31/1/11

Επαναγορά και δεν συμμαζεύεται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhUKlcKpqo7apEHSr59n_bDSpHFYIPL84JSGFJw8QJ5Qr8AtKPECYv25gI_LlRWvlXmo1OVaVcZOP_0sJ4sxBAyGzwo8T3PBsaRPvgrb6yuhcIXr22CiAQJJFusFNgUqvhyphenhyphennbKIIeG42Bt/s1600/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F+%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A3.jpg

Η σωτηρία της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρέος! Απλό χρέος, σύνθετο, τριπλή παραλλαγή, αναδιάρθρωση, επιμήκυνση, χρέος εδώ, χρέος εκεί, χρέος παραπέρα!

Χρέος και τα μυαλά στα κάγκελλα, να χρωστάει η μάνα και στο παιδί να μη δίνει. Η λέξη έπαψε πλέον να έχει οικονομικό περιεχόμενο και έχει μετατραπεί σε φετίχ μιας ολόκληρης -νεοφιλελεύθερης- εποχής. Μπερδέψαμε πια τις διάφορες παραλλαγές του, αμάν!

Χρωστάς; Ε, πλήρωνε ή μη πληρώνεις και άμε στην ευχή των τραπεζών κυρία Ελλάδα! Αλλά μη μας τα κάνεις ακόμα πιο σύνθετα με επαναγορές των χρεών και παρόμοια ιλαρά, αγαπητή πατρίδα. Απλές εξηγήσεις: Βγαίνεις και ρίχνεις μια προτασούλα στα ΜΜΕ , "Λαέ, θα πληρώνεις εις τον αιώνα τον άπαντα"! Τέρμα.

Το χρέος κρίθηκε σαφώς σπουδαιότερο από την προκοπή της κοινωνίας. Καλώς, δεν ήρθε μονάχο του το πασόκ στην εξουσία, οι ρεμπεσκέδες οι ψηφοφόροι το κουβάλησαν εκεί, λαϊκή βούληση το λένε αυτό οι αγαθοί. Να το ξεπληρώσουμε λοιπόν το ρημάδι το χρέος αφού το θέλει ο λαός, να σώσουμε τους δανειστές, να σώσουμε την χώρα, να σώσουμε και την παρτίδα στο μπουρλότο (μισά-όλα).

Αλλά ανθρώπινο σώσιμο βρε παιδιά, σας χρωστάμε 100, βάλε και τόσα για τσι τόκοι, συνολικά εκατό τόσα, σκάστε και πληρώστε! Δεν έχετε να πληρώσετε; Κανένα πρόβλημα! Σας δανείζουμε να πληρώσετε τα δανεικά, που σημαίνει εκατό τόσα για τα εκατό τόσα που χρωστάτε, συν τόσα για το πλιάτσικο, μας κάνουνε συνολικά διακόσια τόσα και πάμε αλλού για φρέσκα και μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Ντόμπρες, ισάτες, ντουγρού κουβέντες! Έτσι σας θέλω, να σας καταλαβαίνει και ο δικαστικός κλητήρας και ο συνάνθρωπος με ειδικές ανάγκες, ο ματατζής. Τι επιμήκυνση και πράσινα άλογα τώρα; Επιμήκυνση κάνεις στα μαλλιά σου ή τέλος πάντων κάπου αλλού, όταν δηλαδή "δεν σου κάθονται" ορισμένα συγκεκριμένα μήκη, τι μπερδεύετε τα δάνεια με τις...βούρτσες;

Επιμήκυνση σημαίνει μεγαλύτερο δάνειο! Αντί να πληρώσεις στις πχ 13 Φλεβάρη του δύοχιλιάδεςτόσα διακόσιατόσα συν τσι τόκοι, θα πληρώσεις την 13 του Φλεβάρη του δύοχιλιάδεςτόσασυνδέκα, συνολικά διακόσιατόσασυντόσα συν τσι τόκοι. Απλά πράγματα!

Δάνειο, δάνειο για να πληρώσεις το δάνειο, μεγαλύτερο δάνειο, επαναγορά του δανείου με νέο δάνειο, δάνεια και χρέη μέχρι να ξεπαγώσουν εντελώς οι πόλοι, να πλημμυρίσουμε όλοι και να ησυχάσει η πλάση από δανειομαλάκες και τοκοαλήτες!

Νυν υπέρ πάντων των χρεών λοιπόν, στο πνεύμα της νέας παγκόσμιας ιδεολογίας της παντοδυναμίας των Αγορών! Η χαμηλότοκη πρόσβαση των κρατών στον παραδεισένιο κόσμο των Αγορών, η μοντέρνα Νιρβάνα της παγκοσμιοποίησης της ασύδωτης, ελεύθερης κερδοσκοπίας.

Πλήρωνε και μη ερεύνα, το δόγμα των νεοφιλελεύθερων βαμπίρ που βρήκαν την αορτή της κοινωνίας βολική για μια στάση διαρκείας. Τα χρέη των λαών, η τοκογλυφική δανειοδότηση είναι η νύχτα που χρειάζονται για να παραμένουν στην ζωή. Για τον παπανδρέου και την πράσινη κλίκα του δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά: Επιμήκυνση ή επαναγορά! Και τα δυο κοινωνικοί στόχοι, πολιτικές Εδέμ, συνώνυμα της ευδαιμονίας. Δάνειο στο δάνειο, τόκοι στους τόκους, εξάρτηση στην εξάρτηση και να πληρώνει μόνιμα μόνο ένας: Εγώ κι΄εσύ!

Επαναγορά του χρέους;

Τι άλλο έχουν ακόμα να ακούσουν τα αυτιά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου