4/7/11

Του φάγανε τα ψάρια! Μεγάλη κακία!

Αμα το πσάργι είναι φρέσκο, η ορθογραφία δεν σε νοιάζει.

Μια μικρή ιστορία ψαροταβερνικού πόνου κάνει τον γύρο του Διαδίκτυου: Η θλιβερή ψαρίσια ιστορία του Πάγκαλου σε ένα αποτυχημένο ραντεβού με τηγανιτά καλαμαράκια και χταποδάκι στα κάρβουνα. Και κάτι άλλα.

Σύμφωνα με έντονες πληροφορίες του Μάκη του ψιλικατζή, που τις ψάρεψε από το newsit, που τις κονόμησε από το enimerwsi24, που τις βρήκε στο news247, που τις ανακάλυψε στο newsbomb και πάει γυρεύοντας, ο αντιπρόεδρος  πήγε με φιλαράκια του σε γνωστή ψαροταβέρνα του Πειραιά να σκίσει μιά ψαριά.

Μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι μάς πίνουν το αίμα. Σε αυτή την ψαροταβέρνα τα φιδάκια είναι περιττά. Εχει κουνουπιέρες!

 Άγνωστη η ψαροταβέρνα, αλλά οι πληροφορίες είναι αμείλικτα θαλασσινές: Ο Πάγκαλος έκανε μια σούπερ παραγγελιά, δυό καΐκια και ένα γρι-γρι για πάρτη του, χώρια οι τρεις λαϊκές σαλατικά και ζαρζαβατικά.

Περίμενε ο άνθρωπος να ψηθούν τα ψάρια, δεν του επιτρέπει πλέον ο γιατρός να τα τρώει ωμά, μην του καθήσει κάνα κόκκαλο στον λαιμό και χάσει το ήμισυ της αντιπροεδρίας του ο τόπος, αλλά τον επικίντυνο καλοντυμένο τριανταπεντάρη (κατά 33% συριζαίο, έτσι έδειχνε) στο διπλανό τραπέζι δεν τον πήρε χαμπάρι.

 http://blog.adamopoulos.net/wp-content/uploads/2007/09/xypolytos-logo.gif

Ένα τραγικό λάθος που έμελλε να το πληρώσει ακριβά! Ε κάποτε ψήθηκαν τα ρημάδια, τα κατεβάζει ο ψήστης από την θράκα και φλομώνει με δαύτα μια μπανιέρα που στεκόταν επί τούτου παραδίπλα, τίγκα.

Μα τι ευωδία, τι ψαρική οσμή και λατρεμένη ιχθυακή όσφρηση είναι αυτή; Πέσανε κάτι ψωμομένοι ματατζήδες (χαπάκηδες τους έκοβα) να ζαλωθούνε το ιχθυοφόρο μεταφορικό μέσο προς παγκαλικήν και έντονα αντιπροεδρική κατεύθυνση, αλλά έχει και αλλά. 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXgR9sui3v5YDMuHbdkp5oIkirYxP39xj3Kwi3ZcacQaD5ZUFczht3yV_mAQaGQ817F4lroXCKwaVBez4ZF7SHnZSUn9W0T6gh9A8GI_rIXn7GlLBNbrGQXaSIO9RLvjsIfX_unh0mUXQ/s320/Taverna1-PB.jpg

Πίσω έχει η λακέρδα την ουρά λέει μια σχετικά νέα παροιμία του Νομού Κοζάνης που έστειλε τον Αθανασιάδη στην Βουλή, κακό χρόνο νάχει. Εκεί που πέφτανε του Πάγκαλου τα σάλια σηκώνεται ο καλοντυμένος και σίγουρα κρυφοσυριζαίος οπαδός, μπορεί και μέλος, δεν ξέρω, από το διπλανό τραπέζι και κατευθύνεται με χαρακτηριστική άνεση προς το κυβερνητικό τραπέζι!

Ο Πάγκαλος δεν έχασε στιγμή την οπτική επαφή με το ψαρικό, τέτοιο ανάστημα! Μόνο την τελευταία στιγμή τον πήρε χαμπάρι: Τις ει, ύπουλον αντιψαροειδές υποκείμενον, ρώτησε το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡ με το έντονο και ιδιαίτερα δημοφιλές αντισυριζαίικο ακζάν του.

 http://farm3.static.flickr.com/2165/1786604887_427269d17e.jpg

Ο (μάλλον) Τσίπρας δεν ταράχτηκε! Βουτάει με μια αποφασιστική κίνηση το ψαρικό από τα χέρια της μαχόμενης γκεσταπαρίας και λέει στον ξαφνιασμένο αντιπρόεδρο τα εξής: Μαζί τα φάγαμε Θήοντορ, αλλά θα μου επιτρέψεις σήμερα να τα "φαγαμεμαζί" εγώ! Και τα πααίνει στο τραπέζι του ο Αλέκος και τους ξηγιέται κανονικά και με τον νόμο. Ότι έμεινε, το τυλίξανε σε κάτι Αυγές και το πήρανε μαζί τους.

Έφριξε ο Πάγκαλος! Τα μαζεύει άρον άρον και την κάνει για άλλη ταβέρνα. Φεύγοντας δεν κρατήθηκε και σταμάτησε στο τραπέζι που έτρωγε τα ψάρια του το Αντάρτικο της Πόλης.

Τσιπούρα έφαγες, τσιπούρα θα λάβεις Αλέκο, είπε με έντονη πεινασμένη πικρία και χάθηκε μέσα στη νύχτα....


http://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/06/pagalos11.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου