2/6/13

Διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας στην Ευρώπη. Ζήλια!





Διαδηλώσεις, φωνές, κακό από τους "μνημονεμένους" σε Πορτογαλία και Ισπανία, νταβαντούρι βίαιο και μαζικό από το Blockupy στας Φρανκφούρτας, καρσιλαμάς μετά σαματά νταβαντούρ στην γείτωνα όσο και φίλαθλο Τουρκία, όλη η απογοητευμένη Ευρώπη στο πόδι.

Ο λόγος; Βασικά αυτός που θα σας πω εγώ (και μην ακούτε αυτά που σας χώνουν υπογείως τα κανάλια και υπομονή μέχρι να μαζέψω τα πρώτα 100 εκατομμύρια που μου λείπουνε για ν΄ανοίξω το τηλεοπτικό μεγαθήριο που όλοι μας ονειρευόμαστε και να σας φλομώσω όλους στην αλήθεια), που όσο νάναι, τόσα χρόνια μπλόγκερ στην πιάτσα, κάτι περισσότερο ξέρω από τα κανάλια: Ο λόγος; Φθόνος!

Να το κάνω λιανά. Πείτε μου, είδατε να ανησυχεί και να παίρνει κανένας τους δρόμους και τις ρούγες στην Ελλάδα; Ή μήπως συναντήσατε διαδήλωση νεολαίων, που να ρίχνει σε αριθμό τον μέσο όρο θαμώνων μιάς καφετέριας στον Ηλεκτρικό Αμαρουσίου;

Εμ, είδατε;

Φθόνος ρε παιδιά, μας ζηλεύουνε, πάντα έτσι ήτανε:

....Ούτε που πρόλαβε ο Πλάτωνας να βγάλει την Δημοκρατία, τσαπ, πριν περάσουν καν 3.000 χρόνια, νάτους τους Δυτικούς με Δημοκρατίες-μαϊμού, φτηνές απομιμήσεις του γνήσιου τεμαχίου. Όχι από ανάγκη, από ζήλια! Τι, θα έχουν οι Γκραίκοι και δεν θα έχουμε εμείς; η λογική τους.

....Ούτε ένας χρόνος δεν είχε περάσει από το πρώτο Πανευρωπαϊκό κόντρα στην Ρωσία -που έβαλε τις βολές ο "τίμιος γίγαντας" Καμπούρης και έστειλε την μισή Αθήνα να κάνει μπάνιο στο συντριβάνι της Ομόνοιας, το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί πιά, με αποτέλεσμα να έχουμε πιάσει όλοι κόρα και κασίδα- και νάτους τους φίλους-γείτωνες-σύμμαχους και δεν ξέρω γω τι άλλο καρντασοφιλικό Τούρκους να ανακαλύπτουν την πορτοκαλί "σπυριάρα" και να στήνουν κάτι Εφές Πίλσεν, να τις πίνεις στο ποτήρι.

....Ούτε μιά Μακεδονία δεν προφτάσαμε να κάνουμε για τις ανάγκες μας ως Έθνος ( σαν λαός δηλαδή, καμμία σχέση με την φυλλάδα της διαπλοκής) και νάτους τους "διπλανούς", να στήνουν -παρόλο το κοπυράϊτ μας- μιά πέτσινη Μακεδονία με όλα της τα σέα και κρίμα που ο Άντιτς είναι καλό παιδί και χώνει και κάτι τρίποντα άμα τον αφήκεις αφύλαχτο να στα χώσει. Ζήλιαααα! Ρε καθήστε καλά, τους λέμε, ακόμα και το αρεοδρόμιό μας στην Σαλονίκη "Μακεδονία" το λένε ρε. Τίποτα. Εκεί, τον χαβά τους αυτοί. Και από φθόνο βγάζουνε το αρεοδρόμιό τους "Μεγαλέξανδρο", μέγα διπλωματικό επεισόδιο και ίσαμε δέκα καντάρια μίσος.

Εδώ δεν συμμετέχει φυσικά ο βραχόκηπος, γιατί άμα θέλει να βαφτίσει ένας το κράτος του "Πελλοπονιστάν" ή "ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" ή "Φούντες Ρεμπουμπλίκ" (κάνας θεριακλής) ή "Μπέτε σκύλοι, αλέστε" (όχι αυτό είναι το ανεπίσημο όνομα της πατρίδας μας και δεν θα το επιτρέψω σε κανένα), ή όπως του κατέβει τέλος πάντως του αθρώπου ή να το αφήσει αβάπτιστο άμα θέλει, αφοδεύτηκε που λέτε ο βραχόκηπος, μη πω χέστηκε που ακούγεται λιγότερο γκαλάν και μας πούνε πάλι χυδαίους μπλόγκερ οι καλοί.

Τι λέγαμε; Α, φθόνος. Φθόνος επειδή η ελληνική νεολαία τη σήκωσε την ευλογημένη την κούπα και οι άλλοι τρώνε την σκόνη της. Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε τριάντα ή τεσσαράκοντα τεμάχια φίλοι και φιλοπούλες μου: Εξήκοντα δύο και μισό τσι εκατό το βαρβάτο ανεργοποσοστό της πανελληνίου ελληνικής νεολαίας! Γονατίστε! Υποκλιθείτε!

Θρίαμβος μεν, φθόνος δε όπως σας ανάφερα παραπάνω και όλη η φθονούσα Ευρώπη στους δρόμους να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Κάτω η κρίση, λέει, κουφάλα νεοφιλελεύθερη πιστωτικοτραπεζαρία, φτου σου Μέρκελ, κάτω η ΕΕ και ακόμα πιό κάτω η ρουφιάνα η Κομισιόν, δίνε το Δουνουτού και πάαινε αλλού, ελευθερία στον ατιμασμένο και κατακρεουργημένο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και ένα σωρό άλλες ζηλοτυπίες.

Ναι, το κάνανε κι΄αυτό! Να ζητάνε τα ρέστα για την Ελλάδα και τους Έλληνες! Και ακόμα χειρότερα, να βάζουν στο στόμα τους τα παιδιά μας, την νεολαία μας, τα βλαστάρια μας, που αναγκάζονται -αφού δεν υπάρχει δουλειά- να περνάνε τη μέρα τους στις καφετέριες. Μιλάμε για ΤΗΝ ζήλια! Άκου κεί να ζητάνε οι ξένοι γιά λογαριασμό μας. Μας ακούσανε αυτοί να ζητάμε εμείς; Μας είδανε μήπως να βγαίνουμε στους δρόμους και να φωνάζουμε; Να μη δουν να προοδεύει κάποιος....

Φθόνος και των γονέων φίλοι μου, αλλά συνηθισμένα τα βουνά απ΄ τα χιόνια. Ξέρουμε εμείς περί τίνος πρόκειται και γνωρίζουμε πως να το αντιμετωπίσουμε. Ιδίως εμείς οι μεγάλοι: Δίνοντας στην Νεολαία μας το καλό παράδειγμα:

"Εμπρός παιδιά, μη σηκώνετε το κεφάλι..."








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου