη! Μιλάμε για πολύ προχωρημένη περίπτωση Ιθάκης, χτυπάει κόκκινο, στο ζερό ο Καβάφης! 

Νηστική βοή των γεγονότων, όχι όμως των νηστικών γεγονότων που ζούμε τώρα, των πλησιαζόντων, αυτών που έρχονται για μάσα. Α, ξέχασα από την συγκίνηση και την βοή...

Μετά την κατανυκτική δέηση προς την υψηλή τέχνη της φούσκας του λόγου το γύρισε ο υπουργός σε πιό πεζά...πεζοδρόμια, σ΄εκείνα που βρίσκονται γύρω γύρω από την Βουλή: Να ξέρουν, λέει, οι αγανακτισμένοι, όταν προπηλακίζουν το κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία. Εύγε Χάρη, που είμαστε στο σκοτάδι και μας στράβωσες με τσι προβολείς!

Έχουμε και λέμε: Έδρανα+κοινοβουλευτικές ομάδες+υπουργικά έδρανα+μικρόφωνα+θεωρεία θεατών+προεδρείο+δημοσιογραφικές θέσεις+οι καθήμενοι+τα ντουβάρια= Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την μαθηματική τέχνη, την οποία σκίζει ο Καστανίδης άμα λάχει ναούμ, κάθε ύβρις κατά των συστατικών στοιχείων της Δημοκρατίας είναι και ύβρις για την ίδια την Δημοκρατία. Δηλαδή αν κάποιος σιχτιριστεί για ιδιωτικούς του λόγους με τα ντουβάρια της Βουλής (μη πάει ο νους σας σε τίποτα άλλο εκτός από τα...ντουβάρια τώρα) και τους τα χώσει γαμωσταυρικώς, τα χώνει αυτομάτως και στο πολίτευμα!

Και καταλήγει στο καλλιτεχνικό συμπέρασμα, ότι για αυτό το Κοινοβούλιο που έχουμε, ναι ακριβώς αυτό που ανήκε ο Μαντέλης, αυτό που είναι μέχρι τη μύτη χωμένο στα σκατά της μίζας και μέχρι τα αυτιά στον βούρκο των σκανδάλων, αυτό που είναι συνώνυμο της Δημοκρατίας ντε, έχουν χυθεί στο παρελθόν ποτάμια αίματος, τέτοιο εξαιρετικό αντικείμενο είναι το Κοινοβούλιο που βλέπετε να στέκεται πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, νάχουν να τραβάνε φωτογραφίες οι αγαθοί οι τουρίστες και οι πονηροί επαρχιώτες.

Δεν είναι λοιπόν ένα μπαρ σαν όλα τ΄άλλα, το Κοινοβούλιο, γι΄αυτό μην κάνετε σας παρακαλώ εμετό στην πίστα του, και, προς Θεού, μην πυροβολείτε τον πιανίστα του....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου