19/7/11

Γερμανία: Κάθε χτες και καλύτερα!

http://www.uebersmeer.at/blog/pivot/images/sozialesnetz.gif


Πάνω: Πριν. Το κοινωνικό δίκτυο ήταν ακριβό, αλλά γεμάτο τρύπες
Κάτω: Τώρα. Το μοντέρνο κοινωνικό δίκτυο έχει λιγότερες τρύπες και είναι φθηνότερο

Το όνειρο κάθε νεοφιλελεύθερου μισάνθρωπου: Λιγότερες κοινωνικές παροχές, μικρότεροι μισθοί, το χρήμα που εξοικονομείται, στις Μεγάλες Τσέπες!

Στα χνάρια του μεγαλύτερου τομαριού που ανέδειξε ποτέ η γερμανική μεταπολιτευτική πολιτική, του νεοφιλελεύθερου αρχιλαμόγιου σοσιαλδημοκράτη "κολλητού" τού Σημίτη, Γκέρχαρτ Σρέντερ, βαδίζει ακόμα η Γερμανία σήμερα.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας το καθαρό εισόδημα του γερμανού μισθωτού συρρικνώθηκε από το 2000 μέχρι σήμερα,  κατά 2,5%! Στο ίδιο διάστημα η οικονομία της χώρας παρουσίασε θετικότατα νούμερα ανάπτυξης, τα δε κέρδη των βιομηχανικών και τραπεζιτικών κολοσσών έσπασαν όλα τα ρεκόρ!

Μόνο τα υψηλά εισοδήματα παρουσίασαν μια μικρή άνοδο της τάξης του 1%, με τα χαμηλά εισοδήματα να μειώνονται μέχρι και 22%! Η ελαστική εργασία και όλες οι άλλες αρρωστημένες νεοφιλελεύθερες μορφές εργασιακής βίας που καθιερώνει και στην χώρα μας σαν αντίδοτο της χρεωκοπίας η κοινοπραξία της ακρίδας τρόϊκας-πασόκ, έκανε το "θαύμα" της!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία ποιοί θα πάψουν κάποτε να αισθάνονται τα κεφάλια τους πάνω στους ώμους τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου