31/1/11

Όχι και πίεση!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGm4G-X2Sf1XMONv1V6jirIJg6fYKMBl5q8V1YFNkcT31aINcDb_gvCOXp5MV5WIEAAb5RAZmPE2FKSlqZ60R3BPrZu675SBfcD5f-6ffvARDJjftgeNvU91qFmuYpinIqYuyzZId89rc/s1600/image006.jpg.

Ξανάρχεται η τρόϊκα, λένε, λες και είχε φύγει....
Τέλος πάντων έρχεται η επιτροπή ελέγχου των δανειστών, να δει πόσο καλή δουλειά κάνανε τα τσιράκια τους στο μεταξύ δυο δόσεων αρπαχτικό-κοφτικό χρονικό διάστημα.

Πεθύμησαν τόπο και κόσμο τα παιδιά απέ την Ευρώπη, ιδαίτερα το κλίμα που επικρατεί στη σχέση της τσέπης του πολίτη με τον καταβροχθιστικό κρατικό-εργοδοτικό μηχανισμό.
Μια ιδιαίτερα...κατηφορική σχέση: Πάνω ως...ελαφρύτερη, η μισοάδεια τσέπη του πολίτη, κάτω ως βαρύτερα, τα μισογεμάτα μπαούλα της κρατικής μέριμνας για τους αναξιοπαθούντες απανταχού δανειστές και τα χρηματοκιβώτια των μεγάλων και τρανών. Τα υπόλοιπα υποτάσσονται απλά στον νόμο της....βαρύτητας.

Πριν προλάβουν οι άνθρωποι να πατήσουν καν το πόδι τους σε γερμανικό χώμα στο αεροδρόμιο των Hochtief/Fraport/ABB/Krantz-TKT/J&P, άρχισαν τα άδικα ΜΜΕ να τους τα χώνουνε άγρια: Πιέζουν για μείωση μισθών, οι τοποτηρητές των αποικιοκρατών, πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο με παγίδες στις γωνίες, στο κέντρο και παντού για τον θρίαμβο των επιχειρησιακών συμβάσεων, πιέζουν για επέκταση των συμβολαίων ορισμένου χρόνου, πιέζουν για αύξηση της μερικής απασχόλησης, πιέζουν για περισσότερο ελαστικό ωράριο, πιέζουν για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών στις νέες προσλήψεις, πιέζουν, πιέζουν....

Αδικία!

Κατ΄αρχήν δεν πιέζουν κανέναν τα παιδιά! Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι είδατε την κυβέρνηση να πιέζεται κάπου; Τα κάνει και από μόνος του ο άφθαστος σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας, άμα λάχ΄ ναούμ.

Δεύτερον, τρόϊκα είναι, αυτή είναι η δουλειά της και καλά κάνει! Δηλαδή τι περιμένατε να κάνει; Να βγει στους δρόμους με κόκκινες σημαίες και να τραγουδάει "εμπρός της γης οι κολασμένοι";

Κανέναν δεν πιέζει η τρόϊκα λοιπόν, γιατί αν πίεζε κάποιον, αυτός θα τα είχε πάρει στο κρανίο και θα τα έκανε "Κάϊρο"! Ή τουλάχιστον, αν πιέζουν κάποιους, αυτοί είναι οι λίγοι που αντιστέκονται, οι λίγοι που επιμένουν και αγωνίζονται. Η πλειοψηφία πιέζεται, αν πιέζεται, τόσο...ανεπαίσθητα, που εξακολουθεί να επιμένει να τους αφήνουν να την πιέζει. Τέρμα!

Πασόκ, νδ, πασκε, δακε μας έφεραν την τρόϊκα, πασόκ, νδ, πασκε, δακε βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και μας ορίζουν. Ένα τσουνάμι μας πήρε παραμάζεμα και τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν λέει ν΄αλλάξει σ΄αυτήν την ξεπουλημένη χώρα.

Πίεση; Μα τι λέτε; Από ποιόν;
Δεν υπάρχει πίεση! Και δεν υπάρχει και κάτι ακόμα: Θέληση! Γιατί αν υπήρχε, το καθεστώς Παπανδρέου θα είχε καταρρεύσει σε μια βδομάδα.

Καλή μας βδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου