21/9/11

Πολύ ακτινοβολία ο Ξυνίδης!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRBU8zeGVKO5cLphoD9FEoECoATTG2YH57vCeYE8Wmvp2LpkT4viKhoj1Bx2yiK3VRva5MsxiIrHceh9SqNUFBAq9OX2qOqt_sasTtaxNBDqUiW8qxX-cp2zCOdLjlRwqTuOdHpfBy03A/s1600/%25CE%259E%25CE%25A5%25CE%259D%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2597%25CE%25A3.jpg


«Από τη στιγμή που η χώρα έχει φτάσει στο ζει-δεν ζει και στο πτωχεύει-δεν πτωχεύει, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας.

Και οι εργάτες στη Φουκουσίμα ξέρουν ότι όταν εργάζονται εκτίθενται σε ακτινοβολία που κατά το 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελούν όμως το καθήκον τους»

Ξυνίδης, αφανής αγωνιστής της πασόκας!

Να σας πω μιάν αλήθεια ρε παιδιά; Εμένα με πιάσανε τα ζουμιά όταν το διάβασα! Ο άνθρωπος είναι μεν σαν να υποφέρει από χρόνια δυσκοίλια ή σαν να τον περιμένει καμμιά ζόρικη αρκούδα στην γωνία για τα περαιτέρω, βοήθειά μας, αλλά από αυτοθυσία και ηρωισμό ξεπερνάει ακόμα και τον Σαργκάνη σε εκείνο το φοβερό πλονζόν που είχε κάνει στο αξέχαστο εκείνο ματς της Εθνικής στην Κοπεγχάγη!

Κάνουν το καθήκον τους λοιπόν οι ήρωες του πασόκ από την στιγμή που η χώρα ζει δε ζει και πτωχεύει δεν πτωχεύει. Δηλαδή πριν, οταν η χώρα ζούσε ζούσε και δεν πτώχευε δεν πτώχευε τι κάνατε ρε παιδιά; Τσουλήθρα στα πλακάκια της Βουλής;

Πάντως μπορεί να λέει που και που ο Ξυνίδης σαν δικομματικά πολιτευόμενος άνθρωπος καμμιά χύμα μαλακία, αλλά την παρομοίωση με τα γιαπωνεζάκια που σκίζονται στην Φουκουσίμα για την σωτηρία της ραδιενέργειας, την πέτυχε στο κούτελο! Κέντρο, μαύρο, εκατό πόντοι! Εκτίθονται σε ακτινοβολία κατά την εκτέλεση του καθήκοντος οι άτυχοι γιαπωνέζοι εργάτες και θα βγάλουν κατά πάσα πιθανότητα την κακιά αρρώστεια, λέει. Αλλά δεν εκτίθονται και οι υπουργοί του πασόκ σε ηλιακή ακτινοβολία τόσες δεκαετίες που προσπαθούν να μεθύσουν τον ήλιο σίγουρα ναι; Ρωτάμε! Και ξέρετε τι όγκους έχουνε βγάλει οι περισσότεροι από δαύτους; Πέντε κάλους ανά πατούσα έχει βγάλει ο Πάγκαλος μόνο!

Πολύ καθησυχαστικό να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που θυσιάζουν εαυτόν λόγω καθήκοντος. Οι μεν ρισκάροντας την ζωή τους, οι άλλοι ρισκάροντας την ζωή άλλων. Ο αλτρουισμός να περισσεύει και ας τον γυρίζουμε τρεις φορές σε ρεβέρ όπως τα μακριά μπατζάκια.

Φυσικά δεν χρειάζεται να βγάλει και ο Ξυνίδης τίποτα, του αρκεί του ανθρώπου να μείνει ως έχει. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για αυτόν, για άλλους υπουργούς του πασόκ τραβάω ζόρι: Έχετε σκεφτεί τι ρίσκο παίρνει ο Λοβερδάκος μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία και εργαστήρια; Όχι ότι σώνει και καλά θα έρθει αντιμέτωπος με κάποια επικίνδυνη ακτινοβολία, που τέτοια τύχη, αλλά σε νοσοκομείο μπαίνεις, άνθρωπος είσαι, αρκεί να έχει σφουγγαρίσει η ρουφιάνα η καθαρίστρια το πλακάκι και να μην έχει προλάβει να στεγνώσει, και όσα δεν φέρνει η ώρα, φέρνει το γλύστριμα σε υγρό πάτωμα που λέει και η παροιμία, αλλά που τέτοια τύχη...

Και ένα ακόμα. Και οι πασόκοι και οι γιαπωνέζοι ήρωες αξίζουν σίγουρα καλύτερης τύχης. Δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ενασχόληση να διακινδυνεύουν οι μεν την σωματική τους ακεραιότητα στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα και οι δε στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων. Ε, γιά κάτι τέτοιες ιδέες όπως η ακόλουθη έχει γίνει το μπλογκ αυτό γνωστό μέχρι το Μονοδέντρι και βάλε. Πρόταση: Να κάνουμε ανταλλαγή ηρώων! Να έρθουν οι δυο μήνες οι γιαπωνέζοι ήρωες να παίξουν την ζωή τους για τη σωτηρία της Ελλάδας κορώνα γράμματα στην Βουλή, και να πάνε οι πασόκοι υπουργοί στην θέση τους στην Φουκουσίμα!

Και αν με ρωτάτε εμένα για πόσο, δεν πα να αφήσουνε εκεί και τα κόκκαλά τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου