2/6/11

Κάθαρση: Μονόδρομος για την Δημοκρατία

http://www.hdschellnack.de/uploads/katharisis_A_03.jpg

Υπάρχει μια μικρή και ασήμαντη λέξη που εξακολουθεί να αποτελεί τον άλυτο Γόρδιο Δεσμό της ελληνικής πολιτικής. Μία λεξούλα γρίφος, επτασφράγιστο μυστικό! Χωρίς αυτήν ερμητικά κλειστή η εμπασιά προς την Διαφάνεια, ανυπέρβλητο το ανάχωμα της Διαφθοράς! Μιά άγνωστη λέξη, λέξη φάρμακο, λέξη μπόλι, λέξη συνταγή για ένα νέο ξεκίνημα, λέξη εκκίνηση για μία νέα αρχή:


Κάθαρση!

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο! Δεν νοείται έξοδος από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, δεν υφίσταται περίπτωση ανάτασης και αναστύλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί απόδοση Δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η κάθαρση είναι μονόδρομος για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία! Είναι ο μοναδικός αναίμακτος δρόμος προς την ανοικοδόμηση της κατεστραμένης χώρας, προς την αναγέννηση θεσμών και αξιών. Η κάθαρση για τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν είναι μόνο κοινωνικός στόχος και λαϊκή απαίτηση, αλλά και βασική προϋπόθεση για το ζωτικής σημασίας πέρασμα στην μεταμεταπολιτευτική εποχή. Χωρίς Κάθαρση τραβάει η χώρα και ο λαός κουπί επί τόπου και παραμένει σε ένα ζοφερό παρόν χωρίς μέλλον!

Για τα κόμματα "εξουσίας", πασόκ και νουδού, δεν υφίσταται φυσικά τέτοιο...τρομακτικό ενδεχόμενο: Οι μοναδικοί υπεύθυνοι της απίστευτης τραγωδίας της χώρας μας, οι μοναδικοί λεηλάτες της λαϊκής περιουσίας, οι μοναδικοί κουρσάροι της ζωής μας, έχουν φυσικά φροντίσει με  δημοκρατικοφανείς απατεωνίστικες νομικές αλχημείες, όπως τα περί ασυλίας και παραγραφής, να διαφυλλάξουν τα βρωμερά νώτα τους!

Η κόζα νόστρα του δικομματισμού έχει καταφέρει μέσω στημένων ή ευνουχισμένων εξεταστικών επιτροπών να αφαιρέσει από την γριά Διακαιοσύνη και το τελευταίο της δόντι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να δαγκώσει ούτε παροπλισμένον υπερεκατονταετή
μεθουσάλα πολιτικό σε παπάρα κατάσταση ημιαποσύνθεσης.

Δεκάδες μεγάλα, καραμπινάτα σκάνδαλα, εκατοντάδες άλλα σκάνδαλα πρώτης διαλλογής και χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις "συνηθισμένης", καθημερινής διαφθοράς περιμένουν εδώ και δεκαετίες υπομονετικά το φως της Δικαιοσύνης. Τα ανεξέλεγκτα όργια αυτοεξυπηρέτησης εις βάρος κράτους και κοινωνίας στα οποία διέπρεψε ο δικομματισμός παραμένουν ατιμώρητα.

Ατιμώρητοι και οι εγκληματίες που είναι υπεύθυνοι για την στυγερή δολοφονία της χώρας: Οι κυβερνήσεις που έριξαν την χώρα στον σημερινό γκρεμό! Όλοι αυτοί που έφαγαν, που έκλεψαν, που υπεξαίρεσαν, που κακοδιαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Όλοι όσοι νόθευσαν νούμερα, αλλοίωσαν στατιστικά στοιχεία, απέκρυψαν αριθμούς! Όλες δηλαδή οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά! Όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των πασόκ και νουδού από το 74 μέχρι σήμερα! Όλες οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων!

Τι σημαίνει κάθαρση; Να τους δούμε όλους αυτούς μιά όμορφη μέρα στο σκαμνί και μετά στον Κορυδαλλό! Να η γέφυρα για ένα καλύτερο μέλλον! Η μοναδική!

Άτοπον να ηγούνται της Κάθαρσης καθάρματα! Δεν γίνεται να καθαρίζουν τους σταύλους του Αυγεία τα ίδια τα σκατά! Τι να μας καθαρίσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου που διετέλεσε υπουργός επί τριών πρωθυπουργών: Μιά με του πατέρα του, μιά με του Σημίτη και μιά με την ...δική του;

Τι διαφάνεια και αλλαγή να περιμένεις από τις πολιτικές...παρθενογεννέσεις Παπανδρέου, Βενιζέλους, Πάγκαλους, Ρέππες, Καστανίδηδες, Χρυσοχοΐδηδες, Παπουτσήδες, Βασούλες

που έχουν γυαλίσει όλοι μαζί τα έδρανα της Βουλής 214 ολόκληρα χρόνια
και πάνε να συμπληρώσουν
εκατό χρόνια (γύρω στα 95) ως υπουργοί;

Τι Δικαιοσύνη να σου αποδώσει μια ομάδα που είναι υπεύθυνη για τα αναρίθμητα εγκλήματα στα τριάντα χρόνια που λειτουργούσε σαν συμμορία; Σε ποιό σκάνδαλο δεν θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί οι παραπάνω ονομασθέντες, όταν έχουν οι ίδιοι "εργαστεί" στα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Επικοινωνιών, Τύπου και ΜΜΕ, Εμπορίου, Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων, ΠΕΧΩΔΕ, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών, Μκεδονίας Θράκης, Δημόσιας Τάξης, ΠΡΟ.ΠΟ, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, Υγείας;

Κάθαρση είναι η πρώτη κοινωνική απαίτηση, το θεμέλιο την νέας Ελλάδας! Αυτό θα μπορούσε να είναι το κύριο, ή ένα από τα κυριότερα συνθήματα της Αντίστασης κατά της βαρβαρότητας του σημερινού καθεστώτος και όλων όσων αυτό εκπροσωπεί.

Η προχθεσινή αυθόρμητη πολιορκία της Βουλής από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών ήταν μια πρώτη γεύση από την πραγματική πρεμιέρα της στο μέλλον! Το μήνυμα είναι πεντακάθαρο: Αφού έχουν καταφέρει οι εκλεγμένοι πασόκοι και νεοδημοκράτες αντιπρόσωποι του λαού να περάσουν χειροπέδες στην Δικαιοσύνη, ε δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία σε ποιούς θα τις περάσει μόνος του σε λίγο ο ίδιος ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου