12/1/12

Τι κάνουμε; (Τώρα, γιατί αύριο κάνει και η κουτσή Μαρία)

http://i180.photobucket.com/albums/x196/richardsonad/alibi.jpg


Η πορεία της "ομάδας" είναι σταθερή: Καθοδική!

-Κερδίζουμε λιγότερα
-Ξοδεύουμε λιγότερα
-Καίμε λιγότερο
-Τρώμε λιγότερο
-Παράγουμε λιγότερα
-Δουλεύουμε λιγότερο
-Διασκεδάζουμε λιγότερο
-Οδηγούμε/ταξιδεύουμε λιγότερο
-Ελπίζουμε όλο και λιγότερο
-Ονειρευόμαστε λιγότερο

Τα μόνα που ανεβαίνουν είναι τα αρνητικά:

-Το έλλειμμα
-Το δημόσιο χρέος
-Οι τιμές των καυσίμων
-Τα ποσοστά της ανεργίας
-Το ΦΠΑ
-Οι άλλοι φόροι
-Τα λουκέτα
-Το ποσοστό των αστέγων
-Η εγκληματικότητα
-Η μετανάστευση
-Η εξαθλίωση, η απόγνωση όπως και το ποσοστό των αυτοκτονιών

Ο δρόμος, ίδιος. Απαράλλακτος! Στερεότυπα ηλίθιος, αλλά παρ΄όλα αυτά ιδιαίτερα αποτελεσματικός:

Κώδων Κινδύνου...Χάνεστε!...Μόνο με μέτρα μπορεί να σωθείτε!...Ή 1η δόση, ή πάπαλα!
--Την πήραμε! Σωθήκαμε!
Αχ, δεν σωθήκαμε ντιπ καταντίπ. Αχ, δεν μας βγήκανε τα νούμερα.... Κώδων Κινδύνου...Χάνεστε!...Μόνο με μέτρα μπορεί να σωθείτε!...Ή 2η δόση, ή πάπαλα!

--Την πήραμε! Σωθήκαμε!
Αχ, δεν σωθήκαμε ντιπ καταντίπ. Αχ, δεν μας βγήκανε τα νούμερα....  Κώδων Κινδύνου...Χάνεστε!...Μόνο με μέτρα μπορεί να σωθείτε!...Ή 3η δόση, ή πάπαλα!
--Την πήραμε! Σωθήκαμε!
Αχ, δεν σωθήκαμε ντιπ καταντίπ. Αχ, δεν μας βγήκανε τα νούμερα....  


Κώδων Κινδύνου...Χάνεστε!...Μόνο με μέτρα μπορεί να σωθείτε!...Ή 4η δόση, ή πάπαλα!

--Την πήραμε! Σωθήκαμε!
Αχ, δεν σωθήκαμε ντιπ καταντίπ. Αχ, δεν μας βγήκανε τα νούμερα....  


κ.ο.κ.....

Πόσες φορές αντέχει αυτήν την βλακώδη επανάληψη ο εγκέφαλος ενός νορμάλ ανθρώπου; Δεν υπάρχουν δυστυχώς στατιστικές για την αντίδραση νορμάλ ανθρώπων, έτσι θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε νούμερα, που αφορούν τον μοναδικό μέχρι στιγμής διδάξαντα: Τον γίγαντα Έλληνα.


Πόσες φορές μπορεί να πέσει (ο μεγαλύτερος Μαλάκας της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Να λέμε του στραβού το δίκιο ντε) στην ίδια τρύπα λοιπόν; Απάντηση: Τουλάχιστον εφτά φορές! Στην έβδομη δόση φτάσαμε αισίως και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Και προσέξατε ένα νέο στοιχείο στην αντιστασιακή...θύελλα του λαού; Α, το προσέξατε και σεις! Μάλιστα, δεν κουνιέται φύλλο! Εμείς κι΄εμείς με σφιγμένες τις γροθιές στους δρόμους και στις πλατείες, εμείς κι΄εμείς στον αγώνα στα σχολειά και στον τόπο της δουλειάς...

Οι συνήθεις ένοχοι μόνο εκεί που δένεται το ατσάλι, η μάζα τράβηξε το κεφάλι μέσα στο καβούκι της και περιμένει το "εργόχειρο" του Παπαδήμου για να...ξεχελωνιάσει. Αλλά από βογκητά και κατάρες όσες θέλεις:

Αχ, αμάν, πεθαίνουμε!
Αχ, αμάν, δεν αντέχουμε!
Αχ, αμάν, και ως πότε παληκάρια...

Ψόφος!
Να μην αντέξετε!
Ως την πεντηκοστή έβδομη δόση, Μαλάκες!

Λύση;

Δεν υπάρχουν λύσεις στην φύση, μόνο αγώνας. Ένας αγώνας που μας οδηγεί ακριβώς εκεί που βρισκόμαστε. Σύνθεση ονομάζει ο φιλόσοφος το αποτέλεσμα του αγώνα, που είναι μιάς πρώτης τάξεως οχηματάκι και έχει όλα τα φόντα να σε πάει πιό ψηλά, αρκεί να κουνήσεις και εσύ λίγο την αρίδα σου.

Λοιπόν;

Το σκεφτόμαστε ακόμα, ε; Βρίσκουμε ακόμα ένα άλλοθι; Επιμένουμε στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας; Ελπίζουμε στην ξαφνική συμπόνια κάποιου Ανώτερου Όντος; Αντέχουμε στην αυτοϋποβάθμιση της νοϋμοσύνης μας και εξακολουθούμε να πιστεύουμε τα καθήκια; Πιάνουμε τις Ιδεολογίες και τις περνάμε γενεές δεκατέσσερεις, μέχρι να γίνουν υπάκουα και άβουλα γαϊδουράκια που κουβαλάνε/δικαιολογούν την απραξία μας; Φτιάχνουμε από τα Πιστεύω μας φανταστικά οικοδομήματα από πλαστελίνη, μόνο και μόνο  για να μπορούν να χωρέσουν στα καλούπια που έχει κατασκευάσει η δειλία μας;

Πιό αόριστα, πιο προσεκτικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι παραπάνω ερωτήσεις. Και γιατί αόριστα και προσεκτικά ρε συ Βράχε, θα ρωτήσουν τώρα αυτοί που δεν έχουν να κάνουν άλλη δουλειά, από το να μου φτύνουν στη σούπα. Έλα ντε! Δίκιο έχετε! Άντε τότε να κλείσω λιγότερο "αόριστα και προσεκτικά":

Σε εποχές κοινωνικής καταστολής και οικονομικής εξαθλίωσης, που την πληρώνουν μαζικά οι "πολλοί" και περνάνε ιδιαίτερα καλά οι "λίγοι", πρέπει οι "πολλοί" να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσα λένε και κάνουν οι "λίγοι" που εκπροσωπούν "πολλούς" και "λίγους".

Λοιπόν, θα κουνήσουμε επιτέλους την αρίδα μας;

Θα σταματήσουμε να παριστάνουμε την γατούλα, που νιαουρίζει για την μικροζημιά που προκάλεσε "παρδόν, άλλοθι ζώου";

Θα γίνουμε επιτέλους τα λιοντάρια που είμαστε πραγματικά και θα βρυχηθούμε "τέρμα τα παρδόν, ζώα!";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου