12/5/13

Πολιτική επιστράτευση: Φτου κακά!





Η πολιτική μνήμη μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας είναι για τα πανηγύρια. Αυτός ο "μεγαλειώδης" συφερτός της άλλοτε...ηχηρής (όταν πρόκειται για...συγκλονιστικά κοινωνικά ηβέντ όπως η κούπα της Πορτογαλίας κτλ), άλλοτε "σιωπηρής" πλειοψηφίας που στήνει κάθε τέσσερα χρόνια το πυώδες απόστημα της κυβέρνησης της αρεσκείας της (μία ΝΔ, μία ΠΑΣΟΚ και καμμιά φορά και τα δυό σαπάκια μαζί), δεν φημίζεται ιδιαίτερα για το καλό του θυμητικό. Και εκεί ακριβώς πατάει ο βόθρος του δικομματισμού, για να μας πατήσει όλους. Το γνωστό ελληνικό πολιτικό μπούμεραγκ: Ψηφίζω κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, γυρίζει και με βρίσκει στο δοξαπατρί. Λέω να δοκιμάσω κάτι άλλο και ψηφίζω ΝΔ; Γυρίζει και με βρίσκει κατακούτελα.

Για να μην αδικούμε εντελώς την πλειοψηφία, θα πρέπει να πούμε ότι δεν τα ξεχνάει όλα εντελώς. Και τα ονόματα των κωμάτων συγκρατεί, και τους μεγάλους ηγέτες (μιλάμε γιά τεράστια ποσότης μεγέθους) θυμάται. Μόνο το μαλακισμένο το μπούμεραγκ ξεχνάει.

Πχ, ο ευγενής δημοκρατικός θεσμός της "πολιτικής επιστράτευσης". Εδώ, και μόνο στο άκουσμα του...επιστημονικού όρου "πολιτική επιστράτευση" μου έρχεται να αφήσω κατά μέρος την ευγένεια και την...μπλογκοδεοντολογία και να αρχίσω τα μπινελίκια, αλλά τελικά συγκρατιέμαι και δεν ξεσπάω σε τίποτα "α ρε παλιοτόμαρα, δημοκράτες του κώλου, που στήσατε το μπουρδέλο σας κατά το καυλούν κτλ κτλ". 

Καλό πράγμα η αυτοσυγκράτηση...

Με λίγα λόγια να θυμήσουμε στον όχλο αυτά τα ολίγα που αφορούν το μπούμεραγκ της πολιτικής επιστράτευσης.


Τι έλεγε η γλυκειά ΝΔ για την επιστράτευση των ναυτεργατών από την νεοφιλελεύθερη λίγδα του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ;


"Διαφωνεί με την επιστράτευση η Ν.Δ.
"Θέατρο του παραλόγου" χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για τους απεργούς ναυτεργάτες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο ίδιος κατηγόρησε το "ΠΑΣΟΚ για ανακολουθία λόγων και έργων", υποστηρίζοντας ότι "υπήρχε περιθώριο διαπραγμάτευσης και εύρεσης λύσης σε προβλήματα για τα οποία, άλλωστε, ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση της ανικανότητας και των αντιφάσεων".
"Σημειώνεται ότι, πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος υπουργός είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστράτευσης, ενώ το 2006 και το 2007 το ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε το εν λόγω μέτρο ως “αυταρχική ενέργεια”.", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ..

Τι έλεγε το "ΠΑΣΟΚ του μέλοντος" η ΔΗΜΑΡ;

"...Aπό την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την άρση της επιστράτευσης, διότι πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό μέτρο. θυμίσω ότι η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε αποκρούσει το νόμο για την επιστράτευση..."
Και τι έλεγε ο αξιότιμος κύριος Ρουπακιώτης, τότε που δεν του είχε φέξει να είναι υπουργός μιάς τρικωματικής;
"...με την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών δημιουργήθηκε ουσιαστικό πρόβλημα τήρησης δημοκρατικής νομιμότητας, όταν η κυβέρνηση απέδειξε ότι, αφενός δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ως μόνων κατά το Σύνταγμα αρμοδίων να κρίνουν τη νομιμότητα της συμπεριφοράς των πολιτών ή των αρμόδιων οργάνων, παραβιάζοντας η ίδια τον νόμο, που υποχρεώνει όλους να σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις και επιπλέον επέλεξε, χωρίς καν να εξαντλήσει τα όρια του διαλόγου, το έσχατο μέσο της πολιτικής επιστράτευσης, απαξιώνοντας θεσμούς και κανόνες, για τους οποίους αιωρείται τελικά το ερώτημα: Υπάρχουν για να γίνονται σεβαστοί και να τηρούνται ή να ευτελίζονται και να παραβιάζονται;..."

Συμπέρασμα; 
Θελέστα-παθέστα αγαπητέ ελληνικέ λαέ! Αν δεν τους είχες ψηφίσει, δεν θα στα κάνανε! 
Αλλά τι απευθύνομαι σε έναν που πάσχει από πολιτική Άλτσχάϊμερ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου