31/1/11

Απέλαση του...ασύλου!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijGojxsPxt9Kyhqre5BjdhxcJGwbu7b7ISe-l_635kd987dFSV2s972ksOFnHlPfW8uX-_m9N3fvijxyHgji5fRjaHYO2YwGbazgFqSFhBWOF6e9NRt5dCNJGnF5LE-67l2n7GBASVhKD6/s1600/no_asylum.jpg


Το πλακάτ θα μπορούσε να έχει την υπογραφή του πασόκ, της νδ ή του λά.ος. Το πανεπιστημιακό άσυλο εμπεριέχει για αυτά τα κόμματα μια "υπερδόση ελευθερίας" που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για την δημοκρατία της διαφθοράς που έχει ριζώσει στη χώρα.

Μια ελεύθερη γωνιά για να κουρνιάζει η κυνηγημένη ελπίδα, οποιαδήποτε ελπίδα, ένα "ιερό" που προστατεύει από την "φιλοσοφία" των γκλομπς και τα "επιχειρήματα" των κρότου-λάμψης είναι για όλο το δεξιό φάσμα της ελληνικής πολιτικής, από χρυσή αυγή έως νδ και από λα.ος έως πασόκ, ένα αφάνταστα βαρύ φορτίο. Αβάσταχτο φορτίο!

Άλλο που δεν ήθελαν οι...διανοούμενοι των τριών κομμάτων, πασόκ, νδ, λα.ος, η κατάληψη της Νομικής την περασμένη εβδομάδα. Από την μια άστραφτε άπλετο φως ο καρατζαφέρης, από την άλλη πλάκωσε ο Σαμαράς τις προτάσεις νόμου για την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μπήκε και η νεοφιλελεύθερη ταλιμπάν του Υπουργείου Παιδείας με πεφωτισμένες κρος όβερ κατά του θεσμού, έδεσε το γλυκό!

Σε τελική ανάλυση το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό όχι στην ερώτηση "αστυνόμευση αμέσως και παντού;". Τίποτα άλλο. Ο θεσμός είναι η μικρή φλόγα που φωτίζει την ιδέα μιας μακρινής ρομαντικής ιδέας, η ταπεινή αντίρηση στον οδοστρωτήρα της  "έννομης τάξης", η αλήτισσα μωβ πινελιά πάνω στο σκούρο, η πεταλούδα που δεν τρομάζει να ακουμπίσει πάνω στην παλάμη μας, η ύστατη φωλιά μιας κυνηγημένης ελπίδας, το καταφύγιο μιας τοσοδούλας, χαμένης στον καιρό πυγολαμπίδας.

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι αέρας. Υπάρχει για να υπενθυμίζει στην κοινωνία μας ότι εκεί
θα προστατεύεται συμβολικά η ελεύθερη ανάσα της ψυχής, η πολύτιμη διαφορετικότητα της Άλλης Σκέψης. Ένας αέρας όμως που δεν έχει τόση πέραση στην εποχή της απόλυτης πολιτικής μπόχας...

Γιατί δημοκρατία είναι.......να μπορείς να βαράς παντού!

...Απ΄ τα ρόπαλα βγαλμένη, κι΄απ΄των ΜΑΤ τα χημικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου