22/5/16

Συγκλονιστικά τα αποτελέσματα των ερχόμενων εκλογών!

16-05-14

Η παρακάτω σκηνή παίζεται την μέρα των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Η κονφερανσιέ της διαπλοκής, Τρέμη, έχει μόλις ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα. Το συγκλονιστικό τελικό αποτέλεσμα. Παρακολουθούμε ζωντανά από την σάλα κεντρικού αθηναϊκού καφενείου.

Επιτέλους απόλυτη δημοκρατία, φωνάζει ένας! Γιατί είπαμε, λέει, ότι μόνο τότε που υπάρχει γενική και απόλυτη εκπροσώπηση του λαού, υφίσταται δημοκρατία. Μέχρι τώρα όλα τα είχε η Μαριωρή της Βουλής: Και δικηγόρους, και γιατρούς, και αθλητές, και ΑΜΕΑ, και οικονομολόγους, τρομάρα τους, και φασίστες, και νεοφιλελέδες όλων των αποχρώσεων, πασόκους, νεοδημοκράτες, συριζοτόμαρα, και απ΄όλα.

Απ΄όλα; Ε όχι και απ΄όλα! Ορισμένες κατηγορίες έλειπαν δυστυχώς και το γλυκό δεν έδενε ούτε με σφαίρες. Και καθόταν ο ψαγμένος πολίτης και η μαθητιώσσα νεολαία και σπάγανε το κεφάλι τους, να βρουν τι λείπει. Μήπως δεν υπάρχει εκπροσώπηση των κοπριτών στο Κοινοβούλιο; (Σιγά μη λείπει). Μήπως λείπουν συγγραφείς; Ή μήπως αρσιβαρίστες; Μήπως υπάρχει πρόβλημα με τις ηθοποιές και λοιπούς εντέχνους και άτεχνους;

Δύσκολοι προβληματισμοί. Τελικά η λύση δόθηκε, από εκεί που δεν την περίμενε κανένας: Από τις πίσω πίσω καρέκλες. Από την γαλαρία. Πετάγεται ένας λοιπόν και φωνάζει γεμάτος ενθουσιασμό: Έχουμε την απόλυτη και τέλεια δημοκρατία, παιδιά. Όλες οι κατηγορίες του έθνους εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο! Ζήτω το Κοινοβούλιο!

Οι πιό ξύπνιοι δεν το κατάπιαν αμάσητο. Γιά ρε μάγκα, ρίχνει ένας, όλες οι τέχνες, όλες οι συντεχνίες, όλα τα επαγγέλματα, τα βίτσια και τα χούγια εκρποσωπούνται στο κωλοχανείο; Συγγνώμη, στο μπουρδέλο ήθελα να πω. Ο πισωκαρεκλίτης ήταν έτοιμος γιά όλα: Όλα ρε, απαντάει με την σιγουριά ενός που δεν κόλλαγε να πει ούτε στον Ερντογκάν μολών λαβέ. Όλα και τα πάντα εκπροσωπούνται σε τούτηνα εδώ την Βουλή, και άμα βρήτε κάτι να λείπει, κάθομαι να με πηδήξετε.

Εδώ να δείτε ζήλο ορισμένοι εκ των συνανθρώπων μας με ιδιαίτερη τάση στην ευγενή ενασχόληση του τόρνου!

Λείπουν κοπρόσκυλα της διαπλοκής!

Πολύ γέλιο...

Λείπουν θρησκευόμενοι χριστοπαναγούντες προπονητές του μπάσκετ!

Όχι...

Δημοσιογράφοι!

Όχι...

Πολιτικοί μηχανικοί!

Όχι...

Φτωχοί!

Μπα, του ΚΚΕ, τα δίνουν σχεδόν όλα στο κόμμα...

Βαρκάρηδες!

Σιγά ρε, ολόκληρο Ποτάμι...

Πήγε έτσι κάνα μισάωρο, κι΄εκεί που παίζανε τις καθυστερήσεις, πετάγεται ένας τύπος με την ιδέα της βραδιάς: Έχασες μάγκα και στήσου τώρα στα τέσσερα, να παραλάβεις το...έπαθλο.

Γιατί ρε, τι νομίζεις ότι λείπει, ενίσταται ο άλλος.

Εκπρόσωπος των Εκκενώσεων Βόθρων ο Αχόρταγος, απαντάει με θριαμβευτικό τόνο ο...σκληρός.

Να μη το παρατραβήξουμε, δεν πήδηξε κανένας τους. Το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη είχε πιάσει τα 3% και είχε μπει στην Βουλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου