17/2/12

Ληστεία στην Ολυμπία! Το Μουσείο της Ακρόπολης; Ίσως αύριο!

http://magoulaonline.gr/wp-content/uploads/2012/02/nbc.jpg


Ξέρω ότι όλοι σας αγαπάτε τον Βενιζέλο. Ή τον Γιωργάκη, ή τον Πάγκαλο, ή τον Λοβέρδο, ή τον Σαμαρά, ή οποιονδήποτε άλλον επώνυμο άσσο της αξιάγαπητης πολιτικής εξουσίας. Λέμε τώρα ότι η αγάπη παραφούσκωσε και αν δεν θέλετε να σκάσετε από καημό πρέπει  να πλησιάσετε τον αγαπημένο σας μικρό ήρωα, το ίνδαλμά σας, το φαβορί σας, την καψούρα σας για να του δείξετε και λίγο έμπρακτα τα αγνά και τρυφερά αίσθήματά σας.

Για δοκιμάστε!

Για τολμήστε!

Όχι, προσπαθήστε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να πάρετε αυτόγραφο πχ από την αγαπημένη σας Άννα Διαμαντοπούλου και να της σφίξετε το απαλό της χεράκι. Ή αν είστε ανώμαλοι, δοκιμάστε να της βουτήξετε κάνα σουτιέν ή ξέρω γω ότι άλλο σας γυαλίσει από αυτά που έχει κρεμάσει στο σύρμα για να στεγνώσουν.

Για δοκιμάστε!

Για τολμήστε!

Η μισή αστυνομία της χώρας τα φυλάει τα καλά τα παιδάκια και η άλλη μισή περιμένει να έρθει η δική της βάρδια, ξυπνήστε! Πολύτιμοι, υπερπολίτιμοι οι ζεν πρεμιέ πολιτικάντηδες και οι καρακάξες οι ζεν πρεμιερούδες της πασόκας, τύφλα νάχουν οι Λούβροι και τα Εθνικά Μουσεία. Βλέπεις αν δεν προστατέψεις τον Καρχιμάκη σου και τον Παπουτσή σου, μπορεί να πάει κάνας τρελλός και να τους βάλει από αγάπη κάνα φουρνέλο και να τους εξαερώσει και να τραβάνε μετά από 2.500 χρόνια οι αρχαιολόγοι τα μαλλιά τους: Φτου σου ρε γαμώτο, να βρούμε συλημένο τον τάφο του Καρχιμάκη χωρίς ούτε ένα κόκκαλο και ούτε ένα κτέρισμα!

Γιατί, κακά τα ψέμματα φίλοι μου, αυτούς τους μεγάλους άντρες θα θυμάται η ανθρωπότητα κάποτε μετά από χιλιάδες χρόνια, όταν θα έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης ο σημερινός απίστευτος πολιτισμός μας. Σκεφτείτε τι πλήγμα θα ήταν για τις μελλοντικές γενεές η απώλεια του Γερουλάνου. Όχι κάντε την υπέβαση και σκεφτείτε!

Ας μην τα χώνουμε στην ΕΛ.ΑΣ λοιπόν που κάνανε ντου στο ψωρομουσείο της Ολυμπίας οι δυο άγνωστοι και σήκωσαν ότι μπορούσαν να κουβαλήσουν στην πλάτη τους. Σιγά τον πολυέλαιο τώρα, πφ Μουσείο Ολυμπίας...

Εθνική κληρονομιά; Ποιός την γαμεί ρε την ελληνική κληρονομιά, εδώ πάμε να σωθούμε από την χρεωκοπία, με φρου φρου αγαλματάκια και αρώματα του παρελθόντος θα ασχολούμαστε;

Και αφού μιλάγαμε για αρχαιολογία, ένα ακόμα τελευταίο. Άμα μετά από 3 - 4 χιλιάδες χρόνια κάνει κάνας πχ Γερμανός ημιαρχαιολόγος, όπως καληώρα ο Σλήμαν στην Τροία, ανασκαφές μήπως και βρει τα απομεινάρια του περίφημου δικομματικού πολιτισμού μας, αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με το πρόβλημα που παίδεψε τον αγαπητό ατζαμή Ερρίκο: Ποιά από τις πόλεις που είναι χτισμένες η μία πάνω στην άλλη είναι η πόλη του Ομήρου;

Και μόνο η ανακάλυψη του τάφου του Καρχιμάκη που λέγαμε πριν θα ήταν αρκετή για να μην συνεχίσουν οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι τις ανασκαφές. Αφού φτάσαμε στον πάτο, τι να έχει παρακάτω, θα λέγανε με το δίκιο τους οι άνθρωποι και θα σταματούσανε το σκάψιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου