13/1/12

ΕΡΤ: Δικό μας το μαγαζί, ότι θέλουμε το κάνουμε.

ΤΑ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΕΡΤ

Απεργούν και πληρώνονται

Διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν επί ημέρες, ωστόσο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς είδε τον μισθό του μειωμένο στο τέλος του μήνα

Απεργούν και πληρώνονται

Σε παιδιά ενός ανώτερου θεού έχουν αυτοαναγορευτεί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί που διεκδικούν τις υψηλότερες αμοιβές των ΔΕΚΟ - οι δημοσιογράφοι μάλιστα εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο - καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.

Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;

Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».

Απεργούν και πληρώνονται

Το ανήκουστο είναι ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, εποπτείας δικτύου, ροής προγράμματος (Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης), προσωπικό ασφαλείας αποτελεί το σύνολο της εκάστοτε βάρδιας!

Κοντά σε αυτούς, κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου καθώς και των δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας...

Ετσι λοιπόν, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας και της ανέχειας, οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της ΕΡΤ τους στέρησαν την ενημέρωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις δημοσιογράφων από τις 5-16/12 το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυμαίνεται από 1,5% έως 23,8%. Μάλιστα στην 24ωρη απεργία της 10ης /12 από τους 859 δημοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%!) είτε επειδή εργάστηκαν, είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογημένα είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας.

Δηλαδή λιγότερα χρήματα στο τέλος του μήνα εξαιτίας της απεργίας της συγκεκριμένης ημέρας είδε μόλις το 1,5%. Την αμέσως επόμενη ημέρα από τους 859 δημοσιογράφους δεν πληρώθηκαν μόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και απήργησαν και είδαν το χρώμα του χρήματος. Στις 12/12 από τους 859 πληρώθηκαν «ωσεί παρόντες» οι 700, στις 13/12 οι 680, στις 14/12 οι 693 και στις 16/12 οι 654.

ΣΟΝΙΑ ΧΑΪΜΑΝΤΑ

πηγή; εθνος


ΣΧΟΛΙΟ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΥ

Χωρίς πρόλογο και έξω από τα δόντια!

Τι είναι η ΕΡΤ; Μήπως είναι η "δική μας" Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, όπως μας τσαμπουνάνε τα αξιαγάπητα αυτά κωλόπαιδα κάθε λίγο; Μήπως έχει μαζευτεί εκεί η αφρόκρεμα της δημοσιογραφίας και αγωνίζεται για την ενημέρωση, αλλά και για τα δικαιώματα αυτού που τους δίνει φαΐ να φάνε τα παιδιά τους, του παραλή λαού;

Σιγά τα ωά, Βρασίδα και Γκλέτσος στη Στυλίδα!

Αμέτρητες φορές μας τάχουνε σπάσει οι εγκάθετοι του δικομματισμού! Από την πρώτη ημέρα του μνημονιακού όλεθρου μέχρι σήμερα στο πλευρό της πασοκικής ακρίδας. Από την πρώτη στιγμή υπέρμαχοι της θεωρίας της εξαθλίωσης για λόγους "εθνικής σωτηρίας". Από την πρώτη μέρα της συμφοράς που βρήκε τον λαό, χέρι με χέρι με όλους αυτούς που δίνουνε ρέστα για να τον τρομοκρατήσουν και να σπάσουν την αντίστασή του.

Τα "εκλεκτά" παιδιά της πασόκας (αλλά και κάτι ψόφιοι της νουδού) που μπήκαν από το παράθυρο της κομματικής ταυτότητας στο πορτοφόλι μας και κάθησαν πάνω στην καμπούρα μας υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια με σκανδαλώδη τρόπο πιστά τους εντολοδόχους τους. Ειδήσεις στην ΕΡΤ δεν είναι τίποτα άλλο από απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα. Ουδεμία σχέση με ειδησεογραφία.

Τι τεχνικοί, τι δημοσιογράφοι, οχτώ στους δέκα άχρηστοι! Βλέπεις τα τρέϊλερ που βάζει κάποιο τούβλο στις ειδήσεις και παθαίνεις πλάκα από τα ορθογραφικά λάθη! Βλέπεις παπαγαλάκια, να λένε ότι μαλακία τους κάτσει, "ειδικούς" προγράμματος να μην μπορούν να χωρίσουνε δυό γαϊδουριώνε οθόνες, εκφωνητές ειδήσεων που αντί να πουν τα νέα, λένε την γνώμη τους (ότι επιτρέπει το αφεντικό φυσικά), τηλεφωνήτριες να σου κλείνουν με το "ΕΡΤ, παρακαλώ" το τηλέφωνο, παρουσιαστές να σε φλομώνουν κάθε μέρα με ένα τσούρμο πολιτικών του πασόκ.

Αχ πονάνε λίγο τα μετρουλάκια, αλλά απαραίτητα δια την σωτηρία ημών, κάντε λίγο κουράγιο παιδιά και όπου νάναι ανάβει το φωτάκι στην άλλη άκρη του τούνελ. ΕΡΤ!

Και φτου σας λιμενεργάτες που ξεκολλάτε από την σωτηρία και βαράτε απεργία. Και σα δε ντρεπόσαστε φορτηγατζήδες, και ταξιτζήδες, και δάσκαλοι, και εργάτες, και υπάλληλοι, και φαρμακοποιοί, και γιατροί, και οδηγοί, και εργαζόμενοι του κλάδου συλλογής και ανακύκλωσης απορριμάτων, και όλοι οι άλλοι που τολμάτε να απεργείτε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας, χωρίς να λαβαίνετε μία. ΕΡΤ!

Αλλά εμείς της ΕΡΤ έχουμε όλα τα δικαιώματα, τι κοπροσκυλοκομματόσκυλα του κερατά είμαστε; Και όχι έχουμε όλα τα δικαιώματα, όχι μόνο του.......τη μάνα για την πάρτη μας, και μόνο για την πάρτη μας, αλλά σας βάζουμε να πληρώνετε ακόμα και την απεργία μας, μαλάκες! ΕΡΤ!

Τι φωνάζω; Εδώ αγανάκτησε το πασοκικό Έθνος ρε σεις, να μη τα παίξω εγώ; Γιατί να λαμβάνουν οι εγκάθετοι μονιμάδες της πασόκας στην ΕΡΤ για την ξάπλα και τη καλοπερασούλα τους παρακαλώ; Γιατί, μήπως πλήρωσε κανένας τα παιδιά της Χαλυβουργικής; Μήπως παράγουν τίποτα πολυτιμότερο οι ραδιοφωνοτιβάδες του κυβερνητικού οργανισμού; Ή μήπως ιδρώνουν περισσότερο από αυτούς και βγάζουν κάλους ακόμα και στα χέρια τους (εκτός από το κεφάλι τους);

Ωραία φιλοσοφία: Μας πλερώνει ο Μαλάκας, τον πηδάμε κατά το καυλούν τον Μαλάκα, κάνουμε απεργία, να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, με έξοδα του Μαλάκα, ωραία περνάμε και εις υγείαν του Μαλάκα!

Ερώτηση: Γίνεται να δούμε όλα τα βολεμένα κομματόσκυλα στον δρόμο; Ρωτάω! Γίνεται; Όχι, να δεις τότε πως βρίσκει κάθε παλιοτόμαρο μιά νέα ερμηνεία γιά την χαμούρα την άγνωστη λέξη "κοινωνική αλληλεγγύη"! Και να μην τη βρει, το ίδιο κάνει. Αρκεί να βρεθεί και ο ίδιος στο περιθώριο που έστελνε τριάντα και χρόνια πάντα τους ΑΛΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου