6/1/12

Όμορφος κόσμος, σοσιαλεκδοτικός, τραπεζιτικά φτιαγμένος!

http://4.bp.blogspot.com/_v-YuhQFpdhk/TRe-F5-yXdI/AAAAAAAAKnE/XJ8nwS52BJ0/s1600/43759141_8.jpgΤον ξέρετε τον αγαπητό κύριο Ψυχάρη; Όχι; Χάνετε! Πρόεδρος του ΔΟΛ και εκδότης της μισομπατιρισμένης εφημερίδας Το Βήμα, πρώτο παιδί.

Το Βήμα δεν ξέρετε; Άντε ρε! Η πρασινοφυλλάδα που δίνει ρέστα όταν ακούει για κινήματα και δεν την κρατάνε ούτε πέντε σοσιαλιστικές διεθνείς.

Την Εθνική την ξέρει φυσικά ο καθένας, είτε σαν τράπεζα, είτε σαν αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, Εθνική Μπάσκετ πχ.

Τον Γιωργάκη Παπανδρέου τον ξέρουν ακόμα και οι πέτρες του Λουξεμβούργου. Με τα ταλέντα που τον προίκισε η φύση δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του, αν δεν ήταν εγγονός του παππού του και κανακάρης του πατέρα του. Αλλά κάτω από αυτές τις ευνοϊκές διαβολικές κληρονομικές προϋποθέσεις ήτανε μοιραίο όχι μόνο να τον μάθει απαξάπαντο το πανέξυπνο πανελλήνιο, αλλά και να πει και ένα τραγούδι: Γιωργάκη πάρε τ΄άρματα, και σώσε την Ελλάδα! Τόση εξυπνάδα το πανελλήνιο...

Το πασόκ δεν ρωτάω αν το ξέρετε, τώρα το έμαθε και ο τελευταίος μαλάκας. Σαρξ εκ της σαρκός της διαφθοράς και διαπλοκής που μαστίζει την κοινωνίας μας, ότι πιό παρακμιακό έχει εμφανιστεί σε αυτό τον τόπο από την εποχή του γραφικού βυζαντινού ανακτορικού...ηλιοβασιλέματος. Ξέχασα, ήτανε και κάτι Χερουβείμ που ψέλνανε...

Βάζουμε τα παραπάνω υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Το μείγμα αλλάζει χρώμα και από πράσινο γίνεται...σκατί. Ή και το αντίθετο. Τόση πολυχρωμία ο εβδομηκοστός έκτος δρόμος του σοσιαλισμού προς το κίνημα. Ή το αντίθετο.

Μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα όλα τα παραπάνω ευγενή πραγματάκια που προχωρούσαν τόσα χρόνια τώρα χεράκι χεράκι και μάλιστα με ένα αστεράκι για συντροφιά: Το αστεράκι της παπαριάς της Αλλαγής. Τόβλεπε ο χάχας από κάτω, αμάν, φώναζε, έρχεται όπου νάναι ο Μεσσίας, από πίσω του παιδιά! Τελικά το μόνο που έμεινε, ήταν αυτό το "από πίσω", αλλά μην την ψάχνετε τώρα για περισσότερες εξηγήσεις, γιατί δεν είναι και τόσο ευχάριστο θεματάκι το οθωμανικό.

Και ξαφνικά έρχονται τα πάνω κάτω:

Θάμανε ακόμα πορθυπρουγός, αν δε μέφτυνε ο Ψυχάρης, ο Γιωργάκης....

Δεν θάσανε ούτε κλητήρας, αν δεν σε στήριζε το Βήμα και Τα Νέα, ο Ψυχάρης....

Το Βήμα πολέμησε το πασόκ περισσότερο και από τον Ριζοσπάστη, το πασόκ....

Δεν ρωτήσαμε τον Γιωργάκη, αν πρέπει να δώσουμε δάνειο στο Βήμα, η Εθνική....

Ρωτήσατε, και ο Γιωργάκης είπε όχι, ο Ψυχάρης....

Δεν είπα όχι, είπα να κάνετε ότι θέλετε, ο Γιωργάκης....

Η συνέχεια χάνεται μέσα σε μιά οπτικοακουστική πανδαισία τραπεζοεκδοτικοσοσιαλισμού.


«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.  Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.


Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!» Ψυχάρης.

Τι είπατε; Έχει θόρυβο στο κατάστρωμα και δεν ακούτε; Μα τι κατάστρωμα μου λέτε, σε....δελφίνι δεν ταξιδεύουμε;

Να ευχόμαστε να μας πάρει όλους το κύμα, να ξεπλυθεί η βρώμα από αυτή την δύσμοιρη χώρα. Μόνο αν τα σαρώσει όλα ένα τσουνάμι θα βρουν εύφορη γη οι επόμενες γενεές. Γιατί η καταστροφή που μας βρήκε δεν είναι αρκετή: Σήμερα πχ υποδέχτηκε ο όχλος στην τελετή του αγιασμού των υδάτων με χειροκροτήματα τον...Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου