8/3/12

Αποσύρει το...ποίημα γιά παραγραφή τόκων ο δικομματισμός

 http://4.bp.blogspot.com/-8GifpNpHWas/TfySwngymVI/AAAAAAAAHxo/fJQaOjJPj2Q/s1600/%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25BF%252B%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%255B1%255D.png


Τελικά θριάμβευσε η εγκράτεια! Τι έγινε; Τι να γίνει; Την είχανε πάλι έτοιμη για τα...περαιτέρω, στα τέσσερα παρακαλώ, την (κωλόγρια) Ελληνική Δημοκρατία τα χαρμάνια της πασόκας και της νουδού και λίγο πριν την έναρξη μιάς ακόμα "σεμνής τελετής" τους πήραν κάτι παιδάκια που κρατάγανε φανάρι, μυρωδιά, και η επιχείρηση "δικιά μας είναι, την ξεσκίζουμε" έλαβε άδοξα τέλος!


Για την "ρύθμιση ανεξόφλητων τόκων" των υπέροχων αυτών κομμάτων ο λόγος, ή για τα δανεικά και αγύριστα από το πορτοφόλι του Μαλάκα (όπως συνηθίζει να λέει ο λαός) που βάλανε στην τσέπη τους τα κοράκια του δικομματισμού. 

Ρύθμιση ανεξόφλητων τόκων, όπως λέμε "πιάσανε τα λεφτά σου πάνω μας ρίζες, γίγαντα λαέ, δεν βγαίνουν ούτε με ματσακόνι". Τα φάγανε τα παιδιά, και επειδή κρατάνε μαζί με το καρπούζι και το μαχαίρι, ε να μην παραγραφούν και τίποτα ψευτοτόκοι, τόσα και τόσα παραγράφονται σε τούτο τον τόπο.

Καλά τα είχαν ετοιμάσει τα αρχιλαμόγια των κωμάτων εξουσίας, Καρχιμάκης-Λυκουρέντζος, κακό πράμα ο τόκος άμα τον πλερώνεις εσύ από την τσέπα σου λένε, αλλά μας πήρανε χαμπάρι και δεν θα φτάνει πιά το πρόβιο Δωδώνης για γιαούρτωμα, τώρα που άρχισε να κάνει κατανάλωση και ο Γιώργος Νταλάρας, είπαν οι δύο γραμματείς και Φαρισαίοι και απέσυραν τελικά την πρόταση για τον νέο θρίαμβο του τζάμπα.


Και μόνο η ιδέα γιά αυτή την νέα ρεμούλα θα δικαιολογούσε κρέμασμα ανάποδα στον Εθνικό Κήπο, που έχει ανάγκη ένα χαϊλάϊτ εδώ και καιρό. Στην εποχή της σωτηρίας μέσω λαϊκής εξαθλίωσης δεν χρειάζεται και πολύ γιά να γίνουν κάτι τέτοια...οράματα πράξη. Από αυτό το πρίσμα λοιπόν, κακώς αποσύρθηκε η εν λόγω ρύθμιση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου