10/6/12

Τα σκάθανε και θτοι θπανιόλοι

http://www.lungenpraxis.at/graphiken/dernaechste_gross.jpg


Ο επόμενος παρακαλώ!

Πάει και η Ισπανία, η σωτηρία των τραπεζών καλά κρατεί! Τα πράγματα είναι απλά: Αφού δεν έχουν αντίπαλο, θα μας πάρουν και τα σώβρακα. Καλά μας κάνουν, κι΄εγώ στη θέση τους τα ίδια θα έκανα. Πρόκειται για το πιό απλό σικέ παιχνίδι από καταβολής απάτης: Βάζεις όλους όσους έχεις στο χέρι σου -λόγω ιδεολογίας, λόγω διαφθοράς, λόγω συμφέροντος και που ξέρεις; ίσως και λόγω εκβιασμού ένεκα...πρότερου έντιμου βίου- να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, πάμε, καταστραφόμαστε, τελειώσαμε, δεν θα έχουμε φάρμακα, βενζίνη και ασετόν να ξεβάφουν οι γυναίκες μας τα νύχια τους, οπότε την βάψαμε, παίρνεις ένα τηλέφωνο στα παπαγαλάκια σου των ΜΜΕ να ανακατέψουν γρήγορα και αποφασιστικά την σούπα του τρόμου, και πάρτε τους κάτω τους λαούς, που χαμένοι στην καταναλωτική τους νιρβάνα, ή ακόμα και στην γαμάτη τους σήψη όπως καληώρα εμείς, δεν τολμάνε βασικά να βγάλουν ούτε κιχ.

Ελέγχεις τις κυβερνήσεις και την αξιωματική αντιπολίτευση όλων των κρατών της αξιαγάπητης ΕΕ, ελέγχεις τα συνδικάτα, τα κανάλια, τις εφημερίδες, ελέγχεις τις κοινωνίες μέχρι μεδούλι. Το παιχνίδι έχει κριθεί πρωτού διεξαχθεί! Έτσι αφού σε παίξουν μερικούς μήνες μονότερμα, ή κάνεις ράϊ ή καταστρέφεσαι, κάποτε σε έχουν ρίξει χωρίς τρίπλα στο γρασίδι και ζητωκραυγάζεις μάλιστα το γκολ που σου βάζουν: Σωθήκαμε!

Όσο απλό είναι το κόλπο, άλλο τόσο αποδοτικό είναι! 110%! Δεν χρειάζεσαι ούτε παίχτες πρώτης διαλογής: Σου φτάνουν κλούβια αυγά όπως Παπανδρεοσαμαράδες και Πρετεντεροτρέμηδες! Είναι σαν να παίρνει η Δόξα Δράμας με τους αναπληρωματικούς της το νταμπλ!

Θρίαμβος των γκισέ πάλι, ούτε η Ισπανία μπόρεσε να αντέξει το τίκι τάκα των τραπεζών. Ωμά και στεγνά: Τα χάσανε στο ξυστό οι τράπεζες της χώρας (ξύνανε τα απαυτά τους και τα χάσανε, και πως γίνεται αυτό δεν μπορεί να σας το πει κανείς, παρά την ιδιαίτερη ικανότητα που έχουμε στο ξύσιμο των απαυτών μας εμείς ως λαός) και χρειάζονται φρέσκα για να ρεφάρουνε την χασούρα. Τις ίδιες...ανάγκες θα είχε σίγουρα και ο "Εξατμίσεις ο Φώτης" ή η ψησταριά "το κοτέτσι" ή ακόμα και η "Γερμανός Α.Ε", αλλά στην περίπτωσή τους θα θριάμβευε το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού: Η χρεωκοπία. (Έτσι το πανέμορφο πρόσωπο του συστήματος γνωρίζει μόνο ο γκισές).

Θρίαμβος και για τον ισπανό λακέ του συστήματος, πρωθυπουργό της χώρας, Ραχόϊ. Πήραμε τα 100 δις μόνο με 3% τόκο και χωρίς επώδυνα μνημόνια, όπως οι φλούδες στο Ελλάντα, βγήκε και είπε σε άπταιστα ισπανικά ο τορέρο των τραπεζών. Φυσικά δεν τον στρίμωξε κανένας Πουγιόλ των μήντια, να μετράει μετά από το τάκλιν τα κόκκαλά του. Άσε που δεν θα ήταν καν επώδυνο τάκλιν, μόνο μιά αθώα ερωτησούλα: 

Και γιατί να πάρουν οι μπάνκες τα 100 δις και όχι ο λαός που τα έχει ανάγκη και σκίζεται στην λιτότητα ρε καρσιλαμά Ραχόϊ; Γιατί δεν έχουνε μία οι τράπεζες και δεν είναι σε θέση να σκάσουν στον κοσμάκη τις καταθέσεις του; Για να σιγουρέψουν τα λεφτούλια του κόσμου; Και ποιός θα τα πληρώσει τα 100 δις μαζί με τσι τόκοι τους ρε συ ξεφτιλαδόρ; Ο κοσμάκης; Θα τα σκάσει ο κοσμάκης για να σιγουρέψει τις...καταθέσεις του; Δηλαδή θα πληρώσει ο φίλος μου ο Βάλτον ντε λα Κούνατον Όρες ένα χιλιάρικο για να σώσει το πεντακοσάρικο που έχει στο τραπεζιτικό του λογαριασμό; Ε άει θτον θιάολο ρε θειθ ρεμπεθκέδεθ ντε λος κουμανταδόρες σπανιόλες!

Φυσικά ούτε σύγκριση ο θενιόρ Ραχόϊ με τις "δικές"μας...ραχούλες και βουνοπλαγιές, που δώσανε για τις χιλιάδες χούφτες δολλάρια που πήρανε για να πληρώσουνε την ακρίδα, όχι μόνο tierra και agua, αλλά και culo...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου