2/1/12

Ράπανος: Πρέπει να πάμε πίσω αν θέλουμε να πάμε μπροστά

http://s.enet.gr/resources/2010-07/7a-2-thumb-large.jpg


Μιλάμε για Τις δηλώσεις! Ράπανος, το όνομα αυτού, γίγαντας το ανάστημα, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω»

Θα το ακούσουμε προσεχώς και από: Τις Βρυξέλλες, από την τρόϊκα, από την μαύρη τρόϊκα της κυβέρνησης της κυβέρνησης της τρόϊκας, από το πασόκ, από τους Καψήδες, από τα κανάλια, από τον ΣΕΒ και όλο το συναφές σκυλολόϊ. 

Να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο ή θάνατος θα πουν όλοι, γιατί μέχρι σήμερα το...αυξάναμε βλέπετε, φτου κακά. Λιγότερα στην τσέπη, πιό άδειο το πορτοφόλι, λιγότερο γεμάτη η κοιλιά λοιπόν. Για να παραμείνουμε στο ευρώ που μας πάει φουλαριστό...μπροστά ρε γαμώτο, και για να μη γυρίσουμε δεκαετίες πίσω, τώρα που έχουμε πάρει παραμάζωμα τις...ανοδικές πορείες.

Να το μειώσουμε λέω εγώ! Τι έχουμε να χάσουμε; Αλλά να το μειώσουμε σοβαρά, επαγγελματικά, όχι ερασιτεχνικά και με μισή καρδιά όπως μέχρι σήμερα. Τι πα να πει μόνο 20.000 άστεγοι σε πόλεις εκατομμυρίων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη; Τι πα να πει ένα εκατομμύριο άνεργοι σε μιά χώρα δώδεκα εκατομμυρίων; Τι πα να πει συσσίτια για σαράντα χιλιάδες πεινασμένους; Οι άλλοι τι κάνουνε;

Και να το μειώσουμε το γαμημένο το βιοτικό επίπεδο ΟΛΟΙ ΜΑΣ, που λέει και ο Κόπανος. Ο Ράπανος, συγγνώμη. Γιατί δεν γίνεται να υποφέρει ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος και ο τραπεζίτης και να καλοπερνάνε οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.


Καιρός να ξεχάσουμε εκείνα τα γελοία "η ευημερία είναι μονόδρομος για το ανθρώπινο είδος". Είδατε που μας έφτασε η εξέλιξη της επιστήμης και η τεχνολογική επανάσταση: Στα 90 κοντεύει να φτάσει ο μέσος όρος ζωής, θα γεμίσει ο πλανήτης γέρους και άντε μετά να τους ταΐσεις. Πίσω στις...ρίζες λοιπόν, καίγονται στην σόμπα πολύ πιό οικονομικά από ότι το πετρέλαιο θέρμανσης στο καλοριφέρ.

Τι; Αμάν καήκαμε; Άντε ρε! Πάθανε τίποτα οι μαθητές που δεν πήρανε βιβλία αυτή τη χρονιά; Αρκεί να υπάρχει θέληση, φωτοτυπίες βρίσκεις όσες θέλεις! Ή μήπως είδατε κανένα άνεργο να πεθαίνει της πείνας; Ένα σωρό το προσπάθησαν μέχρι σήμερα, αλλά επιτυχία κανείς!

Το μυστικό για να παραμείνουμε στην Πρώτη Εθνική του Ευρώ, είναι να μειώσουμε την δυναμικότητα της ομάδας μας: Χειρότερους παίκτες, λιγότερους μισθούς, λιγότερες νίκες, λιγότερους οπαδούς στις κερκίδες, χαμηλότερη θέση στην βαθμολογία, άρα σωτηρία!

Και να δείτε που ο Μέγας Μαλάκας πρόκειται να το χάψει! Εδώ ολόκληρος Ράπανος τα είπε όλα αυτά, λέτε να μη ξέρει;

Συγγνώμη, Κόπανος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου