4/11/11

Σε εμπιστευόμαστε, αλλά μέχρι αύριο, πρόεδρε!

http://www.wdr.de/mediathek/image/512/288//regional/2011/09/21/img/20110921_lokw_cannabis_neu.jpg

Λύθηκε το μυστήριο, φούντα ήτανε! Και αναρωτιόμασταν, λες να οφείλεται σε πρέζα, σε τίποτα ληγμένα ή τόχουν λόγω κρίσης γυρίσει στην οικονομία και σνιφάρουν UHU;

Θα πείτε τώρα, ο Λοβέρδος την πίνει; Ολόκληρος υπουργός, και μάλιστα Υγείας; Γιατί όχι; Όσο ήταν στο Εργασίας δεν είχε δώσει δικαιώματα, αλλά με την αλλαγή στο Υγείας και με κάτι νταλαβέρια που είχε με τα ΟΚΑΝΑ, ποιός ξέρει σε πόσες τζιβάνες έκανε το καθήκον του.

Έτσι κυρίες και κύριοι και οι υπόλοιποι! Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο κόφτης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μαρθαβούρτσης Αντρίκος Λοβέρδος, με την οποία τον καλεί να δεχθεί σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης του, υπό την προϋπόθεση να μάσει αύριο από το Μαξίμου τα μπογαλάκια του και να πάει στα τσακίδια, για να συσταθεί κυβέρνηση εθνικού περαδώθε.

Να σας την βάλω να την διαβάσετε; Οκ, μιά στιγμή να χτυπήσω ένα copy paste κι΄έρχομαι.

Να, διαβάστε αφού δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά!


"Την Τετάρτη το βράδυ ζήτησα από τη Βουλή ως υπουργός Υγείας στήριξη της πρότασης του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς την Κυβέρνηση.

Την προηγούμενη μέρα στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχα υποστηρίξει με ένταση ότι το δημοψήφισμα με θέμα σχετικό τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν, ή θα ερμηνευόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, ως αμφισβήτηση της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ως αμφισβήτηση του ευρώ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και αφού άκουσα την εισήγηση του Πρωθυπουργού με βάση την οποία:

α) αποσύρουμε τα περί δημοψηφίσματος,
β) δρομολογούμε τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και
γ) ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να μην μείνει η χώρα με τα καυτά προβλήματά της για κάποιο χρόνο χωρίς κυβέρνηση και για να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε χαοτική πολιτική κρίση.

Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό, τοποθετήθηκα, συμφωνώντας με την εισήγηση του προσθέτοντας, μεταξύ πολλών άλλων, πως η αναζήτηση συναινετικής πολιτικής λύσης θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή, αλλά και αμέσως μετά από αυτή οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν άμεσα και θα είναι αποτελεσματικές.

Δεν νοείται είπα να θεωρηθεί πως υποκλέπτουμε την ψήφο της Βουλής για να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας. Δηλαδή, είπα, δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως Κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί.

Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι η λάθος πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα έφερε την Ελλάδα στη θέση να της υπαγορευθεί ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του, αλλά και η συσχέτιση της απάντησης του λαού με την πτώχευση της χώρας.
Δεν υπάρχουν λόγια για να αξιολογηθεί η περίσταση αυτή. 

Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές.

Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις.

Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ".


Ωραία. Αλλά πολύ φούντα ρε παιδιά! Δεν έχουν τον Χριστό τους πλέον! Νοθέψανε ακόμα και την ψήφο εμπιστοσύνης ρε!

Ξέρετε ρε πασόκια τι πα να πει ψήφος εμπιστοσύνης; Ή να σας το κάνω λιανά, μην πνιγείτε; Ψήφος, αυτό που σας έδωσε ο μπαγλαμάς ο λαός πριν δυό χρόνια και τώρα κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο, αλλά δεν καταλαβαίνει ο τοίχος. Και εμπιστοσύνη, αυτό που ρούφηξε αμάσητο το μπουζούκι ο λαός όταν του ψέλνατε το τροπάριο "λεφτά υπάρχουν". Έχουμε και λέμε, ψήφος σύν εμπιστοσύνη ίσον...ένας ο κρατούμενος, δυό προσαγωγές, ίσον Ψήφος Εμπιστοσύνης! Πανεύκολο!

Πως λειτουργεί η φτιάξη της ψήφου εμπιστοσύνης; Πανεύκολο! Βάζεις τον αρχηγό σου μπροστά και λες στους άλλους, όποιος τον γουστάρει, τον ψηφάει, όποιος δεν τον γουστάρει, τον φτύνει. Μετά μετράς τα κουκιά: Εκλογικό τμήμα Βουλής, πλατεία Συντάγματος, έχει και τσολιάδες. Εψήφισαν, 299, έλειπε ο Πάγκαλος, αλλά ψήφισε με επιστολή. Έγκυρα όλα, άκυρα κανένα, λευκά μηδέν. Έλαβαν. Υπέρ του αρχηγού 145, κατά 155, μείον πέντε κωλοτούμπες που θα ψήφιζαν κατά αλλά τελικά ψήφισαν υπέρ, συν η Έλσα, σύνολον υπέρ 151. Ζήτω ο αρχηγός, θρίαμβος!

Έτσι γίνεται και άμα πάρει ο ρχηγός 151 μένει, αν πάρει 149 πάει στο σπίτι του και βοηθάει την γυναίκα του όταν πλένει τα πλακάκια στο μπάνιο. Ή κάθεται και την παρακολουθεί, οκ.

Ακόμα και ένας στόκος το καταλαβαίνει: Σου δίνει κάποιος ψήφο εμπιστοσύνης, σε θέλει. Δεν σου δίνει, δεν σε πάει, τελείωσε! Ε τι μας λέει τότε ο Λοβέρδος; Του δίνει την εμπιστοσύνη του, αλλά να πάει την άλλη μέρα στον διάολο! Και γιατί δεν τον στέλνει σήμερα κατευθείαν να τελειώνουμε;

Σταμάτα ρε συ. Τι θα γινότανε αν ο Λοβέρδος και τα άλλα λαμόγια ψηφίζανε σήμερα όχι; Θα έμενε μήπως ο Παπανδρέου; Και στην μία περίπτωση και στην άλλη τον έχουν στο φεύγα. Προς το τι η εμπιστοσύνη τότε;

Λες να φούμαρε φούντα από τσαρούχι ο Λοβέρδος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου